Μετα Πληροφορίες

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΥΚΕΙΩΝ 12/4/2021

11 Απριλίου 2021 από

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

Αγαπητοί μαθητές/ μαθήτριες.

Μπορείτε να βρείτε την εγκύκλιο και τις Κ.Υ.Α. για την επαναλειτουργία των Λυκείων στις 12/4/2021 στον σύνδεσμο: https://www.minedu.gov.gr/news/48336-10-04-21-self-tests-epistrofi-olon-sto-sxoleio-me-asfaleia

Εδώ μπορείτε να βρείτε το βίντεο για την χρήση των self tests: https://youtu.be/uqy9EtE1uuE

Καλή αρχή,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | 6 Σχόλια »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ 12/4/2021 ΚΑΙ SELF-TESTS

8 Απριλίου 2021 από

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

Αγαπητοί μαθητές/ Αγαπητές μαθήτριες,

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την προσέλευση των μαθητών/-τριών στο σχολείο την Δευτέρα 12/4/2021 είναι υποχρεωτική η διενέργεια self-test και η προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος, είτε από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/, είτε με χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Aπό τα φαρμακεία της περιοχής μας ενημέρωσαν ότι οι γονείς/ κηδεμόνες ή οι μαθητές/ μαθήτριες θα πρέπει να παραλάβουν τα self-tests τους αύριο, καθώς τα εφημερεύοντα φαρμακεία το Σάββατο δεν θα εξυπηρετούν για αυτόν τον σκοπό.

Μπορείτε να βρείτε τη σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο εδώ: https://www.minedu.gov.gr/news/48316-07-04-21-15-xrisimes-erotiseis-kai-apantiseis-gia-ti-dia-zosis-epanaleitourgia-ton-lykeion-kai-to-self-testing

Οδηγίες για τα self-tests και πλατφόρμα δήλωσης αποτελέσματος εδώ: https://self-testing.gov.gr/

Με εκτίμηση, Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | 6 Σχόλια »

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2024 (ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2003) ΕΩΣ ΚΑΙ 31/3/2021

23 Μαρτίου 2021 από

Υπενθυμίζουμε ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2024 (γεννημένοι το έτος 2003), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2021 (από 02 Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Μαρ 2021), προσερχόμενοι σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), για τους διαμένοντες στην Ελλάδα ή Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κοροναϊού Covid-19.

Για την σχετική εγκύκλιο, πατήστε εδώ.

 

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | 6 Σχόλια »

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2021 ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ 8/3/2021-19/3/2021

8 Μαρτίου 2021 από

Σας ενημερώνουμε ότι οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ του έτους 2021 θα πρέπει να υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021. 

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε:

(α) Τη σχετική εγκύκλιο

(β) Το Υπόδειγμα Αίτησης – Δήλωσης, και

(γ) Τις οδηγίες συμπλήρωσης της Αίτησης – ΔήλωσηςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | 6 Σχόλια »

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

25 Ιανουαρίου 2021 από

Αγαπητοί μαθητές/ αγαπητές μαθήτριες,

Εφιστούμε την προσοχή σας στο εξής μήνυμα που λάβαμε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για παραπλανητικά μηνύματα:

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί

Με αφορμή μήνυμα που έχουν αποσταλεί  σε χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου τα οποία ζητούν επιβεβαίωση του κωδικού τους , σας γνωρίζουμε  ότι τα μηνύματα αυτά δεν προέρχονται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Πρόκειται για κακόβουλα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος, που σκοπό έχουν την υποκλοπή του κωδικού πρόσβασης σας.

Η διακίνηση κακόβουλων μηνυμάτων με ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι ένα συχνό φαινόμενο. Αυτό συμβαίνει και στα μέλη του ΠΣΔ, τα οποία κάποιες φορές λαμβάνουν μηνύματα που τους ζητούν να αποκαλύψουν τα μυστικά συνθηματικά πρόσβασης, προφασιζόμενα ότι προέρχονται από την τεχνική υποστήριξη του ΠΣΔ.

Τονίζουμε κατηγορηματικά ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν θα ζητήσει ποτέ τους κωδικούς σας μέσω e-mail.

Σας παρακαλούμε να εφαρμόσετε τις ακόλουθες οδηγίες μας (αναγράφονται άλλωστε και στη σελίδα εισόδου του webmail  https://webmail.sch.gr/)  :

  • Μην συμπληρώνετε το όνομα χρήση και τον κωδικό πρόσβασης σε ιστοσελίδες που σας παροτρύνει ή σας ζητά κάποιο μήνυμα e-mail.
  • Μην απαντάτε σε e-mail που σας ζητούν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας.
  • Mην συμπληρώνετε το όνομα χρήση και κωδικό πρόσβασης που έχετε στο ΠΣΔ σε άλλες ιστοσελίδες εκτός των σελίδων εισόδου του ΠΣΔ https://[sso ή webmail ή register ή www ή lams].sch.gr.
  • Πριν συμπληρώσετε τον κωδικό σας, ελέγξτε τη γραμμή διεύθυνσης του φυλλομετρητή σας, για να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι της μορφής: https://[sso ή webmail ή register ή www ή lams].sch.gr.

Αν έχετε ανταποκριθεί σε τέτοια μηνύματα και έχετε απαντήσει ήσυμπληρώσει τα στοιχεία πρόσβασης σας, ή  υπάρχει υπόνοια υποκλοπής του κωδικού πρόσβασης σας, θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα στην αλλαγή του κωδικού πρόσβασης  από έναν καθαρό υπολογιστή από τη διεύθυνση www.sch.gr/password.

Το πιο επικίνδυνο είναι αρκετά  τα μηνύματα αυτά έχουν στο σώμα τους παλιά γνωστά μηνύματα που έχουν διακινηθεί στην αλληλογραφία χρηστών , σχολείων ή άλλων μονάδων του ΠΣΔ.

Επισημαίνουμε την προσοχή σας στο σημείο αυτό και συνιστούμε να εξετάζετε  προσεκτικά την πραγματική e-mail διεύθυνση του  αποστολέα και όχι μόνο το εμφανιζόμενο όνομα του.  Θα πρέπει να ελέγχετε  τι υπάρχει στο τελευταίο τμήμα που υπάρχει και οριοθετείται από τους χαρακτήρες <……….>  στο e-mai του αποστολέα.

Παρακαλούμε διαβάστε τις συμβουλές ασφαλείας του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου για:

  • «Ασφάλεια και προστασία» – https://www.sch.gr/security  και πιο ειδικά την ενότητα  «προστασία από παραπλανητικά μηνύματα».
  • Tη σχετική ενημέρωση που υπάρχει στη σελίδα εισόδου του webmail  https://webmail.sch.gr/ .
  • Τη σελίδα https://cert.sch.gr/el  για πληρέστερη ενημέρωση.

Παρακαλούμε ενημερώστε και τους μαθητές σας για την ανάγκη να εφαρμόζουν τις παραπάνω οδηγίες.

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | 6 Σχόλια »

« Παλιότερα άρθρα