Δημοσιεύθηκε στην Γ τάξη, Δ τάξη, Διακρίσεις - Βραβεύσεις, Ε τάξη

Διαγωνισμός “Σοφία Φίλντιση-Το δέντρο της Σοφίας”- Αποτελέσματα

Ο Διαγωνισμός «Σοφία Φίλντιση – Το δέντρο της Σοφίας», απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α’ – Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου, Γενικής Εκπαίδευσης, όλων των σχολικών μονάδων της χώρας και των ελληνόφωνων σχολείων του εξωτερικού. 

Όπως αναφέρει η προκήρυξη του διαγωνισμού των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην Καλαμάτα, κάθε χρόνο επιλέγεται ένας ή μία συγγραφέας και ο διαγωνισμός πραγματοποιείται προς τιμήν του/της. Φέτος, ο διαγωνισμός ήταν αφιερωμένος στη συγγραφέα- παραμυθού Λίλη Λαμπρέλλη.
Φέτος, το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Γ΄, Δ΄ και Ε΄.
Ειδικότερα, από την εξαιρετική βιβλιογραφία της κας Λαμπρέλλη, τα παιδιά της Γ’ & Δ’ Δημοτικού, αφού διάβασαν  το βιβλίο «Το κρυμμένο νερό» δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες, με τις αξίες της ζωής.

Τα παιδιά της Ε’ και της Στ’ Δημοτικού, αφού διαβάσουν τρεις προτεινόμενες ιστορίες «Τα δεκανίκια», «Οι δύο ποντικίνες» και «Το λουκούμι με φιστίκι» από το βιβλίο «Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών», κλήθηκαν να γίνουν μικροί λογοτέχνες και να γράψουν ένα δικό τους κείμενο -παραμύθι.

Τα αποτελέσματα ήρθαν και τα υποδεχτήκαμε με πολλή χαρά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά των τάξεων για τη συμμετοχή τους και κυρίως στις/στους εκπαιδευτικούς που ενέπλεξαν τα παιδιά στις υπέροχες δράσεις της ανάγνωσης και συγγραφής, υποστηρίζοντας σθεναρά τη φιλαναγνωσία!
Η μαθήτρια της Ε΄ τάξης Κωνσταντίνα Ζουρούδη διακρίθηκε για την ιστορία-παραμύθι με τίτλο “Η Μυρμηγκούπολη και βρέθηκε στην 1η θέση της κατηγορίας της! Δείτε τη διάκριση και διαβάστε την ιστορία της στο αρχείο που ακολουθεί:



Λήψη αρχείου

 

Και ο μαθητής της Δ1 τάξης Αντώνης Γιακουμάκης  διακρίθηκε, στην γ΄ θέση για την ιστορία του με τίτλο “Η ζωή φωτίζεται”!



Λήψη αρχείου