Προκαταρκτικές εξετάσεις υποψηφίων των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων: Υποβολή αιτήσεων



Λήψη αρχείου

Επίσκεψη στον Παιδικό Σταθμό Καντάνου

326763373 1157358984972662 787000259473318339 n

Οι μαθητές της Ειδικότητας “Γ Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου” του σχολείου μας επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό Καντάνου . Πήραμε μαζί μας μουσικά όργανα, κούκλες κουκλοθέατρου και παιχνίδια που έχουμε φτιάξει για να παίξουμε με τα παιδιά . Ευχαριστούμε πολύ την κ. Θεοδωράκη Χρυσούλα που μας υποδέχθηκε στην τάξη της !

Smashed στο αλκοόλ

collage SMASHED

Στα πλαίσια του μαθήματος Αγωγής Υγείας οι μαθητές της Α ΕΠΑ.Λ. παρακολούθησαν το δίωρο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Smashed’’.

To Smashed αποτελεί ένα φρέσκο, διασκεδαστικό συμμετοχικό, διαδικτυακό και διαδραστικό εργαλείο μάθησης για τις αιτίες και τις συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους. Αποτελεί μια δυνατή και ρεαλιστική ιστορία για τους νέους με το αλκοόλ. Η εμπειρία διαρκεί 60-90 λεπτά περίπου. Οι μαθητές παρακολουθούν εμπειρικά μια διαδραστική ταινία που συνδυάζεται με δραστηριότητες για τη βελτίωση της γνώσης, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και των δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων για την κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους. Οι μαθητές μπορούν να μάθουν μόνοι τούς ή οι δάσκαλοι να κατεβάσουν τον οδηγό για ομαδικές συνεδρίες.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι μαθητές σε μεγάλο ποσοστό ανέφεραν ότι,

  • γνωρίζουν πολλά από τους κινδύνους κατανάλωσης αλκοόλ ως ανήλικοι.
  • γνωρίζουν που μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια σε θέματα που σχετίζονται με το αλκοόλ
  • νιώθουν πιο ενημερωμένοι στο να κάνουν σωστές επιλογές σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Smashed μπορείτε να βρείτε εδώ.

Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών Σχολών ακαδημαϊκού έτoυς 2022-23



Λήψη αρχείου

Ενημερωτική Ημερίδα από το Γραφείο Σ.Ε.Π. της Δ.Δ.Ε. Χανίων

collage ΣΕΠ

Σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023,  τα παιδιά του σχολείου μας μαζί με τους καθηγητές, παρακολούθησαν ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Χανίων από την Υπεύθυνη του Σ.Ε.Π. Χανίων κα. Καλφάκη Μαρία.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με,
-Την επιλογή σπουδών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ)
– Τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια)
– Τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Δ.ΙΕΚ)
– Το θεσμό της μαθητείας ‘’Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ’’
Ως σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα. Καλφάκη και τον συνάδελφό της, για την συμβολή τους και τις πολύτιμες πληροφορίες που μας παρείχαν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας λύνοντας ταυτόχρονα τις όποιες απορίες υπήρξαν σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τη μαθητεία.
Ενημερώνουμε τους γονείς και τους μαθητές ότι για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε ή να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δ.Δ.Ε. Χανίων. Το γραφείο Σ.Ε.Π. προσφέρει και ατομικές δια ζώσης ή εξ αποστάσεως για κάθε μαθητή.
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Διεύθυνση
Γκερόλα 48Β Ώρες λειτουργίας γραφείου για ατομικές συνεδρίες δια ζώσης ή εξ αποστάσεως :
Τ.Κ.73132 Χανιά Δευτέρα -Τετάρτη – Πέμπτη: 8.30-13.00
3ος όροφος γραφείο Γ5 κάθε Τρίτη 8.30-16.00
Τηλέφωνο: 2821047160 κάθε Παρασκευή 8.30-16.30
e-mail:kesyp@dide.chan.sch.gr

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε και τον ιστότοπο του γραφείου Σ.Ε.Π. εδώ.