Επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου

1Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, στον κύκλο ¨Φροντίζω το Περιβάλλον¨ και την θεματική ενότητα ¨Φυσικές Καταστροφές, Πολιτική Προστασία¨ με τα οποία ασχολείται η Β΄ και  Ε΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θάσου και οι εκπαιδευτικοί Μπίλια Χρυσανθίππη και Μαργιού Καλλιόπη,  ζητήσαμε και ήρθε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στο σχολείο μας, από το οποίο έγινε ενημέρωση όλων των τάξεων στην αυλή του σχολείου, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα πρόληψης έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2.2

Η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση! Κατέφθασαν στο σχολείο μας με το Πυροσβεστικό τους όχημα κερδίζοντας από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις παιδιών και εκπαιδευτικών.

Ο Πυραγός κ. Αλέξιος Ρόιδος, ο Πυρονόμος κ. Πέτρος Κεκεντζής και ο Αρχιπυροσβέστης  κ. Αλέξανδρος Οικονομίδης έκαναν μια εξαιρετική παρουσίαση για τα αίτια και τους τρόπους πρόληψης των πυρκαγιών στο δάσος ή στο σπίτι.  Συζήτησαν με τους μαθητές για την απόκτηση καλών πρακτικών σε καταστάσεις κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και έλυσαν όλες τις απορίες των παιδιών και σε σχέση με την φύση της δουλειάς ενός Πυροσβέστη.

5Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση, η οποία ήταν προσαρμοσμένη στην ηλικία των παιδιών, ώστε όλοι οι μαθητές να μπορούν να αντιλαμβάνονται όσα λέγονται αλλά και να συμμετέχουν ενεργά.

Ακολούθησε επίδειξη και ενημέρωση για την χρήση του εξοπλισμού του Πυροσβέστη και του Πυροσβεστικού οχήματος .

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας τα παιδιά έριξαν νερό με τη μάνικα γίνοντας και αυτά ¨μικροί Πυροσβέστες¨. Επίσης ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί για τη  χρήση αλλά και την συντήρηση των  πυροσβεστήρων του σχολικού συγκροτήματος και γενικότερα…

Έτσι μέσα από μια βιωματική προσέγγιση οι μαθητές και εκπαιδευτικοί κατανόησαν τις δυσκολίες και τους κινδύνους του επαγγέλματος του Πυροσβέστη, αλλά και τη σπουδαία προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

8

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε θερμά το Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου , Αντιπύραρχο κ. Κοντογεωργίου Κωνσταντίνο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την άριστη συνεργασία, καθώς και  τον  Πυραγό κ. Αλέξιο Ρόιδο, τον Πυρονόμο κ. Πέτρο Κεκεντζή και τον  Αρχιπυροσβέστη  κ. Αλέξανδρο Οικονομίδη για την εξαιρετική παρουσίαση  που έκαναν στο σχολείο μας , κυρίως  όμως για την κοινωνική προσφορά τους γενικότερα.

7

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο σημαντικό σας έργο!!!!