Στο σχολικό έτος 2022-23 ολοκληρώθηκαν τα κάτωθι Περιβαλλοντικά Προγράμματα με υπεύθυνες καθηγήτριες τις:

Κεφάλα Μαρία, Δουρέκα Καλλιόπη, Σδρόλια Ευτυχία

Αρχαία Ελληνικά θέατρα – αρχαίοι ναοί, ιερά ζώα και φυτά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ1

Πρόγραμμα2

 

 

Καστροπολιτεία Μονεμβασιάς

 

 

«Βυζαντινή Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς»

 

Τη σχολική χρονιά που διανύσαμε, το σχολείο μας άνοιξε ξανά τις πόρτες του σε Περιβαλλοντικά Προγράμματα, διδακτικές επισκέψεις και δράσεις που διευρύνουν τις γνώσεις, καλλιεργούν τη σκέψη και προάγουν τη δημιουργικότητα των μαθητών/μαθητριών. Τα γερμανόφωνα τμήματα Α2, Β2 και Γ2 υλοποίησαν περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα τη «Βυζαντινή Καστροπολιτεία των Μολάων, Μονεμβασιά». Οι μαθητές/μαθήτριες μας διερεύνησαν το θέμα, εργάστηκαν σε ομάδες, αναζήτησαν πληροφορίες, παρουσίασαν τις εργασίες τους και διαχειρίστηκαν δυσκολίες. Η συμμετοχή τους, το ενδιαφέρον και η αυτενέργειά τους ήταν το μεγαλύτερο παιδαγωγικό όφελος. Μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγηθήκαμε στον Ιερό Ναό Καπνικαρέας και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, επισκεφτήκαμε το Βοτανικό Κήπο και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας και απολαύσαμε θεατρικές παραστάσεις. Η μουσική παράσταση των Encardia «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου ενέπνευσε μαθήτριές μας, οι οποίες απέδωσαν με δική τους χορογραφία απόσπασμα του έργου. Το Μάρτιο 2023 ταξιδέψαμε στη Νότια Πελοπόννησο, γνωρίσαμε την Σπάρτη, τον Μυστρά, το Γύθειο, την Αρεόπολη, το Λιμένι, το Σπήλαιο Διρού και φυσικά τη Μονεμβασιά, όπου μας υποδέχτηκε το φιλόξενο ΚΠΕ Μολάων. Από την επί τόπου παρατήρηση περάσαμε στην αποτύπωση του Βράχου της Μονεμβασιάς σε αρχιτεκτονική μακέτα, η κατασκευή της οποίας συντονίστηκε από φοιτητή και φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ Αθηνών. Στο σχολείο μας είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τον κ. Σταύρο Αρβανιτόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος μας ταξίδεψε νοερά μέσα από την κατατοπιστική μελέτη του στην Καστροπολιτεία του Μυστρά.

Ο δρόμος μας ήταν γεμάτος νέες εμπειρίες, γνώσεις και συναισθήματα. Ευχόμαστε στις  μαθήτριες και στους μαθητές μας υγεία, χαρά, πρόοδο και αγάπη!

Οι εκπαιδευτικοί:   Α. Αληζώτη, Π. Καρασάββα, Σ. Κουστένη, Α. Κωστούλα

IMG 5747c3d4e26b28109e131fdd796a35ea V IMG 3f87ce83da033f346efc55a8e40f0342 V IMG 937ce04b84313e3f5a2dcbdd77e73fb0 V IMG a541d6ffabeb2f7e1a51919c727f9c8e V

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Παρασκευή 20/05/2022, συνοδεία των καθηγητών Μαρίας Κεφάλα (ΠΕ34/ΠΕ02) και Αναστασίου Ακρίδα (ΠΕ01), πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μαθητών και μαθητριών της Γ’ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Αλίμου στο Εβραϊκό Μουσείο και στην Εβραϊκή Συναγωγή Αθηνών. Στόχος της επίσκεψης ήταν η γνωριμία και ο διάλογος των συμμετεχόντων με τον θρησκειακά «Άλλον», εν προκειμένω με τους Εβραίους συμπολίτες μας, την ιστορία και τον πολιτισμό τους, έτσι ώστε ήδη από αυτή την ευαίσθητη και κρίσιμη για το μέλλον τους ηλικία να χτίσουν θεμέλια ενός διαθρησκειακού κοσμοπολιτισμού που τόσο αναγκαίος είναι στις μέρες μας. Μέσω της ξενάγησης στο Εβραϊκό Μουσείο γνώρισαν ήθη και έθιμα του Ιουδαϊσμού, ενώ, παράλληλα, τονίστηκε η ενεργή συμμετοχή των Χριστιανών στη διάσωση Εβραίων κατά την γερμανική κατοχή της Ελλάδας. Στην Εβραϊκή Συναγωγή ξεναγήθηκαν στους χώρους της, ενώ έλαβαν μια εξέχουσα και σπάνια βιωματική εμπειρία, καθώς είχαν την τύχη να συνομιλήσουν με απογόνους θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

03 09 11 21

WE4ALL

Ο we4all είναι  ένας Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά.

Σε συνεργασία με το Δήμο Αλίμου δύο εκπρόσωποι του Οργανισμού, στις 24 Μαΐου 2022, στα πλαίσια Περιβαλλοντικής δράσης του τμήματος Α1 σχολείου μας ήρθαν μίλησαν, συζήτησαν, έλυσαν απορίες μαθητών σχετικά με προβλήματα του Περιβάλλοντος.

Για τις πυρκαγιές των δασών, τη μόλυνση της θάλασσας , των παραλιών, του αέρα. Για την κομποστοποίηση, την προστασία των φυτών. Για τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης των υλικών. Στη συνέχεια οι μαθητές έσκαψαν, φύτεψαν, πότισαν με την καθοδήγηση των εκπροσώπων 30 αρωματικά φυτά και βότανα στο προαύλιο του σχολείου μας. Εδωσαν υπόσχεση ότι για τα επόμενα 2 χρόνια θα τα φροντίζουν και θα τα περιποιούνται.

Υπεύθυνη εκπ/κός:  Κουραμπή Βασιλική

1  2 3  4  5

 

ERASMUS+    ΙΣΠΑΝΟΙ

 

Το σχολείο μας, ανοιχτό σε συνεργασίες με άλλους φορείς, στα πλαίσια του Erasmus+ με κωδικό αριθμό 2020-1-ES01-K104-080251 είχε την χαρά να φιλοξενήσει από 4 ως 8 Οκτωβρίου 2021 ξενόγλωσσους καθηγητές από την Escuela Oficial de IdiomasAlfonso X Sabio της Soria Ισπανίας. Οι επισκέπτες/επισκέπτριες καθηγητές/καθηγήτριες Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών συνεργάστηκαν με  την κ. Πανταζάρα (Αγγλικών), την κ. Κεφάλα (Ιταλικών) και την κ. Αληζώτη (Γερμανικών),  αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών, παρακολούθησαν τα μαθήματα και γνώρισαν τους/τις φιλομαθείς και δημιουργικούς/δημιουργικές μαθητές/μαθήτριές μας. Η εμπειρία ήταν πολύ θετική για μαθητές/μαθήτριες και καθηγητές/καθηγήτριες! Τα παιδιά μας συνειδητοποίησαν την σημασία εκμάθησης ξένων γλωσσών, αντιλήφθηκαν τα οφέλη και κυρίως απόλαυσαν την επικοινωνία στην ξένη γλώσσα. Το τμήμα Γ2 του σχολείου  με τον αυθορμητισμό τους αποχαιρέτησε τους φιλοξενούμενους …. χορεύοντας τον Ζορμπά!

Εφαρμόστηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά της διασποράς του Covid 19.

