Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023- οι δράσεις του σχολείου μας

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

sid1  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στην καμπάνια «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» μέσα από μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

Γίναμε υποστηρικτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου μπαίνοντας στον χάρτη με τους υποστηρικτές της Ημέρας, που έμπρακτα ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας για ένα ασφαλέστερο και ποιοτικότερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας.

Χάρτης υποστηρικτών SID

Αξιοποιήσαμε το  εκπαιδευτικό υλικό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με δράσεις μέσα στην τάξη. Ειδικότερα, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Σαράφη Μαρίας και Κωστινούδη Πολυξένης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α και Β τάξης εφάρμοσαν δραστηριότητας από το πρόγραμμα «Γίνε ήρωας του διαδικτύου», ασχολήθηκαν με την παραπληροφόρηση, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια και  quiz.

Παρακολουθήσαμε τη διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας με σχολεία από όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 8/2/23. Συγκεκριμένα οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β τάξης ενημερώθηκαν για την παραπληροφόρηση και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση και παιχνίδια δραστηριοτήτων και γρίφων και επικοινώνησαν με συμμαθητές/τριές τους από όλη την Ελλάδα.

Φωτογραφίες από τις δράσεις μας: