Δημοσιεύθηκε στην Α τάξη, Αρχική, Εκπαιδευτικές, Εορταστικές Εκδηλώσεις

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής 2021-2022

Το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, συμμετείχε στο πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής» του οργανισμού Make a Wish (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος). Με τη δωρεά μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας, συνέβαλε στην εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια.



Λήψη αρχείου

 

Δημοσιεύθηκε στην Α τάξη, Αρχική, Εκπαιδευτικές

Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Ο κόσμος του νερού – ΚΠΕ Πεταλούδων – Α τάξη 2021-2022

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2  του σχολείου μας, την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, παρακολούθησαν μια παρουσίαση του υπεύθυνου του ΚΠΕ Πεταλούδων, κ. Χάρη Συργιάννη, με τίτλο «Ο κόσμος του νερού». Μέσω της προβολής εικόνων και βίντεο, ο κ. Συργιάννης παρουσίασε στα παιδιά τον κύκλο του νερού στη φύση, τη χρησιμότητα του νερού, τη ρύπανση της θάλασσας και γενικότερα των υδάτων και τις επιπτώσεις της στους θαλάσσιους οργανισμούς. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το γκιζάνι (το ενδημικό ψαράκι της Ρόδου), να παρακολουθήσουν τη γέννηση των αυγών μιας θαλάσσιας χελώνας σε παραλία της Ρόδου, καθώς και τη διάσωση μιας χελώνας στην παραλία του Ενυδρείου. Τέλος παρακολούθησαν μια εικονική περιήγηση στο χώρο του Ενυδρείου. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος οι μικροί μαθητές και μαθήτριές μας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προθυμία να εκφράσουν τις απόψεις τους.

3 2 1

 

Δημοσιεύθηκε στην Αρχική

Καλώς ήρθατε

Σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου.

Στον ιστότοπο αυτό θα βρείτε νέα, ανακοινώσεις και πληροφορίες για το σχολείο μας. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που πλαισιώνουν το σχολείο μας, την προσβασιμότητα, τον κανονισμό λειτουργίας και τα στοιχεία επικοινωνίας του.

Καλή πλοήγηση!