«Πάμε θέατρο;»- Εκπαιδευτική επίσκεψη και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

παράστασης ΚΘΒΕΤην Παρασκευή 10 Μαρτίου  οι μαθητές και οι μαθήτριες της ομάδας δημιουργικής γραφής και θεατρικής έκφρασης και της θεατρικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Αλεβιζοπούλου Παναγιώτας, Δήμιτσα Εύας και Σαράφη Μαρίας επισκέφθηκαν Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών όπου και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση  «Η πινακοθήκη των ηλιθίων» του ΝίκουΤσιφόρου.

Απολαύσαμε την παράσταση όπου το πείραμα του Ιωσία Τέριγκτων, ενός εκκεντρικού μεγαλοαστού που θέλει να αποδείξει πως «η ηλιθιότητα είναι σφηνωμένη ακόμα και στα πιο έξυπνα κεφάλια», γίνεται η αφορμή ενός μεγάλου έρωτα.

Στην «Πινακοθήκη των Ηλιθίων», ένα από τα πιο ευφάνταστα νεοελληνικά έργα, ο Νίκος Τσιφόρος περιγράφει, με ανάλαφρη κωμική διάθεση, το διαχρονικό δίλημμα ανάμεσα σε δύο κόσμους διαφορετικούς, όπου αναμετράται η αγάπη με το συμφέρον, ο έρωτας με την λογική, το συναίσθημα με το χρήμα, θίγοντας, με εύστοχο τρόπο θέματα που μας απασχολούν και σήμερα.

Στο τέλος της παράστασης είχαμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε το έργο με τους συντελεστές της και φυσικά να βγάλουμε και τις φωτογραφίες μας!

3 από παράσταση 12από παράσταση