 

Για τη σύλληψη της ιδέας, την οργάνωση της επίσκεψης και την υλοποίηση της δράσης υπεύθυνη είναι η κ. Α. Αληζώτη (γερμανικών).

 

1 2 3 4 5

   

Το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» στο 1ο Γυμνάσιο Αλίμου

Το σχολικό έτος 2017-2018, το σχολείο μας εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Δίκτυο «Χρυσοπράσινο Φύλλο», με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Οι Φάροι της Θάλασσας και της Ζωής μας», σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας Λευκωσίας Κύπρου. Οι μαθητές της Α’ τάξης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αναζήτησαν, ανά ομάδες, πληροφορίες σχετικά με την ιστορία των φάρων, τη λειτουργία τους και ειδικότερα για τον ιστορικό φάρο της Αλεξάνδρειας. Οι εργασίες των ομάδων θα ολοκληρωθούν την επόμενη σχολική χρονιά με την ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στα πλαίσια του προγράμματος, έλαβαν χώρα διάφορες επισκέψεις και δράσεις. Τον Νοέμβριο του 2018, το σχολείο μας φιλοξένησε για λίγες ημέρες την κα Ειρήνη Ευαγγέλου, υπεύθυνη του προγράμματος του κυπριακού σχολείου. Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι μαθητές της ομάδας μας μαζί με τη χορωδία του σχολείου μας τραγούδησαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές μέσω Skype με την περιβαλλοντική ομάδα της Λευκωσίας. Τον Απρίλιο 2018 ο κ. Καρώ φιλοξενήθηκε από το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας, συνεργάστηκε με τους συναδέλφους του σχολείου και παρακολούθησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Κυπριακό Περιβαλλοντικό Κέντρο.

Μαθητές και καθηγητές της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Κέντρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Στον Φάρο του Ιδρύματος μαγνητοσκοπήσαμε την πρόοδο των εργασιών μας, περιηγηθήκαμε στην Εθνική Βιβλιοθήκη και γνωρίσαμε την Εθνική Λυρική Σκηνή. Εκεί παρακολουθήσαμε  το πρόγραμμα “Αθλητικά Μονοπάτια” και πειραματιστήκαμε σε πρωτότυπα αθλητικά παιχνίδια. Επόμενη δράση ήταν η συλλογή απορριμμάτων από την παραλία του Δήμου Αλίμου (στον οποίο ανήκει το σχολείο μας), η καταγραφή τους και η επισήμανση της προέλευσής τους, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών. Η δράση συντονίστηκε από την κ. Γεωργίου, υπεύθυνη του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ίδια μέρα φιλοξενηθήκαμε από τους υπεύθυνους της μαρίνας Αλίμου σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο παρουσιάστηκαν σε περιβαλλοντικό και επιχειρηματικό επίπεδο η λειτουργία της μαρίνας, το επάγγελμα του δύτη και ένα επιβατηγό σκάφος.

Οι δράσεις του προγράμματος ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη του κ. Ψαλλιδά και της κ. Ανδριοπούλου από το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών. Το θέμα της δράσης ήταν “Το νερό στην πόλη”. Με βιωματικό τρόπο, με απεικόνιση σε μακέτες και με μορφή παιχνιδιού συνειδητοποιήσαμε ότι ο υπερπληθυσμός του πλανήτη αποτελεί το βασικό πρόβλημα της ρύπανσης, ενημερωθήκαμε για τη διαχείριση του νερού στην πόλη, για το γκρι νερό, για τη στέρνα που χρησιμοποιείται για τη συγκέντρωση του βρόχινου νερού και προβληματιστήκαμε για την προσωπική και συλλογική ευθύνη που έχουμε για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στόχος όλων των παραπάνω δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα περιβάλλοντος, η εφαρμογή καλών πρακτικών και η καλλιέργεια ομαδικότητας και συλλογικότητας.

