ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ”
Το σχολείο μας συμμετείχε στον δημιουργικό διαγωνισμό “Σχεδίασε το Αστέρι” του οργανισμού “Κάνε μια Ευχή”. Αυτές είναι οι δημιουργίες των μαθητών μας!
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Στο πλαίσιο των δράσεων ενεργού πολίτη που εκπονούν οι μαθητές του σχολείου μας, σήμερα Πέμπτη, 10/04/2025, και ώρα 10:00, προέβησαν σε δράση ευαισθητοποίησης για την προστασία των αδέσποτων ζώων οι τάξεις Β2, Γ1, Γ2 και μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Σκύδρας και οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, Στ΄τάξεων προέβησαν σε δράση ανακύκλωσης ρούχων αποθέτοντας παλιά ρούχα που δεν μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ρούχων και χαρίζοντας ρούχα που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην εθελοντική οργάνωση Στηρί-Ζω Σκύδρα. Επίσης οι μαθητές του σχολείου δημιούργησαν και πασχαλινές κατασκευές που τις δώρισαν στη φιλοζωική οργάνωση Σκύδρας “Στοργή” για να ενισχύσουν το έργο της οργάνωσης.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Γ1
Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που εκπονεί το σχολείο μας “Δημιουργική γραφή στο σχολείο” οι μαθητές της Γ1 τάξης έγραψαν το παραμύθι “Η διατροφή παίζει μπάλα” και δημιούργησαν το κόμικ “Μια φιλία γεννιέται”. Μπορείτε να δείτε τις εργασίες των μαθητών κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
5ο ΤΕΥΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΝΗΣΥΧΗ ΠΕΝΑ”
Εκδόθηκε το 5ο τεύχος της σχολικής μας εφημερίδας “Ανήσυχη Πένα”. Μπορείτε να δείτε το τεύχος της εφημερίδας μας κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΓΕΦΥΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΖΙ
Τη Δευτέρα, 07/04/2025, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας κοινή εκδήλωση με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας με θέμα “Γέφυρες Υγείας: Μαθητές και υγειονομικοί μαζί” και με σχολεία του Δήμου Σκύδρας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές της Στ1, Στ2, Ε1 τάξεων του σχολείου μας, που με την καθοδήγηση της κ. Αναγνωστοπούλου Νίκης, της κ. Τσιτλακίδου Κωνσταντίνας, της κ. Στεφανίδου Γιάννας, της κ. Κουκουλέτσου Καλλιόπη Χριστίνας και μέσα από παρουσίαση, δρώμενο, αφίσα και τραγούδι προσπάθησαν να τονίσουν τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!
Κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το δρώμενο που έγραψαν οι μαθητές της Στ1 τάξης.
Κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την παρουσίαση που έγραψαν οι μαθητές της Ε1 τάξης.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΚΥΔΡΑΣ
Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Με αφορμή αυτή τη μέρα όλα τα παιδιά της Δ2 Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας , μαζί με τη δασκάλα μας και συγγραφέα παιδικού παραμυθιού Κρυσταλλίδου Αθανασία , αποφασίσαμε την Πέμπτη, 03/04/2025, να επισκεφτούμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας ” Λεόντιος Σιδηρόπουλος “.
Όλα ξεκίνησαν μία εβδομάδα πριν , όταν το βιβλίο ” Οι Αλεπουδίτσες και η Μαγική Λέξη ” , που έγραψε η δασκάλα μας , θα έπαιρνε μια θέση στη δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου μας. Όλοι οι μαθητές αποφασίσαμε να δωρίσουμε και εμείς κάποια δικά μας βιβλία , που ήδη υπήρχαν στις βιβλιοθήκες των σπιτιών μας. Θέλαμε να ταξιδέψουν κι άλλα παιδιά στο μαγευτικό κόσμο των βιβλίων , που εμείς διαβάσαμε. Να οδηγηθούν σε νέες εξερευνήσεις για μάθηση , να ασχοληθούν με νέα δημιουργικά πράγματα , να χαρούν , να ταξιδέψουν σε καινούργια μονοπάτια της ζωής , να ονειρευτούν.
