Στις 27/11/2023 η Β΄ τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Μεσολογγίου επισκέφτηκε την Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras lnnovation Quest – PATRAS IQ.  Η συγκεκριμένη έκθεση έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης μεταξύ ερευνητικού και παραγωγικού τομέα και αποτελεί μια μακροχρόνια αναπτυξιακή πρωτοβουλία που προωθεί ένα σύνολο δράσεων δικτύωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνολογίας. Οι μαθητές επισκέφθηκαν εκθετήρια ιδιωτικών και δημοσίων φορέων και πιο συγκεκριμένα:

• πληροφορήθηκαν για καινοτόμες ιδέες που έχουν αναπτυχθεί σε Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα, καθώς και για προϊόντα που έχουν προκύψει απ’ την σύμπραξη και την συνεργασία καινοτόμων επιχειρήσεων με ΑΕΙ και ερευνητικούς φορείς.

• ενημερώθηκαν  για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε καινοτομικά προϊόντα και υπηρεσίες.

• Συναντήθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις με εκπροσώπους ή ιδιοκτήτες εταιρειών και οργανισμών, που επενδύουν στην Καινοτομία και στη Μεταφορά Τεχνογνωσίας ή χρηματοδοτούν σχετικές δράσεις, απ’ την Ελλάδα και διεθνώς.

• Παρακολούθησαν την διάλεξη για την «Ημέρα καριέρας» από το Ε.Α.Π.

• Ενημερώθηκαν από υπεύθυνους γραμματείας τμημάτων για οδηγούς σπουδών διαφόρων τμημάτων. Μίλησαν με φοιτητές από διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα.  

• Ενημερώθηκαν από τον κ. Ραβασόπουλο για την σημασία της μαθητείας και την αναβάθμιση του πτυχίου ΕΠΑΛ

• γνώρισαν τον τρόπο που η Καινοτομία κι η Μεταφορά Τεχνογνωσίας επιδρούν στην πρόοδο, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, αλλά και αποτελούν έμπνευση δημιουργίας νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

IMG 2904 IMG 2905 IMG 2906 IMG 2907 IMG 2908 IMG 2909 IMG 2912 IMG 2913 IMG 2914 IMG 2915 IMG 2916 IMG 2917 IMG 2910 IMG 2911