ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ» ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Β’ ΚΥΚΛΟΥ ΕΝΑΡΞΗ 10/6

Ξεκινά την Πέμπτη 10/6 η υποβολή αιτήσεων Β΄ κύκλου για την επιχορήγηση των δικαιούχων μαθητών 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop, desktop.

Το υπουργείο Παιδείας απευθυνόμενο προς τους γονείς και μαθητές δίνει τις ακόλουθες οδηγίες:

Σύντομη περιγραφή του προγράμματος: Tο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και στοχεύει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

Κριτήρια επιλεξιμότητας: Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Διευκρινίζεται ότι το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Για παράδειγμα, για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα των 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Κατά τη διάρκεια του Β’ κύκλου, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση και οι υπόλοιποι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά και τα υπόλοιπα κριτήρια του προγράμματος, ανεξαρτήτως του αν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οικογένειες μπορούν να διερευνήσουν την επιλεξιμότητά τους και αυτόματα μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή που αναφέρεται στο επόμενο σημείο.

Τρόπος υποβολής αιτήσεων: Οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Οι αιτούντες καλούνται αρχικά να μπουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://www.digital-access.gov.gr ώστε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και την αναλυτική διαδικασία για την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης.

Μετά, εισέρχονται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς τους στο Taxisnet και ολοκληρώνουν την καταχώρηση των στοιχείων τους δηλώνοντας επιπλέον το προσωπικό τους ΑΜΚΑ.

Καταχωρούν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου ώστε να λαμβάνουν έγκαιρη και εμπιστευτική πληροφορία από το Πρόγραμμα μέσω SMS.

Δηλώνουν το σύνολο των εξαρτώμενων τέκνων για τα οποία επιθυμούν να κάνουν αίτηση και συμπληρώνουν τα στοιχεία φοίτησής τους.

Επισημαίνεται ότι κάθε δικαιούχος μπορεί να καταθέσει μόνο μία αίτηση στο σύστημα, η οποία θα πρέπει να αφορά το σύνολο των εξαρτώμενων τέκνων τα οποία είναι επιλέξιμα να λάβουν επιταγή.

Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις: Οι διασταυρώσεις των στοιχείων που επιβεβαιώνουν την επιλεξιμότητα των εξαρτώμενων τέκνων να ωφεληθούν από το πρόγραμμα γίνονται κυρίως ηλεκτρονικά.

Πιο συγκεκριμένα, στον Α’ κύκλο του προγράμματος, η επιβεβαίωση της σύνθεσης της οικογένειας, της εισοδηματικής κατηγορίας, και της φοίτησης των τέκνων σε δημόσιες δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ., πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

Εφόσον υπάρχουν προβλήματα στις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, θα πρέπει να γίνονται διορθώσεις στα αντίστοιχα μητρώα του δημοσίου, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Επισημαίνεται ότι η επιτυχής ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων επιλεξιμότητας για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί συμφωνία των στοιχείων τους στο Μητρώο ΑΜΚΑ και το Μητρώο MySchool.

Σε περίπτωση μη δυνατότητας ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων κάποιας μαθήτριας ή κάποιου μαθητή, παρότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι σχετικές οδηγίες, οι Διευθυντές των Σχολείων καλούνται να επικοινωνούν με το Υ.ΠΑΙ.Θ. μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Ημερομηνία λήξης του προγράμματος: Η ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος είναι η Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Μετά από αυτή την καταληκτική ημερομηνία δεν θα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, η έκδοση νέων επιταγών για αιτήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και η πραγματοποίηση αγορών με τις εκδοθείσες επιταγές (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που αφορούν ακυρώσεις και επανεξαργυρώσεις επιταγών και αναφέρονται αναλυτικά στην Προκήρυξη του Προγράμματος).

https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/psifiaki-merimna-eikastiko.pdf

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Τα παιδιά εμπνέονται και ζωγραφίζουν!!!

Οι μαθητές των Α’, Β’, Γ’ και Δ’ Τάξεων εμπνεύστηκαν από τα έργα του ζωγράφου Wassily Kandinsky , δούλεψαν ομαδικά και δημιούργησαν έργα με χρώμα όπως ταιριάζει στην παιδική ηλικία! Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές μας αλλά και στην εκπαιδευτικό Εικαστικών του σχολείου μας , κ. Σοφία Βλαχογιάννη για την καθοδήγηση!

image3.jpeg

image2.jpeg

image1.jpeg

image0.jpeg

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

BRAVO στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπερχειάδας!

Ας ψηφίσουμε για να υποστηρίξουμε την πολύ όμορφη προσπάθεια των μαθητών μας και της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας κ. Ξυφτίδη Σταυρούλας!

https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/1o-ds-sperxeiadas.1162.html?fbclid=IwAR1sgHkRGZPMLhZdJcPU0EOdtIISUURuSyU8sX6MQcIje1K3ZaM-gwbgDzw

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 20923/Δ2/23-02-2020 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 878), σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Σχολείων (Γυμνασίων).
Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών
από τις 10 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00 υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα).
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στο Μουσικό Σχολείο την αίτηση και τα ανωτέρω σχετικά συνημμένα.

Μουσικό Σχολείο Λαμίας        http://gym-mous-lamias.fth.sch.gr/

Λ. Καλυβίων 154,

Λαμία, ΤΚ 35100

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Τηλέφωνο: 22310 46476
E-mail: mail@gym-mous-lamias.fth.sch.gr

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ SELF-TEST, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Αγαπητοί γονείς καλησπέρα,

σας ενημερώνω για τα παρακάτω:

  1. Σας παρακαλώ να φροντίσετε να προμηθευτείτε οπωσδήποτε μέχρι και σήμερα το βράδυ που είναι ανοιχτά τα φαρμακεία το self test για τα παιδιά σας γιατί από αύριο δεν θα μπορείτε να το προμηθευτείτε γιατί θα κλείσει το σύστημα και σύμφωνα με το νόμο κανένας μαθητής δεν θα γίνεται δεκτός στην τάξη χωρίς την επίδειξη της σχολικής κάρτας Covid 19 που επιβεβαιώνει το αρνητικό αποτέλεσμα.
  2. Όποιος γονέας δεν μπορεί να εκτυπώσει την σχολική κάρτα Covid 19 για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να έρθει στο σχολείο στις 6-7 η ώρα το απόγευμα της Κυριακής να πάρει φωτοτυπία της κάρτας.
  3. Το Ολοήμερο καθώς και η Πρωινή ζώνη θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα.
Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ COVID-19

 

https://blogs.sch.gr/1dimsperfth/files/2021/05/COVID_δημοτικα_οδηγιες-ΕΟΔΥ-5.pdf

https://blogs.sch.gr/1dimsperfth/files/2021/05/ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ-ΕΟΔΥ-11-11-2020-1.pdf

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).
Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.
Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους.                                     Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
Αν το self-test είναι αρνητικό:
Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.
Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.
Αν το self-test είναι θετικό:
Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.
Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

https://blogs.sch.gr/1dimsperfth/files/2021/05/ΚΟΙΝΗ_ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ_ΑΠΟΦΑΣΗ-ΦΕΚ1825-5-5-2021.pdf

https://blogs.sch.gr/1dimsperfth/files/2021/05/2021_50209_ΓΔ4_ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ_ΔΙΑ_ΖΩΣΗΣ_ΚΑΙ_SELF_TEST-1.pdf

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πασχαλινές Ευχές

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές  του  Σχολείου σας ευχόμαστε «Καλή Ανάσταση» και  «Καλό Πάσχα».

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ VOUCHER «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»

Για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού, για όσους τη δικαιούνται, ενημερωθείτε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

1.

https://blogs.sch.gr/1dimsperfth/files/2021/04/210316_ΚΥΑ_τελική.pdf

2. https://opeka.gr/se-pliri-ekseliksi-to-programma-programma-voucher-psifiaki-merimna/

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Α’ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

   Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021  λήγουν οι εγγραφές των μαθητών-τριών Α’ τάξης  Δημοτικού. Όσοι γονείς και κηδεμόνες  δεν έχουν γράψει τα παιδιά τους  ενώ ανήκουν με βάση την χωρική κατανομή  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπερχειάδας,   παρακαλούνται  να επικοινωνήσουν  με τα παρακάτω τηλέφωνα για ραντεβού: 6976071350 και 6948784220.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ψυχογυιός  Ιωάννης

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε