Εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με την ανακύκλωση

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με την ανακύκλωση. Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Ομιλητές ήταν ο δήμαρχος Θάσου, κ. Χατζηεμμανουήλ Κωνσταντίνος και η κ. Ραφαήλ Ειρήνη, ΤΕ Αρχιτέκτων Τοπίου, Τμήμα Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας, Υπεύθυνη Ανακύκλωσης Δήμου Θάσου. Μετά από την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ακολούθησε συζήτηση και οι μαθητές συμμετείχαν σε κάποιες βιωματικές δραστηριότητες. Στο τέλος, οι μαθητές προμηθεύτηκαν από μία σακούλα ανακύκλωσης και από έντυπο ενημερωτικό υλικό.

 

 

Οι δύο φίλοι και η ανακύκλωση

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης έγραψαν ένα σκετσάκι για να να περιγράψουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Τίτλος παραμυθιού: Οι δύο φίλοι και η ανακύκλωση

Συγγραφείς: Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Θάσου

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Παπαθανασίου Χρήστος, Καζάρα Ελένη

Σχολικό έτος: 2017-2018

Το παρόν θεατρικό κείμενο (σκετς) γράφτηκε στα πλαίσια του σχολικού μαθητικού διαγωνισμού «Η ανακύκλωση στη ζωή μας» που διοργανώνεται από το Βιωματικό Σχολείο.

 

Ανακύκλωση τώρα!!!

Νέες δράσεις από τους μαθητές της Δ΄ τάξης στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν τη φετινή σχολική χρονιά…

Οι μαθητές συγκεντρώνουν μπαταρίες, πλαστικά καπάκια, φτιάχνουν τη γωνιά της ανακύκλωσης μέσα στην τάξη τους και φέρνουν συσκευασίες που μπορούν να ανακυκλωθούν.

Φυτεύουν σκουπίδια… μετά από σαράντα μέρες θα ξεθάψουν τα αντικείμενα και θα δουν ποια από αυτά έχουν αλλοιωθεί, ποια έχουν διασπαστεί, ποια είναι πιο ανθεκτικά.