Δημοσιεύθηκε στην Ε τάξη, Πολιτιστικές, Στ τάξη

8η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2

Η 8η Μουσική Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων Ν. Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου, στο Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου.

Μια διοργάνωση που ανέλαβε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Πολυγύρου και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Δεκαοχτώ δημοτικά σχολεία από όλη τη Χαλκιδική πήραν μέρος στην εκδήλωση με τίτλο «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ», κι ένα από αυτά ήταν και το δικό μας.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης, υπό τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού μουσικής του σχολείου μας, Γαρυφαλιάς Παπαδοπούλου παρουσίασαν τρία τραγούδια με θέμα: «Ήχος και κίνηση». Τα τραγούδια με σειρά εμφάνισης ήταν: Το θαλασσινό τριφύλλι, Καράβι καραβάκι (παρουσιάστηκε και στη νοηματική γλώσσα με τη βοήθεια της καθηγήτριας Αγγλικών,  Βασιλικής Ματθαίου) και τα Τζιτζίκια (παρουσιάστηκε και με χορογραφία μαθητριών που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, Γηγίνη Σουλτάνα). Άξιο αναφοράς και ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν το τέλος της εκδήλωσης. Όλα τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν τραγούδησαν την Ωδή στη Χαρά (μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό πατώντας πάνω στην τελευταία φωτογραφία του άρθρου).

Ενώ οι μαθητές του Ε1 με την εκπαιδευτικό της τάξης, Πασχαλία Δάρατζη, συνεργάστηκαν με το Ειδικό δημοτικό σχολείο Πολυγύρου, στα πλαίσια της συνεκπαίδευσης των δύο σχολείων και συγκεκριμένα στο μάθημα της Μουσικής, όπου με τη βοήθεια της δασκάλας μουσικής του Ειδικού σχολείου, Ειρήνη Κουφού,  παρουσίασαν τα τραγούδια ¨Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι» και «Να αγαπάς». Τα παιδιά και των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους παρουσιάζοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα!ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 1

Οι μαθητές, μέσα από τα τραγούδια τους, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα αγάπης, ειρήνης και ελπίδας! Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και σε όσους έλαβαν μέρος σε αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση!

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 3