Ήταν απέραντη η χαρά μας όταν μαζέψαμε σιγά-σιγά αρκετά βιβλία και ξεκινήσαμε για τη Βιβλιοθήκη. Εκεί μας υποδέχθηκε η υπεύθυνη Βιβλιοθηκονόμος κα Ελένη Παπαδοπούλου. Μας εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Μας βοήθησε να περιηγηθούμε στο χώρο και να ανακαλύψουμε ενδιαφέροντα παιδικά βιβλία. Υποσχεθήκαμε , ότι θα εγγραφούμε ως μέλη , ώστε να μπορούμε να δανειζόμαστε και εμείς βιβλία.
Ελπίζουμε ότι με την κίνησή μας αυτή βάζουμε ένα λιθαράκι , ώστε ο μαγικός κόσμος των βιβλίων να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά ιδανικά και αξίες , πράγματα χρήσιμα στην κοινωνική μας ζωή.
Πρόγραμμα Ε – twinning: «Ειδικοί Παραμυθάδες»
Στο πλαίσιο του προγράμματος e – twinning με θέμα «Ειδικοί Παραμυθάδες», το οποίο υλοποίησε το τμήμα ένταξης του σχολείου κατά το σχολικό έτος 2024- 2025, οι μαθητές επεξεργάστηκαν το παραμύθι «Οι Αλεπουδίτσες και η Μαγική Λέξη» .
Στο τμήμα ένταξης οι συγγραφείς του παραμυθιού κ.Κρυσταλλίδου Αθανασία και κ. Καρακελίδου Ευαγγελία, παρουσίασαν το παραμύθι στους μαθητές με δράσεις και παιχνίδια. Τα παιδιά δημιούργησαν τη δική τους αφίσα εμπνευσμένα από την αφήγηση. Επιπλέον ζητήθηκε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα να δημιουργήσουμε ένα λογότυπο. ‘Όλες οι συμμετέχουσες ομάδες δημιούργησαν το δικό τους λογότυπο και πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία ώστε να αναζητηθεί εκείνο που θα εκπροσωπούσε το πρόγραμμα μας στις ιστοσελίδες της Ευρώπης. Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το σχέδιο των παιδιών κέρδισε στην ψηφοφορία και εκπροσωπεί όλο το πρόγραμμα!
Στη συνέχεια η επεξεργασία του παραμυθιού έφερε την ιδέα να σκεφτούν και να φανταστούν τους διαλόγους που έγιναν μεταξύ των ηρώων του παραμυθιού. Έτσι τα παιδιά πήραν ρόλους και κατέγραψαν τα λόγια που θα μπορούσαν να λένε οι ήρωες. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό και οδήγησε στην ηχογράφηση του παραμυθιού με τη βοήθεια της δασκάλας στην αφήγηση.
Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε όλο το παραμύθι όπως το φαντάστηκαν και το ηχογράφησαν οι μαθητές!
Καλή ακρόαση…
https://drive.google.com/file/d/11lznadmrk6JaNDzZwvFQJzod0lqgFrBw/view?usp=drive_link
Πανελλήνια Ημέρα Σχολικής Φιλοζωίας
Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα σχολικής φιλοζωίας και στο πλαίσιο της δράσης ενεργού πολίτη που εκπονούν, οι μαθητές των Β΄και Γ΄τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν σήμερα Παρασκευή, 04/04/2025, διαδικτυακά την ενημερωτική ομιλία που διοργάνωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για την προστασία των ζώων.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ”
Την Πέμπτη, 03-04-2025, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και του σχεδίου δράσης που εκπονεί το σχολείο μας “Δημιουργική Γραφή στο σχολείο μας” έγινε στους μαθητές των Α΄, Β΄, Δ΄ τάξεων παρουσίαση του βιβλίου “Κολυμπώντας στα βαθιά” από τη συγγραφέα του βιβλίου κ. Τσάλμα Αναστασία. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ιστορία του βιβλίου αφηγούμενη από την ίδια τη συγγραφέα, να εκφράσουν τις δικές του απόψεις για το θέμα που διαπραγματεύεται και να καταγράψουν πότε νιώθουν οι ίδιοι σπουδαίοι. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Τσάλμα Αναστασία για την αναπόκρισή της στην πρόσκλησή μας!!!
Πρόσφατα σχόλια