Δημοσιεύθηκε στην Αθλητικές, Γυμναστική, Εκπ/κές Δράσεις, ΣΤ Τάξη

Τρίποντα στα σχολεία

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 τα παιδιά της έκτης τάξης μετέβησαν στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Βενετόκλειο», με τη συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρέα- Νεκτάριου Παπαζαχαρίου, του εκπαιδευτικού της έκτης τάξης κ. Λευτέρη Τσερκέζη και της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Γραφιαδέλλη Ιωάννας, προκειμένου να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Her World Her Rules» (Ο κόσμος της, οι κανόνες της) και «Τρίποντα στα σχολεία». Πρόκειται, για εγκεκριμένα από το ΥΠΕΠΘ εκπαιδευτικά προγράμματα μύησης στο μπάσκετ κοριτσιών το πρώτο και αγοριών το  δεύτερο, που υλοποιούνται από τη FIBA (Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ) και την ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) αντίστοιχα. Τα προγράμματα πραγματοποιήθηκαν παράλληλα από τους προπονητές καλαθοσφαίρισης και εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής κ.κ. Γιώργο Δοξάκη, Γιάννη Παπούλη, Βαγγέλη Αθανασιάδη και Γιάννη Τσακίρη. Τα προγράμματα περιλαμβάναν ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με τη βασική τεχνική του αθλήματος. Τα προγράμματα στέφτηκαν με επιτυχία και η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν μεγάλος.

Δημοσιεύθηκε στην Α τάξη, Αρχική, Β τάξη, Εορταστικές Εκδηλώσεις, Φωτογραφίες

Κουκλοθέατρο

Την Τετάρτη 18 Μαΐου το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα μαγείρεψε στο σχολείο μας μία…. Πετρόσουπα!!! Στην παρασκευή της συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον και χαρά οι μικροί μαθητές μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Τελικά πόσο νόστιμη μπορεί να έγινε μία Πετρόσουπα; Πολύ νόστιμη, αν ξέρεις  να τη μοιράζεσαι!!! Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της ομάδας για την υπέροχη παράσταση! Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν!!!

Δημοσιεύθηκε στην Α τάξη, Αθλητικές, Αρχική, Β τάξη, Γυμναστική, Εκπαιδευτικές, Φωτογραφίες

Ολυμπιακή παιδεία

Την Πέμπτη 19/05/2022 οι μικροί μαθητές των τμημάτων Α1, Α2 και Β2 συμμετείχαν στη 2η Ολυμπιακή Εβδομάδα που διοργανώθηκε από την ΕΘΝΟΑ. Μέσω διαδικτυακής σύνδεσης με την Παιδική Πινακοθήκη της Αθήνας, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα βιωματικό καλλιτεχνικό  εργαστήριο. Μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία, που είναι έμφυτη σε κάθε παιδί, «μεταλαμπαδεύτηκε» και η γνώση για τα ιδεώδη  των Ολυμπιακών Αγώνων. Χρωματίζοντας τους ολυμπιακούς κύκλους, έμαθαν το σύμβολο των αγώνων και τον συμβολισμό του. Ήταν μια ευχάριστη και εποικοδομητική διδακτική ώρα.