H ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ – ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ένα θέμα επίκαιρο και καθόλου δεδομένο παρά τους αγώνες που έχουν δώσει οι γυναίκες ανά τον κόσμο για την κατάρριψη της ανισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

Στο πλαίσιο του συνεχούς προβληματισμού μας για το θέμα και μέσω του πολιτιστικού προγράμματός μας δημιουργήθηκε μια ραδιοφωνική θεματική εκπομπή για το ζήτημα της ισότητας των δύο φύλων. Πρωτεργάτες σε αυτή την προσπάθεια ήταν η Μαρίνα Γιαρισκάνη και η Αναστασία Δεμουρτσίδου, μαθήτριες της Β Γυμνασίου του σχολείου μας.

Η Μαρίνα και η Αναστασία έκαναν έρευνα, έγραψαν κείμενα και τελικά ηχογράφησαν την εκπομπή τους προκειμένου να ενημερώσουν και να προβληματίσουν για το ζήτημα της ισότητας ανδρών και γυναικών.

Σας καλούμε να ακούσετε την εκπομπή στο link που ακολουθεί μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα του European School Radio:

http://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/6473

Τέλος, ευχαριστούμε και την Καζαντζίδου Μαρία που φιλοτέχνησε μια ζωγραφιά για να πλαισιωθεί η εκπομπή μας.

1668329743063

Η θεματική ραδιοφωνική εκπομπή υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού προγράμματος «Δημιουργούμε και Δημοσιογραφούμε στο European School Radio και στο Schoolpress» με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-φιλολόγων Μαραγκόζη Ειρήνης και Γιάντσιου Ιωάννη.