Μετα Πληροφορίες

Ιστορική Αναδρομή

Η ιστορική αναδρομή του σχολείου μας

Η κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος που φιλοξενεί το σχολείο μας ολοκληρώθηκε το 1982 από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Από το 1982 έως το 1985 το σχολείο μας λειτουργούσε ως Κέντρο Επαγγελματικής Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΚΕΤΕ).

Το 1985 με την αλλαγή του νόμου(1566/1985) καταργήθηκαν τα ΚΕΤΕ,  ιδρύθηκαν τα Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια (ΤΕΛ) και επίσης ιδρύθηκαν και τα Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα (ΣΕΚ).  Τότε ξεκίνησε τη λειτουργία του και το 2ο ΣΕΚ Μεσσηνίας με έδρα την Κυπαρισσία.

Το 1998 με την αλλαγή του νόμου (2640/1998) καταργήθηκαν τα ΤΕΛ και δημιουργήθηκαν τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια  (ΤΕΕ).

Στην Κυπαρισσία δημιουργήθηκαν :

το 1ο ΤΕΕ Κυπαρισσίας με ειδικότητες : Οικονομίας και Διοίκησης, Υγείας και Πρόνοιας, Κομμωτικής-Αισθητικής και Δομικών έργων

Το 2ο ΤΕΕ Κυπαρισσίας με ειδικότητες : Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων  και Πληροφορικής.

Το 2006 με την αλλαγή του νόμου(3475/2006) καταργήθηκαν τα ΤΕΕ και δημιουργήθηκαν  τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Στην Κυπαρισσία δημιουργήθηκαν :

Το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με ειδικότητες Οικονομίας και Διοίκησης, Υγείας και Πρόνοιας, Δομικών έργων, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Πληροφορικής και Οχημάτων.

Η ΕΠΑΣ Κυπαρισσίας με ειδικότητες : Κομμωτικής-Αισθητικής , Θέρμο υδραυλικών, κλπ.

Με τον τελευταίο νόμο 4186/13  «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» Κεφάλαιο Β,  έγινε αναδιάρθρωση της λειτουργίας του Επαγγελματικού Λυκείου, κατάργηση της λειτουργίας των ΕΠΑΣ και μετονομασία των ΣΕΚ σε Εργαστηριακά Κέντρα(ΕΚ).