Το 1ο Δημοτικό συναντά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

workenter panepistimio aigaiou epigrafi elliniki simaia

Οι μαθητές της Α’ και Δ΄τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 το “Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής” της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με σκοπό, να ενημερωθούν  γύρω από την επιστήμη της διατροφής.

IMG 3813

Αφού ξεναγήθηκαν στο αμφιθέατρο του τμήματος, ακολούθησε ομιλία από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου στους μαθητές του σχολείου μας για τα μαθήματα που διδάσκονται οι φοιτητές, τα αντικείμενα ενασχόλησης τους, αλλά και για τη σωστή διατροφή, τη Μεσογεική Πυραμίδα καθώς για τα διαφορετικά συναισθήματα που προκαλούν σε κάθε άνθρωπο ορισμένα τρόφιμα.

IMG 3811

Ακολούθησε συζήτηση με διαδραστική συμμετοχή των μαθητών και κατόπιν τα παιδιά γνώρισαν την χρησιμότητα ενός μικροσκοπίου, αφού δόθηκε ευκαιρία σε κάθε μαθητή να παρατηρήσει  ξεχωριστά τα κύτταρα ενός λαχανικού.

IMG 3806

Στη συνέχεια, τα παιδιά εργάστηκαν ατομικά και έφτιαξαν το δικό τους εικονικό πιάτο, επιλέγοντας τρόφιμα από το εποπτικό υλικό που τους δόθηκε.

B3BB6B03 F747 4394 8E2E 843145C6C787

Έπειτα, περιηγήθηκαν στη βιβλιοθήκη της σχολής, όπου ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη για τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, ξεναγήθηκαν στο χώρο και συζήτησαν με φοιτητές που βρίσκονταν εκεί.

Τέλος, πέρασαν από το εργαστήρι υπολογιστών όπου ο κάθε μαθητής κάθισε σε έναν υπολογιστή και απάντησε σε κουίζ 15 ερωτήσεων αναφορικά με τα θέματα της επίσκεψης μας.

70F7E6BB 3239 47F6 B9AB 612F3B94F44D

Ευχαριστούμε θερμά το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την όμορφη φιλοξενία του!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση