Δημοσιεύθηκε στην Αρχική, Ε τάξη, Εκπ/κές Επισκέψεις-εκδρομές, Εκπαιδευτικές, Φωτογραφίες

Επίσκεψη στη δημοτική βιβλιοθήκη

Στις 12.04.2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Δημόσια βιβλιοθήκη του Δήμου Ρόδου από τα παιδιά του Ε2. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την ιστορία και λειτουργία της βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον χώρο και πήραν μια γεύση για τη σπουδαιότητα του να διαβάζεις. Για όποιον ενδιαφέρεται η βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά 9.00-14.00 και τις Τετάρτες το απόγευμα 17.00-19.30.Ειναι ανοιχτή και τις γιορτές του Πάσχα. Να μια ευκαιρία λοιπόν… για διάβασμα. Φυσικά μετά δεν έλειψε το παιχνίδι στην τάφρο…

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική, Γ τάξη, Εκπ/κές Επισκέψεις-εκδρομές, Εκπαιδευτικές, Φωτογραφίες

Επίσκεψη στο μανάβικο της γειτονιάς (2021-2022)

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, η τάξη Γ2 επισκέφθηκε το μανάβικο της γειτονιάς

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική, Γ τάξη, Εκπ/κές Επισκέψεις-εκδρομές, Φωτογραφίες

Ημέρα παιδικού βιβλίου (2021-2022)

Στα πλαίσια της ημέρας παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου), η τάξη Γ2 έφτιαξε σελιδοδείκτες και πραγματοποίησε επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο.

 

Δημοσιεύθηκε στην Αθλητικές, Αρχική, Γυμναστική, Ε τάξη, ΣΤ Τάξη, Φωτογραφίες

Πρόγραμμα eTwinning “When playstation didn’t exist” – “Όταν το playstation δεν υπήρχε” – 2021-2022

Από τα τέλη του Οκτώβρη έως τα τέλη του Φλεβάρη τα παιδιά του Δ1 και η εκπαιδευτικός τους στο μάθημα της φυσικής αγωγής συμμετείχαν στο πρόγραμμα του eTwinning: “WhenPlaystationdidn’texist” («Όταν δεν υπήρχαν playstation»). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από την Ισπανία, την  Τουρκία, την Ιταλία και τη Ρουμανία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά εξοικειώθηκαν τόσο με τα παιχνίδια του τόπου τους, όσο και με τα παιχνίδια των χωρών προέλευσης των συνεργαζόμενων σχολείων. Ανακάλυψαν διαφορές ανάμεσα στα παιχνίδια, αλλά και πολλές ομοιότητες και αντιλήφθηκαν ότι έχουν πολλά κοινά που τους συνδέουν με τα παιδιά από τις άλλες χώρες. Έτσι, τα οφέλη από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν πολλαπλά, όπως η επαφή με την παράδοση, η ψυχαγωγία, η άθληση, η καλλιέργεια του διαπολιτισμικού σεβασμού, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης. Το πρόγραμμα έκλεισε με μία ψυχαγωγική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας όλα τα παιδιά από τις συνεργαζόμενες χώρες μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας, χορέψανε, διασκεδάσανε και γυμνάστηκαν με Zumba (InternationalZumba).

Δημοσιεύθηκε στην Αθλητικές, Αρχική, Γυμναστική, Ε τάξη, ΣΤ Τάξη, Φωτογραφίες

Πάσα στα θρανία 2021-2022

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα «πάσα στα θρανία», το οποίο είναι το πρώτο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας σχολικό πρόγραμμα, που εκπονείται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο) και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Έχει ως κύριο στόχο τη διάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου και τη δημιουργία νέων φίλων του αθλήματος. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 29 Μαρτίου και συμμετείχαν οι μαθητές της Ε΄καιΣτ΄τάξης. Ο κ. Σίσκος Χρήστος, GrassrootsManager της Ε.Π.Ο., μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας, ενημέρωσε τους μαθητές για την ιστορική εξέλιξη του ποδοσφαίρου, την επιτυχία της Εθνικής μας στο Euroτo 2004 και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Συζήτησε με τους μαθητές για την αξία της άθλησης, του «ευ αγωνίζεσθαι», του ομαδικού πνεύματος  και  ορθής φίλαθλης συμπεριφοράς. Παράλληλα, μας  γνωστοποίησε  ότι σύντομα θα αποσταλούν από την Ε.Π.Ο. μπλούζες με το λογότυπο του προγράμματος για όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και αθλητικό υλικό για το σχολείο μας για ποδοσφαιρικές δράσεις. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σίσκο και την Ε.Π.Ο για τη μετάδοση στους μαθητές μας γνώσεων σχετικά με το ποδόσφαιρο, αλλά και αρχών και αξιών ζωής.