1ο Γυμνάσιο Αίγινας

Ιστολόγιο μαθητών – καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Αίγινας

Εσωτερικός Κανονισμός 2014-2015

2222

Καποδιστρίου

Αίγινα ΤΚ 18010

Τηλ: 2297022565

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Γυμνασίου

     Ο Διευθυντής, η Υποδιευθύντρια και ο Σύλλογος των Διδασκόντων του σχολείου, σας εύχονται καλή χρονιά με υγεία για όλους και καλή πρόοδο στα παιδιά μας.

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τον εσωτερικό κανονισμό και για άλλα θέματα λειτουργίας του σχολείου. Ζητούμε τη συνεργασία σας και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών, στη βελτίωση των γνώσεών τους και στη διαμόρφωση της κοινωνικής συμπεριφοράς τους.

 collaboration

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

1. Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου μας είναι 08:15 με 14:10

 

2. Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια της προσευχής. Τότε θα γίνεται η ενημέρωσή τους για θέματα που τους αφορούν από τη Διεύθυνση του σχολείου.

 

3. Η εξώπορτα θα μένει κλειστή κατά τη διάρκεια της προσευχής, θα ανοίγει με τη λήξη της για τυχόν αργοπορημένους και θα κλείνει για το υπόλοιπο σχολικό ωράριο. Οι μαθητές που καθυστερούν κατά την 1η ώρα ή οποιαδήποτε άλλη ώρα, θα προσέρχονται οπωσδήποτε στο Γραφείο της Διεύθυνσης για να αναφέρουν το λόγο της αργοπορίας τους και για να τους επιτραπεί ή όχι η προσέλευση στην αίθουσα.

 

4. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οφείλουν να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους τα απαραίτητα για κάθε μάθημα βιβλία και τετράδια. Δεν επιτρέπεται να διαταράσσεται η ροή του μαθήματος και να παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να διατυπώνουν ελεύθερα τη γνώμη τους και να εκφράζουν χωρίς φόβο τις απορίες τους πάντα με ευγένεια και σεβασμό προς τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Με ευγένεια, σεβασμό, υπομονή και επιείκεια οφείλουν και οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίζουν τους μαθητές.

 

5. Δεν επιτρέπεται η απομάκρυνση των μαθητών από τον χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του, παρά μόνο με άδεια που χορηγείται από τη Διεύθυνση του σχολείου.

 

6. Οι αίθουσες κλειδώνονται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Ο μαθητής φροντίζει να έχει μαζί του ό, τι χρειάζεται. Δεν επιτρέπεται η παραμονή των μαθητών στους διαδρόμους. Μόνο σε περίπτωση κακοκαιρίας ή σοβαρού κινητικού προβλήματος μπορούν να παραμείνουν στην αίθουσα, αφού πρώτα πάρουν άδεια από τη Διεύθυνση του σχολείου ή τους εφημερεύοντες καθηγητές. Στη διάρκεια του διαλείμματος δεν επιτρέπεται η χρήση μπάλας απουσία γυμναστή. Στο προαύλιο οι μαθητές οφείλουν να έχουν κόσμια συμπεριφορά και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των εφημερευόντων καθηγητών. Δεν επιτρέπεται σε μαθητές να φέρουν εξωσχολικά άτομα στο χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ή η συζήτηση με εξωσχολικά άτομα από τα κάγκελα της αυλής.

 

7. Μαθητής που θα σημειώνει πάνω από 64 αδικαιολόγητες ωριαίες απουσίες σε σύνολο 114, απορρίπτεται λόγω ανεπαρκούς φοίτησης. Η δικαιολόγηση των απουσιών γίνεται εντός 10 εργάσιμων ημερών από τον κηδεμόνα του μαθητή, ο οποίος μπορεί να δικαιολογήσει τις απουσίες το πολύ 2 συνεχόμενων ημερών και συνολικά 10 ημερών στο έτος. Για μεγαλύτερο διάστημα απαιτείται βεβαίωση γιατρού. Μετά τη συμπλήρωση 30 αδικαιολογήτων απουσιών, θα ειδοποιούνται οι κηδεμόνες από τον υπεύθυνο του τμήματος ταχυδρομικά και τηλεφωνικά.