Υπεύθυνοι του προγράμματος: Καρώ Σ., Σκυριανού Μ., Μποτσώνης Θ. και Αληζώτη Α.

 

         

Από τις 11/4 έως 14/4/2019  οι υπεύθυνοι καθηγητές μαζί με τους μαθητές του προγράμματος επισκέφθηκαν την Κύπρο. Το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία, όπου τους υποδέχθηκαν οι Κύπριοι συνάδελφοι με τους μαθητές.

 

 

AΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ  

Στις 7 Μαΐου 2018 δύο τμήματα της Γ΄ τάξης του σχολείου μας  επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο του Διονύσου, την Ιστορική συνοικία <<Αναφιώτικα>> και το χορηγικό μνημείο του Λυσικράτη στην οδό Τριπόδων.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι φιλόλογοί τους κα Δουρέκα Κ., κα Κουστένη Σ., κα Παραλίκη Α.

     

 

     <<ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ>>

  • Βιβλίο – Συλλογή Διηγημάτων των μαθητών της Γ΄Γυμνασίου
  • Επιμέλεια Έκδοσης: Κ.Δουρέκα – Ε.Σδρόλια

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

GYMNASIO ALIMOU

Παρουσία  – Εκδήλωση Συλλογής Διηγημάτων 29/5/2017 Κ.ΚΟΥΝ

Εκδηλωση_Διηγηματα

 

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Με μεγάλη χαρά, στις 9 Μαρτίου 2017,  υποδεχθήκαμε στο 1ο Γυμνάσιο Αλίμου την κ. Κωνσταντίνα Καζά- Παπαγεωργίου, αρχαιολόγο,  επίτιμη προϊσταμένη αρχαιολογικών χώρων ΥΠΠΟ και αντιπρόεδρο του Νοτίου Σήματος.

Η κ. Κ. Καζά- Παπαγεωργίου παρουσίασε στους μαθητές της  Γ΄ Γυμνασίου τα αρχαία μνημεία του Αλίμου. Με οπτικό υλικό των ευρημάτων και των ανασκαφών , των οποίων η ίδια επέβλεψε ως προϊσταμένη αρχαιολογικών χώρων ΥΠΠΟ, κίνησε το ενδιαφέρον των μαθητών για τον αρχαιολογικό πλούτο της πόλης μας.

Στη συνέχεια, στις 23 του ίδιου μήνα,  έγινε ξενάγηση των μαθητών στους αρχαιολογικούς χώρους του Αλίμου από τις  φιλολόγους του σχολείου μας κ. Ευτυχία Σδρόλια και Καλλιόπη Δουρέκα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την ξενάγηση.

DSCI0020 DSCI0022 DSCI0072 DSCI0073 P1010011 P1010012 IMG_20170309_121811_4CS DSCI0071 P1010008

 

 

 

 

 

 

 

                  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015-2016

           « Διαδρομές στη φύση μέσα από τους μύθους και τις παραδόσεις »

  Υπεύθυνες  καθηγήτριες : Παραλίκη Αναστασία, Κουστένη Σοφία και   Δουρέκα Καλλιόπη.

  Τη σχολική χρονιά 2015-2016 το σχολείο μας υλοποίησε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα « Διαδρομές στη φύση μέσα από τους μύθους και τις παραδόσεις » συνεχίζοντας έτσι για 2η σχολική χρονιά τη συμμετοχή του σχολείου στο εθνικό θεματικό δίκτυο « ΓΕΩ ».

Οι μαθητές εργάστηκαν κατά ομάδες. Το αντικείμενο  εργασίας τους αφορούσε τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου. Ετσι ασχολήθηκαν με το μύθο των Κενταύρων, την Αργοναυτική εκστρατεία, τη Μήδεια του Ευριπίδη , την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών του Πηλίου , το λα’ι’κό ζωγράφο Θεόφιλο,  τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής , το Ρήγα Φεραίο, τον ερχομό των προσφύγων της Μικρασιατικής καταστροφής στην περιοχή ,  την κατοχή και την αντίσταση στον  Βόλο κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου και με τον Βόλο σήμερα.

