Μετα Πληροφορίες

Διάθεση self-test για μαθητές από τα φαρμακεία

7 Ιανουαρίου 2022 από

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

* Το self-test πραγματοποιείται (και το αποτέλεσμα δηλώνεται) έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

*Ειδικά για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).

* Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη.

* Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές.

* Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου.

* Η δήλωση αποτελέσματος για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19. Μαθητής/ Μαθήτρια που δεν θα έχει δηλώσει αποτέλεσμα στο edupass δεν θα μπορεί να μπει στην τάξη.

Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία σε όλους και σε όλες!

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | 0 σχόλια »



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *