ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Για το 2022 η μέρα αυτή ήταν στις 8/02/22. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

SID2022

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στον εορτασμό υλοποίησε σχετικές δράσεις.

  1. Αφενός οι μαθήτριες και οι μαθητές μας συμμετείχαν σε διαδικτυακή ενημέρωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, για το έτος 2022».
  2. Αφετέρου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ τάξης αξιοποίησαν υλικό του Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και μοίρασαν σε όλο το σχολείο ενημερωτικά φυλλάδια με σύντομες οδηγίες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Φωτογραφίες από τις δράσεις μας:

ηλεκτρονικού εγκλήματος 2ηα τάξης 2η α τάξης 1η ηλεκτρονικού εγκλήματος 1η