Γι΄αυτό πραγματοποιήθηκε και η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στον Βόλο- Πήλιο από τις 4-3-2016 έως και 6-3-2016. Η ομάδα επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Σέσκλου, τον Αρχαιολογικό  Μουσείο,  το Μουσείο Πόλης του Βόλου, το Μουσείο Τσαλαπάτα στην πόλη του Βόλου. Επίσης επισκέφτηκε το Πήλιο και κάποια χωριά του όπως τις Μηλιές, την Τσαγκαράδα , τα Χάνια, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα.

 

        ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ.

DSC_0028DSCF5430DSC_0214


 

DSCF5447

DSC_0043DSCF5489

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2013-14

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014 ΘΕΜΑ: Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Οι μαθητές του προγράμματος επεσήμαναν τις μορφές ρατσισμού που συναντάμε στη δύσκολη καθημερινότητά μας μέσα  στη δύνη της κρίσης. Τις απέδωσαν με ένα θεατρικό δρώμενο που παρουσίασαν στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν», στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου μας και στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ των σχολείων της Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ  2007-08

ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Οι αστερισμοί, η γέννηση και ο θάνατος των αστέρων συνοδεύονται μέσα από στίχους του Οδυσσέα Ελύτη και τη μελοποιημένη του ποίηση.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μοσχοπούλου Καλλιρρόη, Δημητρίου Σοφία.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2008-09

ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Τα παιδια δημιούργησαν κηπάκι στην αυλή του Σχολείου. Γνώρισαν τα βότανα, τα φύτεψαν  και τα συντήρησαν. Χάρηκαν την επαφή τους με το χώμα και καμάρωσαν τα αποτελέσματα του κόπου τους.

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Μοσχοπούλου Καλλιρρόη, Γιαννόπουλος Δημήτρης.  

                                                                                                                                                        

 

 ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ

Οι μαθητές από ξένες χώρες γνωρίζουν τον τόπο τους, τις συνήθειές τους και την κουζίνα τους.  Οι μητέρες που συμπαραστέκονται στην προσπάθειά τους μαγειρεύουν και μας κερνάνε τοπικές λιχουδιές.  Συμμετοχή στο πολιτιστικό φεστιβάλ  Δ΄Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αθήνας του 2009.

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Μοσχοπούλου Καλλιρρόη, Γώγου Αρτεμις.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:2009-10

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Θεατρική παράσταση με θέμα την παγκόσμια πείνα γραμμένη από τους ίδιους τους μαθητές. Η εξωγήινη ΗΝ8 έρχεται στη γη για να διερευνήσει το φαινόμενο της παγκόσμιας πείνας και θα πείσει τους ισχυρούς να το εξαλείψουν.  Συμμετοχή στο πολιτιστικό φεστιβάλ Δ΄ Δ ιεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας του 2011.

 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Μοσχοπούλου Καλλιρόη, Γώγου Άρτεμις, Δημητρίου Σοφία.

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:  2010-11

ΗΡΙΔΑΝΟΣ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ  ΤΗΣ  ΑΡΧΑΙΑΣ  ΠΟΛΗΣ

Συμμετοχή στο δίκτυο Σχολείων (Γυμνάσιο Δροσιάς, 1 ο Γυμνάσιο Αλίμου, 4 ο Λύκειο Καλλιθέας) με τίτλο <<Μια Πόλη Μαγική>> που αναφέρεται στην Αθήνα.  Αναζητήσαμε την κοίτη του Ηριδανού και μελετήσαμε το ρόλο του στην ανάπτυξη της Αρχαίας  Πόλης. Γνωρίσαμε επίσης το οικοσύστημα που αναπτύσσεται στον Κεραμεικό από τα νερά του ποταμού.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Μοσχοπούλου Κ αλλιρρόη.