Δημοσιεύθηκε στην Γ τάξη, Δ τάξη, Εκπ/κές Δράσεις

Εργαστήριο Δεξιοτήτων, “Ευ Ζην”, τάξεις Γ΄ και Δ΄

Ένα από τα αγαπημένα θέματα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στο Σχολείο, της ενότητας «Ευ Ζην» με θέμα τη Διατροφή, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, την επίσκεψη της κας Χρύσας Καραγιάννη στο σχολείο.

 Ευχαριστούμε πολύ την κα Χρύσα Καραγιάννη, κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σχολείου για την ενημέρωση των μαθητών μας και τη σημασία της σωστής διατροφής κατά την παιδική ηλικία.

Αναφέρθηκε στις συνέπειες της κακής διατροφής, στην σημασία της υγιεινής διατροφής κατά την παιδική ηλικία, στα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής, της σωστής ενυδάτωσης και της φυσικής δραστηριότητας. Επισήμανε πως η διατροφή κατά την παιδική ηλικία πρέπει να είναι υγιεινή και ισορροπημένη. Να παρέχει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για τις καθημερινές δραστηριότητες, για καλύτερες μαθητικές αποδόσεις και αθλητικές επιδόσεις, για μια ισορροπημένη ανάπτυξη και καλύτερη υγεία.
Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές, απαντήθηκαν ερωτήσεις τους και δόθηκαν παραδείγματα υγιεινών και ισορροπημένων γευμάτων.

 

Δημοσιεύθηκε στην Εορταστικές Εκδηλώσεις

Επέτειος 25ης Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου τιμήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Τα τμήματα της Στ΄ τάξης μας παρουσίασαν το χρονικό της επανάστασης για την απελευθέρωση των Ελλήνων από την Οθωμανική κυριαρχία και τη δημιουργία του ελληνικού έθνους-κράτους.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες που συνεργάστηκαν γι΄ αυτήν την όμορφη παρουσίαση.

Κείμενα: Φωτεινή Ριζοπούλου, Στ2
Μουσική-χορωδία: Ευαγγελία Λεφάκη, Στ1 και Στ2

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Γ τάξη, Εκπ/κές Επισκέψεις-εκδρομές

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο παλάτι των ιπποτών

Στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήριο Δεξιοτήτων στη θεματική, “Φροντίζω το Περιβάλλον- Παγκόσμια και Τοπική πολιτιστική κληρονομιά” επισκεφθήκαμε το παλάτι των ιπποτών στην Μεσαιωνική Πόλη.
Οι μικροί μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με ένα μέρος της τοπικής και μακραίωνης ιστορίας του νησιού μας και θαύμασαν όλα τα εκθέματα του παλατιού.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, 
Ειρήνη Ζερεμέ και Αναστάσιος Δόσης

Δημοσιεύθηκε στην Εορταστικές Εκδηλώσεις

Ενσωμάτωση Δωδεκανήσων, 7/03/1948

Το σχολείο θυμάται και γιορτάζει με τις μαθήτριες και τους μαθητές την ιστορική επέτειο της απελευθέρωσης, 76 χρόνια μετά.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους Ανδρέα Παπαζαχαρίου, υπεύθυνο του Ε2 τμήματος για την επετειακή παρουσίαση και την κα Ευαγγελία Λεφάκη για τις μουσικές  νότες της εκδήλωσης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ!

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Γ τάξη

Καλό μήνα από το Γ1!

Στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων μιλήσαμε και είδαμε  έθιμα για τον μήνα  Μάρτιο, όπως το “ήρθε ήρθε η χελιδόνα”. Είπαμε παροιμίες και φορέσαμε, φυσικά, το μαρτιάτικο βραχιολάκι.