 

8. Για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών ευθύνονται αποκλειστικά οι γονείς και οι κηδεμόνες, που οφείλουν να προσέρχονται για ενημέρωση σύμφωνα με το πρόγραμμα επισκέψεων, το οποίο ανακοινώνεται μετά την οριστικοποίηση του ωρολογίου προγράμματος. Οι μαθητές πρέπει να ειδοποιούν έγκαιρα τους υπεύθυνους καθηγητές του τμήματός τους για κάθε αλλαγή στη διεύθυνση κατοικίας τους ή στον αριθμό του τηλεφώνου τους.

 

9. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν καθαρούς τους χώρους του σχολείου. Χρησιμοποιούμε σωστά (όπως στο σπίτι μας) τις τουαλέτες και τους νιπτήρες του σχολείου. Μαθητές που προξενούν υλικές ζημιές ή καταστρέφουν αντικείμενα συμμαθητών τους υποχρεούνται να επανορθώσουν, διαφορετικά θα παρεμβαίνει ο Σύλλογος των Καθηγητών με πιθανά πειθαρχικά μέτρα, εφόσον πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια. Το 5μελές συμβούλιο του κάθε τμήματος έχει την ευθύνη να αναφέρει στη Διεύθυνση του σχολείου τυχόν ζημιές.

 

10. Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους του σχολείου.

 

11. Απαγορεύεται η χρήση στο σχολείο κινητών τηλεφώνων, συσκευών καταγραφής και αναπαραγωγής ήχου και εικόνας, καθώς και η κατοχή μεγάλων χρηματικών ποσών. Ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια έχουν οι κάτοχοι.

 

12. Δεν επιτρέπεται μέσα στην τάξη η κατανάλωση φαγητών ή ροφημάτων. Φροντίζει ο μαθητής να ολοκληρώνει το φαγητό του στην ώρα του διαλείμματος. Το ντύσιμο και γενικά η εμφάνιση των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος (μαθήματα, σχολικές εκδηλώσεις, εκδρομές) είναι καλό να βρίσκεται σε πλαίσια ευπρέπειας χωρίς ακρότητες και υπερβολές που μπορούν να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

 

Η Διεύθυνση του σχολείου και οι διδάσκοντες καθηγητές είναι πάντοτε πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί σας για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος, ώστε να επιτευχθούν οι κοινοί εκπαιδευτικοί στόχο.

 

pdf_download

Κατεβάστε τον κανονισμό από τον παρακάτω σύνδεσμο :

https://www.dropbox.com/s/8u4uwxffafnleky/1%CE%BF%20%CE%93%CE%A5%CE%9C%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9F%20%CE%91%CE%99%CE%93%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%A3%20%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82%20%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82.pdf?dl=0

Αφήστε μια απάντηση

Το σχολείο μας

Το σχολείο μας

Βρείτε μας στο google maps

Η σελίδα μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook

Αρχείο δημοσιεύσεων

Ο καιρός στην Αίγινα

Επισκεψιμότητα

free counter

kathigitis-panepistimiou

Οι καθηγητές που διδάσκουν στο 1ο Γυμνάσιο Αίγινας

(σχ. έτος 2014-2015)

ΒΑΛΩΜΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Φυσικός  (διευθυντής)

ΜΟΝΟΚΡΟΥΣΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ – Φιλόλογος (υποδιευθύντρια)

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – Θεολόγος

ΤΡΙΜΗ ΜΑΡΙΑ – Φιλόλογος

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ – Φιλόλογος

ΜΕΛΙΓΚΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ – Φιλόλογος

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ – Φιλόλογος

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – Μαθηματικός

ΜΟΣΧΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ – Μαθηματικός

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – Μαθηματικός

ΜΠΑΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ – Φυσικός

ΚΑΡΥΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – Φυσικός

ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – Γαλλικής Φιλολογίας

ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ ΕΥΗ – Αγγλικής Φιλολογίας (Αγγλικά & Ιστορία)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Αγγλικής Φιλολογίας

ΛΟΡΕΤΖΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – Γερμανικής Φιλολογίας (Γερμανικά & Ιστορία)

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ – Τεχνολόγος

ΔΟΥΒΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ – Πληροφορικός

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Εικαστικός

ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΥΒΕΛΗ – Γυμνάστρια

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΛΑΓΙΑ – Γυμνάστρια (Οικιακή Οικονομία)

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – Γυμνάστρια (Οικιακή Οικονομία)

ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΗΣ – Γυμναστής (Οικιακή Οικονομία)

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Γαλλικής Φιλολογίας (Ιστορία)



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων