» Όνειρο αποκριάς » – Μια παράσταση που ξετρέλανε τα παιδιά

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στο χώρο του 1ου Δ.Σχ. Ζαγοράς ανέβηκε μια εκπληκτική παράσταση που ήταν βασισμένη στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Ένα γκρουπ από μουσικούς ενορχήστρωνε και τραγουδούσε, ακροβάτες με ξυλοπόδαρα στριφογύρναγαν κάνοντας τούμπες, χορεύοντας σάλτσα και πολλά άλλα… Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ξετρελάθηκαν. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για την χορηγία της.

Οι εκλογές για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος» συγχαίρουν τους γονείς που εκλέχτηκαν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους και είμαστε βέβαιοι για την άριστη συνεργασία μαζί τους με στόχο το καλό των παιδιών του σχολείου μας. Επίσης ευχαριστούμε τον απερχόμενο Σύλλογο Γονέων για την συνεργασία και την προσφορά του.

Ευχαριστήριο

Ευχαριστώ πολύ τον προσωπικό μου φίλο κ.Γριζάνο Δημήτριο, που με την εκ νέου προσφορά του σε αναλώσιμα υλικά (φακέλους, στιλούς, χαρτί φωτοτυπίας κ.α ) , βοηθάει το σχολείο μας.

Ο Διευθυντής

Τάσιος Κυριάκος

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γριζάνο Δημήτριο για τη δωρεά που έκανε στο 1ο Δ.Σχ Ζαγοράς ενός υπολογιστή (μονάδα, οθόνη, χειριστήριο ) και γενικότερα για τη συνεργασία με το σχολείο μας!!!

Σχολικό έτος 2016 – 2017 ( Αγιασμός)

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9 π.μ θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός. Θα προηγηθεί στις 8:30 η προσέλευση των μαθητών, ενώ θα υπάρχει και σχολικό που θα ξεκινήσει στις 8 από Καμάρα.

Εκδρομή στα Αμπελάκια Λάρισας

Την Παρασκευή 20 Μαϊου 2016 το 1ο Δ.Σχ. Ζαγορας «Ρήγας Φεραίος» πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στα Αμπελάκια Λάρισας. Επισκεφτήκαμε το αρχοντικό Σβάρτς, στο οποίο παρουσίασε η Δ΄τάξη μια εργασία για την ίδρυση του πρώτου στην Ελλάδα Συνεταιρισμού «Νηματοβαφείων», το Λαογραφικό Μουσείο και στη συνέχεια καθήσαμε για φαϊ στις ταβέρνες της πλατείας. Το απόγευμα πήγαμε «για καφέ»  στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε πολύ το βιβλιοπωλείο «Gutenberg» ( ΥΠΟΚ/ΜΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 220, ΑΧΑΡΝΕΣ) για την προσφορά 53 παιδικών βιβλίων για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄τάξης του 1ου Δ.Σχ. Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος».

25η Μαρτίου στο 1ο Δημ.Σχ. Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος»

Στις 24/3/2016, παραμονή της εθνικής μας επετείου, οι μαθητές της Στ ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος» τίμησαν τους ήρωες του 1821 με τη γιορτή που ετοίμασαν. Παρουσίασαν τρία θεατρικά δρώμενα. Το πρώτο αφορούσε στο παιδομάζωμα, το δεύτερο στη δύσκολη ζωή των «Κλεφτών» και το τρίτο στην ίδρυση της «Φιλικής Εταιρίας». Ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία και χοροί.

DSC01318

Μετά τη λήξη της γιορτής πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο σχολείο του Ρήγα Φεραίου.

Σχολική βία και σχολικός εκφοβισμός

Σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος» μια εκδήλωση αφιερωμένη στη σχολική βία και στο σχολικό εκφοβισμό, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας και παρακολούθησαν και γονείς.

DSC01248

DSC01259

Στην αρχή παρακολουθήσαμε βιντεάκια με πρωταγωνιστές μαθητές μας, παίχτηκαν κάποια θεατρικά δρώμενα και παρουσιάστηκαν εικαστικά δημιουργήματά τους. Στη συνέχεια έγινε μια μεγάλη συζήτηση για τις μορφές της σχολικής βίας, για τις επιπτώσεις της και για τους τρόπους αντιμετώπισής της, όχι μόνο από το θύτη, αλλά και από όλη τη σχολική κοινότητα. Το μήνυμα που δόθηκε ήταν «ΝΑΙ στη συζήτηση, στη φιλία και στην ομάδα και ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό».

DSC01260

Αποκριάτικο πάρτι

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο 1ο Δ. Σχ. Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος» γιορτάσαμε με τον δικό μας τρόπο τις απόκριες. Παρακολουθήσαμε την παιδική ταινία «Το τερατόσπιτο» και στη συνέχεια ακολούθησε το αποκριάτικό μας πάρτι. Μικροί και μεγάλοι μασκαράδες χορέψαμε με πολύ κέφι στον τρελό ρυθμό της μουσικής.

DSC01163

DSC01158

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων