Δραστηριότητες από το Τμήμα Ένταξης για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Τη φετινή σχολική χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την ημέρα οι μαθητές του Τμήματος Ένταξης υλοποίησαν διάφορες δραστηριότητες. Αφόρμηση για τις δραστηριότητες αυτές ήταν η παρακολούθηση διαφόρων βίντεο από το youtube και η ανάγνωση και επεξεργασία εκπαιδευτικού υλικού από τη σελίδα  https://saferinternet4kids.gr/

Ακολούθησε ιδεοκαταιγισμός (λέω οτιδήποτε μου έρχεται στο νου ακούγοντας τη λέξη διαδίκτυο)

Οι μαθητές συζήτησαν σχετικά με τη χρησιμότητα του διαδικτύου, σχολίασαν τα θετικά και τα αρνητικά χρήσης του και πρότειναν κάποιες επιλογές για τη σωστή ενασχόληση με το ίντερνετ.

Βρήκαμε στη σελίδα https://saferinternet4kids.gr/ μία δραστηριότητα με εικονίδια λέξεων σχετικών με το ίντερνετ που μας άρεσε πολύ. Έτσι, αποφασίσαμε να την κάνουμε κι εμείς!!!

Μεγάλη βαρύτητα δώσαμε στα προσωπικά δεδομένα, στις πληροφορίες δηλαδή που είναι σημαντικές για εμάς και καλό είναι να μην τις γνωστοποιούμε σε τρίτους και στο διαδίκτυο. Αφού δώσαμε αρκετά παραδείγματα, γράψανε τα παιδιά σε καρτέλες διάφορες πληροφορίες για τον εαυτό τους…κάποιες από αυτές ανήκαν στα λεγόμενα “Προσωπικά Δεδομένα” και κάποιες όχι. Στη συνέχεια κολλήσαμε αυτές τις καρτέλες σε χαρτί του μέτρου. Δίπλα σε κάθε μία καρτέλα κολλήσαμε από ένα χρωματιστό καρτελάκι με το Ναι και το Όχι.

Αφίσα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Συμμετείχαμε σε μία έρευνα με τη χρήση ερωτηματολογίου.

Οι μεγάλοι μαθητές του Τμήματος Ένταξης διάβασαν και επεξεργάστηκαν το βιβλίο Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό, το οποίο αναφέρεται σε περιστατικά εκφοβισμού μέσω του διαδικτύου.

Μπορείτε να δείτε όλες τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο βίντεο που ακολουθεί: