ΜΝΑΕ ’21-’22

Ελασσόνας

Συλλογή και παραγωγή αρωματικών φυτών

Οι μαθητές συνεργάστηκαν για την παραγωγή και συλλογή αρωματικών φυτών στον κήπο του σχολείου. Ήρθαν σε επαφή με την επιχειρηματική – παραγωγική διαδικασία (κατασκευή σπορείων – σπορά – μεταφύτευση)

Οι μαθητές έμαθαν:

  • τις συνθήκες καλλιέργειας και ανάπτυξης αρωματικών φυτών,
  • να διακρίνουν ομοιότητες και διαφορές στην καλλιέργεια αρωματικών από αυτή των καλλωπιστικών φυτών,

να ξεχωρίζουν την εποχή συγκομιδής του κάθε φυτού.


Κατασκευή ξηραντηρίου και αποξήρανση φυτών

Οι μαθητές κατασκεύασαν ξηραντήριο για την αποξήρανση των φυτών.

Μέσα από τη δράση αυτή απέκτησαν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σχετιζόμενες με τον τρόπο αποξήρανσης των φυτών και εφάρμοσαν τις αποκτηθείσες γνώσεις τους στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της κατασκευής του.


Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

Οι Μαθητές:

  • γνώρισαν την διαδικασία της συντήρησης νωπού κρέατος (καβουρμάς κ.α.) και τη συσκευασία αυτού.
  • ήρθαν σε επαφή με την παραδοσιακή φαρμακευτική.

Ημερίδα : Μια νέα αρχή στο ΕΠΑΛ με «άρωμα και γεύση»

Οι μαθητές :

  • σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς διοργάνωσαν  ημερίδα στον αύλειο χώρο του σχολείου,
  • δημιούργησαν αφίσες και έντυπο διαφημιστικό υλικό προς ενημέρωση του κοινού,
  • παρουσίασαν τα προϊόντα στο κοινό και φωτογραφίες-βίντεο από όλα τα στάδια της δράσης.

2 21 22 Αφίσα