Εργαστήριο Δεξιοτήτων Ε΄ Τάξης- Περιβάλλον

Η Ε ΄τάξη του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου στα πλαίσια του μαθήματος ¨Εργαστήρια δεξιοτήτων’’ ασχολήθηκε με τη θεματική ενότητα Περιβάλλον – Φυσικές καταστροφές και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της με τίτλο :

Η Θάσος καίγεται, η καρδιά μου φλέγεται!
Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών με το δασικό οικοσύστημα της Θάσου και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται. Επιμέρους στόχοι είναι να καλλιεργηθούν ήπιες δεξιότητες κοινωνικής ζωής . Να εξελιχθεί η κριτική σκέψη και υπευθυνότητα . Να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Να αναπτυχθεί η δημιουργικότητα τους και να βελτιωθεί η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επτά εργαστήρια δεξιοτήτων.
Στο 1 ο εργαστήρι δόθηκε η αφόρμηση για την ενασχόληση μας με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσα από συζητήσεις, ιστοσελίδες και εργασίες.
Στο 2 ο εργαστήρι πραγματοποιήσαμε περίπατο σε δάσος με πολλές δραστηριότητες και συνοδεία μας ήταν ο δασοπόνος κ. Μακρυγιάννης.
Στο 3 ο εργαστήρι δημιουργήσαμε χάρτη της Θάσου με υλικά που έφεραν οι μαθητές από την εκδρομή μας στο δάσος
Το 4 ο εργαστήρι περιλάμβανε φύλλα εργασίας.
Το 5 ο εργαστήρι συνεχίστηκε με φύλλα εργασίας σχετικά με το ΔΑΣΟΣ.
Στο 6 ο εργαστήρι ήρθε η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΘΑΣΟΥ , στην αυλή του σχολείου μας. Πραγματοποίησε παρουσίαση του πυροσβεστικού οχήματος, της στολής τους, των δράσεων τους και ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές μας.
Το 7 ο εργαστήρι ξεκίνησε με ομιλία σε power- point από υπάλληλο του δασαρχείου Θάσου για τα δάση της Θάσου και τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νησί μας.

Η αξιολόγηση του προγράμματος έγινε με ερωτηματολόγιο και με λευκή σελίδα αναστοχασμού και σκέψεων.
Παρήχθησαν ζωγραφιά – κολάζ του χάρτη της Θάσου, ατομικές ζωγραφιές, επιτραπέζιο παιχνίδι, power- point

 

.4

1

2

3

 

5 6 7