Τελικές Παρουσιάσεις Εργασιών και Προγραμμάτων

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: “ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ”
Σήμερα πραγματοποιήθηκαν στη σχολική μας κοινότητα οι παρουσιάσεις εργασιών και προγραμμάτων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν :
– Στα πλαίσια των μαθημάτων Προσανατολισμού της Α΄Τάξης
1. Στη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Βασίλειο Ρε με τίτλο : Τουριστικοί προορισμοί και Αξιοθέατα της Χίου.
Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έκαναν έρευνα για τους τουριστικούς προορισμούς και τα αξιοθέατα της Χίου. Σε ομάδες χώρισαν το νησί της Χίου σε Βόρειο τμήμα και Νότιο και με τη βοήθεια ενός χάρτη του νησιού τοποθέτησαν εικόνες με τα ευρήματά τους. Έπειτα δημιουργήσαν την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τους.
2. Στην Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Θεόδωρο Δάντση με τίτλο: Μελέτη συμπεριφοράς και στάσης μαθητών σε θέματα ρατσισμού απέναντι σε ειδικές κοινωνικές ομάδες.
Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εντόπισαν τον ορισμό του Ρατσισμού και δημιούργησαν ένα ερωτηματολόγιο με στόχο να αποτυπωθεί η άποψη αλλά και η στάση της μαθητικής κοινότητας απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα. Έπειτα από την μελέτη των απαντήσεων των ερωτηματολογίων παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα.
3. Στον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Σιδέρη Παγιατάκη με τίτλο: Κίνδυνοι και μέτρα πρόληψης αυτών στα πλοία.
Οι μαθητές εντόπισαν τους κινδύνους που υπάρχουν ή μπορεί να εμφανιστούν σε ένα πλοίο και τους τρόπους που μπορεί να αντιμετωπιστούν και το βασικό, τρόπους ώστε να μην εμφανιστούν.
– Πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων με υπεύθυνους καθηγητές την κα Γεωργία Πετρογιάννη και τον κ. Βασίλειο Ρε με τίτλο: Ψηφιακός Κόσμος
Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ Τάξεων παρουσίασαν τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος, το θέμα αλλά και τα αποτελέσματα των ερευνών τους.
-Πρόγραμμα στα Πλαίσια του Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Ιωάννη Κωστάκη, τον κ. Σιδέρη Παγιατάκη και την κα Γεωργία Παπαλαμπροπούλου με τίτλο: Οινούσσες : το χθες και το σήμερα μέσα από το φωτογραφικό φακό.
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης περιέγραψαν τη θεματολογία του προγράμματος κι έπειτα παρουσιάστηκε το τελικό αποτέλεσμα.
Μία πραγματικά πολύ δημιουργική χρονιά…
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας για την δημιουργικότητά τους, για τον κόπο που κατέβαλλαν, για το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργατικότητας.
erg1 erg2 erg3 erg4 erg5 erg6 erg7 erg8 erg9 erg10 erg11 erg12 erg13

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *