“Το κλίμα αλλάζει: Μια ραδιοφωνική εκπομπή για την κλιματική αλλαγή”

Η κλιματική αλλαγή είναι η μεταβολή του παγκόσμιου κλίματος που έχει ως συνέπεια ακραία καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς οι δυσοίωνες προβλέψεις των επιστημόνων γίνονται πραγματικότητα στις μέρες μας: ξηρασίες που οδηγούν σε δασικές πυρκαγιές, έντονοι χειμώνες με πολυήμερες χιονοπτώσεις, λιώσιμο των πάγων στους πόλους, αύξηση της στάθμης νερού της θάλασσας που απειλεί νησιώτικα συμπλέγματα με αφανισμό.
Η εκπαιδευτική μας κοινότητα δεν μένει αδιάφορη απέναντι σε αυτή την κατάσταση! Γίνονται προσπάθειες να ενημερωθούμε όλοι μας, εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες για το θέμα μέσω των μαθημάτων της γλώσσας και της γεωγραφίας κυρίως, αλλά και μέσω του πολιτιστικού μας προγράμματος ” Δημιουργούμε και Δημοσιογραφούμε στο European School Radio και στο Schoolpress”.
.jpg
Γι’ αυτό και ο Αλέξανδρος και η Ελπίδα Αθανασιάδου, μαθητές της Β΄ γυμνασίου (Β1), αποφάσισαν να ετοιμάσουν και να ηχογραφήσουν μια εκπομπή για το ζήτημα. Εκτός από πληροφορίες, πλαισίωσαν την εκπομπή τους και με ξενόγλωσσα τραγούδια με παρόμοιο θέμα και στόχο: την ενημέρωση, τον προβληματισμό και την αλλαγή νοοτροπίας προκειμένου να περιορισθεί η κλιματική αλλαγή!
Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο http://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/6681
Το podcast υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού μας προγράμματος «Δημιουργούμε και Δημοσιογραφούμε στο European School Radio και στο Schoolpress» με την καθοδήγηση της Ειρήνης Μαραγκόζη και του Ιωάννη Γιάντσιου.