Το 1ο ΕΠΑΛ Λευκάδας στην Λιθουανία


ΚΑΟΥΝΑΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ

Το 1ο ΕΠΑΛ Λευκάδας βρίσκεται για δεύτερη φορά εφέτος στο εξωτερικό για 15 ημέρες με το πρόγραμμα Erasmus+. Την πρώτη φορά 15 μαθητές βρέθηκαν για εκπαίδευση στην Ισπανία το φθινόπωρο που μας πέρασε, και τώρα την άνοιξη άλλοι 15 μαθητές βρίσκονται στην Λιθουανία, για εκπαίδευση σε «Εφαρμογές ERP και Google Analytics.

Η ομάδα των μαθητών με τους δύο συνοδούς καθηγητές μετακινήθηκαν αεροπορικώς από την Αθήνα στην Βαρσοβία της Πολωνίας και έπειτα οδικώς στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, όπου θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στην σχολή EU Trade. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολιτιστική περιήγηση στα αξιοθέατα των πόλεων συμπεριλαμβανομένου και του Κάουνας.

Οι μαθητές θα λάβουν Πιστοποιητικό παρακολούθησης και Europass. Η διάρκεια του προγράμματος είναι από τις 5 έως τις 19 Απριλίου, και η επιστροφή στην Λευκάδα θα γίνει την Τετάρτη 20 Απριλίου.

 

 

Το 1ο ΕΠΑΛ Λευκάδας συμπλήρωσε την πρώτη εβδομάδα στην Λιθουανία συμμετέχοντας με πρόγραμμα Erasmus+ σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Ομάδα 15 μαθητών με δύο συνοδούς καθηγητές βρίσκονται στην πρωτεύουσα Βίλνιους, μια πανέμορφη, ανθρώπινη και άρτια οργανωμένη πόλη 200.000 κατοίκων, που την διασχίζει ποταμός.
Η διαμονή στο ξενοδοχείο Congress είναι εξαιρετική, σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, με πλούσιο πρωινό και γεύμα. Τα μαθήματα γίνονται στην Σχολή EU Trade, δίπλα στο Πανεπιστήμιο.
Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής κ. Στάμου, τα δέκα αγόρια και τα πέντε κορίτσια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι πολύ ευχαριστημένα, είναι καλά στην υγεία τους, άψογα στην συμπεριφορά τους και η διαμονή συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Ο καιρός είναι καλός, με διαρκή συννεφιά χωρίς όμως βροχές. Έγιναν επισκέψεις στο εθνικό Μουσείο, στον καθεδρικό Ναό, στο Κάστρο του Βίλνιους, σε πάρκα, πλατείες, εμπορικά κέντρα και στο ποτάμι.
Η Λιθουανία έχει πλούσια μεσαιωνική Ιστορία και εκτεινόταν από την Βαλτική στον βορρά έως τον Εύξεινο Πόντο στον νότο, περιλαμβάνοντας μέρος της σημερινής Πολωνίας, την Λευκορωσία και την Ουκρανία. Τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας έχουν ελληνικό αρχιτεκτονικό ρυθμό, με κίονες ιωνικούς και δωρικούς, με αετώματα και παραστάσεις.

 

Η αποστολή του 1ου ΕΠΑΛ Λευκάδας στις Βαλτικές Χώρες εξελίσσεται ικανοποιητικά. Η δεύτερη εβδομάδα με το πρόγραμμα Erasmus+ επιφυλλάσσει πολλές ευχάριστες στιγμές στην ομάδα μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λευκάδας. Έγινε επίσκεψη σε Τεχνολογικό Ίδρυμα της Λιθουανίας με πολλές ειδικότητες και εργαστήρια, καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Βίλνιους όπου υπήρχε έκθεση με την έρευνα και τα ευρήματα του CERN. Μια εκδρομή σε δάσος με λίμνες και τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια με τις σοφίτες έδειξαν πώς περνούν οι ντόπιοι κάτοικοι τις διακοπές τους στην εξοχή, με σάουνα και ατμόλουτρα τον χειμώνα.
Η επιστροφή των 15 μαθητών και των δύο συνοδών καθηγητών θα γίνει την Τετάρτη 20 Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *