ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

Τελετή αποφοίτησης Στ΄ τάξης!!!
Η τελευταία μας εκδήλωση για φέτος….
Με παρουσίαση των δράσεων όλης της χρονιάς και θεατρικό με την επιμέλεια της δασκάλας τους Χατζηγιάννη Δέσποινας, τραγούδια με την επιμέλεια του μουσικού μας Πασόπουλου Στρατή, με απονομές παπύρων, αλλά και μεταλλίων, βραβείων και επαίνων από διαγωνισμούς που συμμετείχαν τα παιδιά, χορούς με την επιμέλεια της δασκάλας Λώλακα Μαρίνας, αναμνηστικά μετάλλια μελλοντικής συνάντησης και φωτογραφικά άλμπουμ προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων!!!! Βοήθεια στην παρουσίαση από την κ. Μπακαλίδου Άννα! Ήταν μια υπέροχη γιορτή που τα είχε όλα!!!! Ευχαριστούμε θερμά, όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίησή της!!!! Ευχόμαστε στα εκτάκια μας καλή συνέχεια στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης!!!!! Ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι!!!!!!!!
apofoithsh1 apofoithsh2 apofoithsh3 apofoithsh4 apofoithsh5 apofoithsh6 apofoithsh7 apofoithsh8 apofoithsh9 apofoithsh10 apofoithsh11 apofoithsh12 apofoithsh13 apofoithsh14 apofoithsh15 apofoithsh16 apofoithsh17 apofoithsh18 apofoithsh19 apofoithsh20

ΓΙΟΡΤΗ Α ΚΑΙ Δ ΤΑΞΗΣ

Ένα μεγάλο Μπράβο στα παιδιά της Δ΄ και της Α΄ τάξης που μάς έδωσαν στη δική τους εκδήλωση, με τον καλύτερο τρόπο τα μηνύματά τους για την καθαριότητα του περιβάλλοντος και την Ανακύκλωση η Δ΄ τάξη μέσα από την παρουσίαση των δράσεών τους με το θεατρικό από το ομώνυμο βιβλίο του Κώστα Μάγου “Σκουπιδιστάν” και την υγιεινή διατροφή η Α΄ τάξη με το θεατρικό “Λαχανοφρουτοθεραπεία”. Η επιμέλεια ήταν των εκπ/κών Χρήστου Βενέτη και Μπακαλίδου Άννας. Σημαντική συνεισφορά στην εκδήλωση είχαν οι εκπ/κοί Τζιβανοπούλου Κατερίνα, Λάππα Ευαγγελία, Κλακάλα Κυριακή και Πυργιλή Αγγελίνα. Στα σκηνικά η εικαστικών Τζαμπίρα Εμμανουέλα και στη μουσική ο Στρατής Πασόπουλος. Συγχαρητήρια σε όλους!!!!!

AD1 AD2 AD3 AD4 AD5 AD6 AD7 AD8 AD9 AD10 AD11 AD12 AD13 AD14 AD15 AD16 AD17

ΓΙΟΡΤΗ Γ ΤΑΞΗΣ

Θερμά Συγχαρητήρια στα παιδιά των δύο τμημάτων της Γ΄ τάξης του σχολείου μας για την καταπληκτική παράσταση που μας χάρισαν «Ο Μικρός Πρίγκηπας!!!» Άρτια προετοιμασμένα από τις δασκάλες τους Μπίλια Ξανθούλα και Λίνα Σαρακίνου, και με σκηνικά από την εικαστικό μας Τζαμπίρα Εμμανουέλα, μας συγκίνησαν αποδίδοντας τα μηνύματα που θέλει να δώσει ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ στο ομώνυμο βιβλίο του!!!! Στο τέλος της παράστασης, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, πάντα αρωγός στις εκδηλώσεις του σχολείου μας, μοίρασε μπισκοτάκια με φιγούρες από την παράσταση σε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους!!!! Σας ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ!!!!!

G1 G2 G3 G4 G5 G6 G7 G8 G9 G10 G11 G12 G13 G14 G15

ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!!!!
Τη φετινή χρονιά, η προτεινόμενη θεματική του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Υδάτινη Αειφορία: Νερό, Πηγή Ζωής» και εστιάζει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφόρου Ανάπτυξης, με κεντρικό θεματικό άξονα το Περιβάλλον και τους Υδάτινους Φυσικούς Πόρους. Έτσι κι εμείς, επισκεφτήκαμε το Δασύλλιο Πρίνου Θάσου και πραγματοποιήσαμε δράση με όλες τις τάξεις του σχολείου μας, σχετικά με την προστασία των χερσαίων και υδάτινων τοπικών οικοσυστημάτων, με στόχο πάντα την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας σε περιβαλλοντικά θέματα!!! Ένα μεγάλο Μπράβο στα παιδιά για την υποδειγματική συμπεριφορά τους!!! Ευχαριστούμε πάρα πολύ, τον κ. Μέντζα Ηλία για όλη τη διευκόλυνση και τις παροχές στις δράσεις μας!!!!
PERIB1 PERIB2 PERIB3 PERIB4 PERIB5 PERIB6

ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ

Πραγματοποιήθηκε στον Προαύλιο χώρο του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Θάσου :
Η εκδήλωση : Ενα γράμμα από τον Καβάφη. , μια συνομιλία ανάμεσα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή και στα παιδιά , με αποστολείς: την Ευα Σειτανίδου, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, Στέλλα Φουρναράκη
και παραλήπτες τους μαθητές του σχολείου .
Για το Συνολικό έργο Του ποιητή και την βιογραφία του, μίλησε
η φιλόλογος Κυρία Εύα Σεϊτανίδου .
Η οποία ανέπτυξε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ποιητή.
Στην συνέχεια η ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, ανέλυσε επιλεκτικά, ένα μέρος από τα ποιήματα και τους στίχους του Αλεξανδρινού, ενώ ακούστηκαν μελοποιημένα τα τραγούδια : του Γιώργου Φουντούλη:
Τα κεριά, η Πόλις, Θερμοπύλες, Αλεξάνδρεια.
Η εκδήλωση
Στηρίχθηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων, καθώς και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου.
Στο τέλος, η ποιήτρια έδωσε λογοτεχνικά βιβλία στα παιδιά, που πρόσεξαν και συμμετείχαν πιο ενεργά
Επίσης χάρισε και Ποιητικά ανθολογία, όπως την εγκυκλοπαίδεια γραμμάτων και τεχνών της Αμφικτιονίας Ελληνισμού,η οποία είναι ένα συλλεκτικό ανθολόγιο 358 σελίδων, με σύγχρονους έλληνες ποιητές καθώς και το ποιητικό ανθολόγιο Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ του πρώτου διεθνούς φεστιβάλ ποίησης Νάουσας
για την δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου,
αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους μαθητές, μοίρασε ένα γράμμα από τον Καβάφη που είχε μέσα το ποίημα ”’ Θερμοπύλες και το όσο μπορείς..
είναι πολύ συγκινητικό που όλοι οι μαθητές της Τρίτης Τετάρτης Πέμπτης και έκτης τάξης του δημοτικού 85 τον αριθμό Διδάχτηκαν για πρώτη φορά τον Καβάφη,
τον Καβάφη τον οποίο θα τον βρουν στην πορεία μπροστά τους και στη ζωή τους αλλά και στο γυμνάσιο, λύκειο όταν θα πάνε …πιθανόν εκεί και σαν θέμα των πανελλαδικών .
Με τον διάλογο που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους διδάσκοντες και τους μαθητές. αποδείχτηκε ότι ο Αλεξανδρινός είναι απίστευτα
επίκαιρος στις μέρες μας…μιας και οι μικροί ναυτίλοι του δημοτικού και τείχη θα βρουν στην ζωή τους, υψηλά.. και τα παράθυρα θα πρέπει να χρειαστεί να βρουν και να τα ανοίξουν… για να φεύγουν από εγκλωβισμούς και άσχημες συνήθειες όπως τους συμβούλεψε, με διαδραστικό τρόπο η ποιήτρια .
Η εκδήλωση
τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θάσου, στα πλαίσια πανελληνίων εκδηλώσεων, που γίνονται με αφορμή τον μεγάλο ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη έναν θεσμό , που έχει ξεκινήσει από τον Βόλο ο κιθαρίστας,
συνθέτης Γιώργος Φουντούλης , ο οποίος έχει ορίσει την ποιήτρια Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου παρτενέρ και ιδρυτικό μέλος του θεσμού αυτού .
Την εκδήλωση χαιρέτησε η διευθύντρια του πρώτου δημοτικού σχολείου κυρία Μαρία Παπαλαζάρου ,
Παρούσα ήτανε και η τέως πρόεδρος της Ενωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος
Κυρία Γεωργία Αλεξίου,η οποία απένειμε στους πιο ενεργούς μαθητές, βιβλία και τους έδωσε συμβουλές και παραινέσεις να έχουν στην ψυχή τους, δύναμη αλλά πάντα συνδυασμένη με αγάπη και δικαιοσύνη, να λένε κάθε βράδι πριν κοιμηθούν σαν προσευχή: ”θέλω να γίνω δυνατός, καλός και δίκαιος” !
Την εκδήλωση , παρουσίασε η Καλλιτεχνική διευθύντρια του Δήμου Θάσου κυρία Στέλλα Φουρναράκη.
Να σημειωθεί ότι τα παιδιά άκουσαν με πραγματικά μεγάλη προσοχή, γιατί ο τρόπος διδασκαλίας ήταν διαδραστικός, παραστατικός και άμεσος , όλα γίνανε από ψυχής και εθελοντικά με άξονα την ”άδολη” αγάπη για τα παιδιά μας ,γιατί όταν είμαστε αληθινά άνθρωποι,παιδί δεν λογαριάζουμε μονάχα το δικό μας ,
αλλά όλου του κόσμου τα παιδιά, είναι δικά μας κι οφείλουμε στις ψυχές τους ,να σπέρνουμε,εκτός από ξερές γνώσεις, πάνω απ όλα την κυρά Τέχνη, σαν σωτήριο κλαδί για τα δύσκολα τυχόν, που θα έρθουν στην ζωή τους .. με την ευχή και του χρόνου η ίδια εκδήλωση να γίνει και σε άλλα σχολεία της Θάσου
αρκεί να το ζητήσουν.
KABAFHS1 KABAFHS2 KABAFHS3 KABAFHS4 KABAFHS5 KABAFHS6 KABAFHS7