Τρέφομαι Σωστά

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου , είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την κυρία Ειρήνη – Χρυσοβαλάντου Βότση, μια καταξιωμένη διατροφολόγο, η οποία μίλησε στους μαθητές της Α’ , Β΄και Γ΄τάξης, για τη σημασία της σωστής διατροφής .

Η κυρία Βότση ξεκίνησε την παρουσίασή της τονίζοντας ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία μας. Μας εξήγησε ότι τα τρόφιμα που επιλέγουμε επηρεάζουν την σωματική και πνευματική μας ανάπτυξη, την ενέργειά μας και την ικανότητά μας να μαθαίνουμε.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τη Μεσογειακή Πυραμίδα, ένα διατροφικό μοντέλο που βασίζεται στις παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες των λαών της Μεσογείου. Η Μεσογειακή Πυραμίδα δίνει έμφαση στην κατανάλωση άφθονων φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως και υγιεινών λιπών, όπως το ελαιόλαδο. Επίσης, προτείνει κατανάλωση ψαριού, γαλακτοκομικών προϊόντων και κόκκινου κρέατος.

Η κυρία Βότση μίλησε επίσης για τη σημασία της σωματικής άσκησης και της επαρκούς ενυδάτωσης. Τόνισε ότι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής από την παιδική ηλικία μπορεί να προλάβει την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων.

Η παρουσίαση της  διατροφολόγου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Μας βοήθησε να κατανοήσουμε τη σημασία της σωστής διατροφής και μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για να υιοθετήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Γ1-Γ2

Γ1-Γ2

Α-Β

Γ1-Γ2

Α-Β

Α-Β

ΜΥΤΗ2SPACE

To 1o Δημοτικό Σχολείο συμμετέχει ενεργά στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία

(Περιβαλλοντικής & Πολιτιστικής Εκπαίδευσης)

ΜΥΤΗ2SPACE

Οι μαθητές της Γ2 τάξης του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού αγγλικής  Σοφίας Αρβανιτίδου (ΠΕ06) και της δασκάλας της τάξης Ιουλίας Νικολάου (ΠΕ70),  πραγματοποίησαν 2 τηλεδιασκέψεις (21-2-2024 και 13-3-2024)  με τους μαθητές της Γ2 τάξης του Αρσάκειου Εκάλης Αθηνών  με τους οποίους και συνομίλησαν, παρουσιάζοντας τις κατασκευές αλλά και τις ζωγραφιές τους πάνω στο κοινό μας θέμα «Στη γειτονιά των πλανητών και των αστερισμών» για τη μυθολογία και το διάστημα. Αφορμή για την ενασχόληση με αυτό το θέμα είναι η αποστολή Artemis της NASA και η πρόσφατη συμμετοχή αστροναυτών ανεξαρτήτως φύλου και φυλετικής/εθνοτικής καταγωγής σε διαστημικές αποστολές με απώτερο στόχο την προσεδάφιση στον Άρη. Η σύνδεση της αποστολής Artemis με την ελληνική μυθολογία σε συνδυασμό με τη διεθνή κίνηση Alpha Mission- Delos, αναδεικνύουν την ανθρωπιστική και περιβαλλοντική διάσταση αυτού του ιστορικού νέου τεχνολογικού βήματος της ανθρωπότητας.

Τα παιδαγωγικά οφέλη για τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στο Δίκτυο είναι πολλαπλά και πολύπλευρα. Ενδεικτικά, αναφέρονται:

  • συμπερίληψη – ενσωμάτωση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες
  • συνειδητοποίηση του «ανήκειν» σε ένα σχολικό κοινωνικό σύνολο με ισότιμη συμμετοχή, ανεξάρτητα από το φύλο
  • καλλιέργεια στη συνεργατικότητα, ομαδικότητα, κριτική σκέψη, αναστοχασμό, υπολογιστική σκέψη, ανάληψη πρωτοβουλιών
  • ικανότητα παρουσίασης εργασιών και επίλυσης προβλημάτων
  • ολιστική προσέγγιση εννοιών μέσα από όλα τα διδακτικά αντικείμενα και με εφαρμογή της μεθοδολογίας SΤΕ(A)M
  • ανάπτυξη και εμπέδωση οικολογικής συνείδησης / αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος
  • αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence)
  • επικοινωνία και συνεργασία μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας
  • οργάνωση επιμορφωτικών συναντήσεων και παραγωγή συνεργατικού εκπαιδευτικού υλικού.

Οι μαθητές μας επέδειξαν πραγματικό ζήλο και ενθουσιασμό και αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες διαδικτυακές συναντήσεις!

Γ2 Myth2Space  Γ2 Myth2Space   

Γ2 Myth2Space

Γ2 Myth2Space

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 03 11 11.55.57 πμ

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 14/03/2024 και ώρα 12.00 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου Β’ Τριμήνου για τις τάξεις: Γ’, Δ’, Ε΄, Στ’.

Για την Α’ Τάξη και Β’ τάξη θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων από τις εκπαιδευτικούς των τάξεων.

Το ολοήμερο τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά.

Τα “Μαρτάκια” της Α’ Τάξης

Ανώνυμο σχέδιο

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 οι μαθητές της Α’ Τάξης με τη βοήθεια της κυρίας τους Κράσσου Αναστασίας, τήρησαν το έθιμο του Μάρτη και αφού τύλιξαν άσπρη με κόκκινη κλωστή έφτιαξαν χειροποίητα “Μαρτάκια“.

Έμαθαν ότι σύμφωνα με την παράδοση τα βραχιολάκια αυτά τα φοράνε κυρίως τα παιδιά για να μην “καούν” και να προστατευτούν από τον ανοιξιάτικο ήλιο. Υποσχέθηκαν ακόμα, να τα φοράνε μέχρι το τέλος του μήνα, για να τα αφήσουν πάνω στις τριανταφυλλιές, όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, και να τα πάρουν τα πουλιά για να χτίσουν τις φωλιές τους…

IMG 4143

image 123650291

IMG 4142

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση