Τρέφομαι Σωστά

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου , είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την κυρία Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου Βότση, μια καταξιωμένη διατροφολόγο, η οποία μίλησε στους μαθητές της Α’ , Β΄και Γ΄τάξης, για τη σημασία της σωστής διατροφής .

Η κυρία Βότση ξεκίνησε την παρουσίασή της τονίζοντας ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία μας. Μας εξήγησε ότι τα τρόφιμα που επιλέγουμε επηρεάζουν την σωματική και πνευματική μας ανάπτυξη, την ενέργειά μας και την ικανότητά μας να μαθαίνουμε.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τη Μεσογειακή Πυραμίδα, ένα διατροφικό μοντέλο που βασίζεται στις παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες των λαών της Μεσογείου. Η Μεσογειακή Πυραμίδα δίνει έμφαση στην κατανάλωση άφθονων φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως και υγιεινών λιπών, όπως το ελαιόλαδο. Επίσης, προτείνει κατανάλωση ψαριού, γαλακτοκομικών προϊόντων και κόκκινου κρέατος.

Η κυρία Βότση μίλησε επίσης για τη σημασία της σωματικής άσκησης και της επαρκούς ενυδάτωσης. Τόνισε ότι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από την παιδική ηλικία μπορεί να προλάβει την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων.

Η παρουσίαση της  διατροφολόγου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Μας βοήθησε να κατανοήσουμε τη σημασία της σωστής διατροφής και μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Γ1-Γ2

Γ1-Γ2

Α-Β

Γ1-Γ2

Α-Β

Α-Β

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση