ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑΣΟΥ

Η Α΄ τάξη του 1ου 6/θέσιου Δημοτικού σχολείου Θάσου με την εκπαιδευτικό κ. Καλλιόπη Μαργιού, παρουσίασαν στο Καλογερικό, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησαν την σχολική χρονιά 2016-2017 με θέμα «Το παιδί και το παιχνίδι».
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, οι δράσεις των μαθητών που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος, καθώς και οι επισκέψεις και οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν από τους μικρούς μαθητές. Την όμορφη αυτή γιορτή πλαισίωσε με την ενδιαφέρουσα ομιλία της η κοινωνιολόγος της υγείας του Κέντρου Πρόληψης Καβάλας η κ. Χρύσα Τσελέπη.
Το θέμα της ομιλίας ήταν : «Το παιχνίδι στην παιδική ηλικία, η επίδρασή του στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και ο ρόλος των γονέων».
Στην ομιλία της η κ. Τσελέπη, αφού ευχαρίστησε τη Δ/ντρια του σχολείου για την πρόσκληση, τόνισε την ανάγκη που έχει το παιδί για το παιχνίδι, αλλά ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ηλικία των 4 έως 12 ετών, που αφορά τη σχολική ηλικία και αποτελεί και το αντικείμενο μελέτης στο συγκεκριμένο project των μικρών μαθητών του σχολείου. Αναφέρθηκε στο ρόλο που πρέπει να έχουν οι γονείς στο παιχνίδι των παιδιών τους στην προσχολική, αλλά και αργότερα στη σχολική ηλικία, στο ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους καθώς και ο χρόνος που πρέπει να αφιερώνεται σ’ αυτό. Τέλος, η κ. Τσελέπη αναφέρθηκε στα είδη του παιχνιδιού και τόνισε τα κατάλληλα και ακατάλληλα της παιδικής ηλικίας που προαναφέραμε.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μικροί μαθητές της Α΄ τάξης, παρουσίασαν πολύ χαριτωμένα τη θεατρική παράσταση :
«Η Αλίκη στη χώρα των παιχνιδιών»,
ένα θεατρικό, εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», το οποίο διασκευάστηκε από τη δασκάλα τους.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση και στο τέλος δόθηκε μπουφές, που ετοιμάστηκε από τους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης.