Δημοσιεύθηκε στην Αγγλικά, Εκπ/κές Δράσεις

Παγκόσμια ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών 26/09

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Ευρωπαϊκών Γλωσσών (26/09) οι εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών του σχολείου μας (Καταβενού Μαρία, Κική Δημητρίου και Αγιασοφίτη Ζωή) σε συνεργασία με τους μαθητές της Ε’ και Στ΄ δημοτικού συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις.

Σκοπός των δράσεων ήταν η ενεργή συμμετοχή των μαθητών, η αξιοποίηση και η περαιτέρω καλλιέργεια των διαφόρων δεξιοτήτων τους, καθώς και η γνωριμία με τον πολιτισμό, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα άλλων χωρών.

Οι μαθητές της Ε’ δημοτικού με τη χρήση νέων τεχνολογιών διερεύνησαν πως λέγονται σε διάφορες γλώσσες οι λέξεις ‘γειά’ και ‘καλημέρα’ και φιλοτέχνησαν κολάζ με σημαίες των χωρών αναγράφοντας δίπλα τις αντίστοιχες λέξεις. (φώτο)

Οι μαθητές της Στ’ επικεντρώθηκαν στο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στις δύο ξένες γλώσσες τις οποίες διδάσκονται στο σχολείο μας. Ενημερώθηκαν σχετικά με γεωγραφικά, πολιτιστικά, ιστορικά στοιχεία, καθώς και για τα ήθη και έθιμα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, όπως επίσης και των υπολοίπων αγγλόφωνων και γερμανόφωνων περιοχών. Στο τέλος της δράσης φιλοτέχνησαν κολάζ με διάφορες πληροφορίες που αφορούσαν τις δύο χώρες. (φώτο)

Τα κολάζ αναρτήθηκαν σε κεντρικό σημείο του σχολείου μας, ούτως ώστε και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου μας να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά.