Codeweek 2023

Συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του κώδικα

EU codeweek3

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που το διαχειρίζονται εθελοντές και το υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οποιοσδήποτε (σχολεία, εκπαιδευτικοί, βιβλιοθήκες, όμιλοι-κοινότητες προγραμματισμού, επιχειρήσεις, δημόσιες αρχές) μπορεί να οργανώσει μια εκδήλωση στο πλαίσιο της #CodeWeek και να την προσθέσει στον χάρτη στον ιστότοπο codeweek.eu.

Οι γλώσσες προγραμματισμού είναι σαν οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Στην περίπτωση, όμως, του coding  τα παιδιά δεν αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους αλλά καθοδηγούνται να μάθουν πώς να επικοινωνούν με την τεχνολογία, η οποία βρίσκεται παντού γύρω μας – smartphones, tablets, etc. σε κάθε γωνιά της ζωής μας!

Εκτός από τη σχέση με την τεχνολογία, ο προγραμματισμός ενισχύει και άλλες δεξιότητες που είναι χρήσιμες σε πολλούς τομείς. Η υπολογιστική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα και η ομαδική εργασία είναι σημαντικές για την ανάπτυξη της προσωπικότητας σε ολιστικό επίπεδο των μαθητών. Και, βέβαια, η ικανότητα να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και να συνεργαζόμαστε με άλλους είναι πολύτιμη σε όλους τους τομείς. Συνολικά, ο προγραμματισμός δεν είναι απλώς μια τεχνική δεξιότητα, αλλά ένα εργαλείο που ενισχύει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και επικοινωνούμε.

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην εβδομάδα του κώδικα 7-22 Οκτωβρίου 2023 με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικής   κ. Αρβανιτίδου Σοφία με την  δραστηριότητα κωδικοποίησης:

Cool Cult Tour- Coding Landmarks

Ζώντας σε έναν πολυπολιτισμικό κόσμο, βιώνουμε πώς ο πολιτισμός ξεπερνά τα σύνορα. Η αποδοχή και ο σεβασμός είναι το κλειδί για να ζεις ειρηνικά. Μπορούμε να καλλιεργήσουμε αυτές τις αξίες στα παιδιά μαθαίνοντας για την πολιτιστική κληρονομιά. Οι μαθητές της Ε1 ταξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, κωδικοποίησαν διάσημα ορόσημα και σε ομάδες δημιούργησαν παγκόσμια πολιτιστικά κτίρια συνεργατικά χρησιμοποιώντας πρότυπα pixel art. Διασκεδάσαμε όλοι  μαζί συμμετέχοντας ενεργά στη διαδικασίας της κωδικοποίησης!

 

codeweek

 

codeweekpupils

 

CERTIFICATES

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση