Σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

sarrikostas polytexneio 4 1

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Δ’ Τάξης Δημοτικού και στις εκπαιδευτικούς, Γαϊτάνου Μαρία και Παπακωνσταντίνου Αντιγόνη για την σχολική εορτή που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 για την 50η Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συμμετοχή του σχολείου μας σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα E-Twinning

αρχείο λήψης 2

Συμμετοχή του σχολείου μας σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα E-Twinning για το έτος 2023-2024

Το σχολείο μας για πρώτη φορά είναι στην ευχάριστη θέση να αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του eTwinning και να συμμετέχει σε πολλαπλές δράσεις με τους μαθητές/τριες των Β, Γ2 , Ε1 και Ε2 τάξεων!  

Το προγράμματα πραγματοποιούνται μεταξύ πολλών χωρών, (ενδεικτικά αναφέρουμε την Ιταλία, Ισπανία, Ουκρανία, την Τουρκία, την Πολωνία, Ρουμανία κ.α.).  Οι τίτλοι των eTwinning προγραμμάτων μας είναι:

 “Today’s Children are the Architects of our Future ” ,

Kindness is Contagious”,

Be Smart, Don’t Start: Pulling the plug on Bullying”,

“Cool-Cult Tour”,

“Walking Together! Step by step for a better world.

Στόχος μας είναι να κάνουμε τις ομάδες των μαθητών από διάφορες χώρες μέρος αυτής της παγκόσμιας συνεργασίας υιοθετώντας αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο στη σειρά έργο μας είναι εμπνευσμένο από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και σχεδιάζεται να βελτιώσει τις κοινωνικές, συναισθηματικές και γνωστικές δεξιότητες των μαθητών. Με το έργο μας, εφιστούμε επίσης την προσοχή στα προβλήματα που απαιτεί η εποχή, όπως περιβαλλοντικά προβλήματα, κλιματική αλλαγή κ.α. Οι μαθητές μας καλούνται να  χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσουν ένα ουτοπικό σύμπαν στο οποίο αντικατοπτρίζουν τα όνειρά τους για έναν ασφαλή και βιώσιμο κόσμο. Αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της συνείδησης ευθύνης στους μαθητές μας και στην ικανότητά τους να δημιουργούν οι ίδιοι το δικό τους κόσμο. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων, τηρείται αυστηρός προγραμματισμός συνεργατικών δραστηριοτήτων  με ψηφιακά εργαλεία και διεξάγονται πολλές διαδικτυακές συναντήσεις-γνωριμίες των μαθητών μας με τα υπόλοιπα σχολεία – μέλη του προγράμματος σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού!

Σχετικά με το eTwinning:

Το eTwinning αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίνει τη δυνατότητα σχολείων από διάφορες χώρες να συνεργαστούν, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με στόχο την ανάπτυξη γνωστικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δεξιοτήτων. Το eTwinning προσφέρει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να συμμετέχουν σε κοινά παιδαγωγικά έργα με σχολεία από διάφορες χώρες, προάγοντας παράλληλα την κατανόηση των διαφορετικών πολιτιστικών πραγματικοτήτων.

Η δράση του eTwinning προσκαλεί τους μαθητές να εξερευνήσουν τις διαφορετικές πτυχές των κρατών, ενώ παράλληλα ενισχύει τις ικανότητές τους στις ΤΠΕ. Εκτός από τη θεματική συνεργασία, το eTwinning επιδιώκει μια ολιστική και συστηματική συνεργασία των σχολείων, προσφέροντας πολλαπλές ευκαιρίες για εφαρμογή καινοτομιών και δημιουργικής μάθησης. Η συμμετοχή στο eTwinning εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, προσθέτοντας ευρωπαϊκή διάσταση στη μάθηση και επιτρέποντας τη δημιουργία νέων συνεργασιών και καλών πρακτικών.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Αρβανιτίδου Σοφία (ΠΕ06) Αγγλικής, Πεγκλίδου Αθηνά (ΠΕ70) Δασκάλα, Οτζιακίδου Καλλιόπη (ΠΕ06) Αγγλικής

 

Τμήμα Ε1

Logo1jpg 1 1

Τμήμα Ε2

poster2 2

Τάξη ΒIogo3 2

Τμήμα Γ2372044954 730392362307680 8168218485240009229 n

AVATARS (όλων των τάξεων)
ALL CLASSES AVATARS

 

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση