Δημοσιεύθηκε στην Επέτειοι, Στ τάξη

Γιορτή 25ης Μαρτίου – “Το μεγάλο μας Τσίρκο”

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου  2024, οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν μία διασκευή της παράστασης  “Το Μεγάλο μας Τσίρκο” του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο πλαίσιο της γιορτής της 25ης Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Μέσα από τον σατιρικό και καυστικό λόγο του συγγραφέα ξεδιπλώνεται η ιστορία του ελληνικού λαού. Από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι τις μέρες μας αυτή η ιστορία έχει την τάση να “επαναλαμβάνεται”, αλλά οι Έλληνες έχουν αποδείξει πως γνωρίζουν πώς να επιβιώνουν και να προχωρούν μπροστά. Η προσπάθεια των παιδιών είναι άξια συγχαρητηρίων. Συμμετείχαν σε ένα δημιουργικό ταξίδι με ευσυνειδησία και κατάφεραν να κερδίσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μεγάλων αλλά και μικρών θεατών.

εικόνα Viber 2024 04 07 10 41 14 163

Δημοσιεύθηκε στην Α τάξη, Πολιτιστικές

Ιστορίες με λόγια! Ιστορίες με εικόνες!

Κάθε έργο είναι και ένα ξεχωριστό κομμάτι της ίδιας ιστορίας. Ο ένας δημιουργός μετά τον άλλον αφηγείται το κομμάτι του μέσα από την ατομική του δουλειά οδηγώντας όλοι μαζί σε ένα ομαδικό αποτέλεσμα και δείχνοντας έτσι ότι τα πάντα μπορούν να συνδεθούν. Απόδειξη έχουμε το ηχητικό ντοκουμέντο μας!

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά, Επέτειοι

Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου οι Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που είναι σε λίγες μέρες. Ξεναγήθηκαν εκεί, από το προσωπικό του μουσείου, στις επιμέρους εκθέσεις και συλλογές. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακά εκθέματα από τη συλλογή  “Μνήμες από τη Νεότερη ελληνική ιστορία” του Βασιλείου Νικόλτσιου που αφηγείται τη νεότερη ελληνική ιστορία μέσα από κειμήλια. Η ξενάγηση συνεχίστηκε με εκθέματα, όπως πίνακες, παράσημα, τάγματα αριστείας, μετάλλια, όπλα, ξίφη και στρατιωτικές στολές Ελλήνων και ξένων στρατιωτών που πήραν μέρος στις μάχες της νεότερης ελληνικής ιστορίας από την προεπαναστατική περίοδο έως την ελληνοτουρκική εμπλοκή στην Κύπρο το 1974. Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν ιδιαίτερα έντονο για τα άρματα μάχης που υπήρχαν στο προαύλιο του Μουσείου και είχαν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά.

viber image 2024 03 21 15 02 02 406

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά, Κοινωνικές

Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

Στο σχολείο μας οργανώθηκαν δράσεις, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν και να διακρίνουν τα είδη του σχολικού εκφοβισμού, να σκεφτούν τρόπους αντιμετώπισης περιστατικών και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις με τη βοήθεια της ψυχολόγου του σχολείου μας, κυρίας Αϊβαλιώτη Ιωάννας και του κοινωνικού λειτουργού, κυρίου Κουτσούκογλου Άγγελου.

Οι μικρές τάξεις (Α’, Β’, Γ’) παρακολούθησαν σχετικό βίντεο, που οδήγησε σε συζήτηση και μέσω καταιγισμού ιδεών οι μικροί μαθητές έφτασαν στα δικά τους συμπεράσματα, τα οποία έγραψαν επάνω σε κατασκευές που έφτιαξαν μόνα τους τα παιδιά, βάζοντας έτσι το δικό τους STOP στον σχολικό εκφοβισμό.

Έπειτα, ακολούθησε ενημέρωση στις μεγάλες τάξεις (Δ’, Ε’, Στ’) από την ψυχολόγο και τον κοινωνικό λειτουργό σε συνεργασία με το Τ. Α. Πολυγύρου και συγκεκριμένα τον κύριο Κούτη Δημήτριο και τον κύριο Κοκάρη Βασίλειο Αναστάσιο, σχετικά με τη σχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό. Αναλυτικότερα, τέθηκαν προβληματισμοί, δόθηκαν πρακτικές επίλυσης και οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να συμμετέχουν ενεργά μέσω κοινωνικών πειραμάτων.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις

Εγγραφές Α΄ τάξης και νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Από την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 έως και την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 θα γίνονται οι εγγραφές των μαθητών που γεννήθηκαν το 2018, στην Α΄ τάξη των δημοτικών σχολείων, καθώς επίσης και οι εγγραφές των μαθητών στα Νηπιαγωγεία.

Για την εγγραφή χρειάζονται τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Ταυτότητες γονέων (αριθμός ταυτότητας)
  2. Βιβλιάριο υγείας παιδιού (για έλεγχο εμβολιασμών)
  3. Απόδειξη από οργανισμό κοινής ωφελείας (για επιβεβαίωση διεύθυνσης κατοικίας)
  4. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για την εγγραφή (τη χορηγεί το σχολείο)
  5. Δελτίο ατομικών στοιχείων μαθητή (το χορηγεί το σχολείο)
  6. Αίτηση – δήλωση για εγγραφή στο ολοήμερο σχολείο (τη χορηγεί το σχολείο)

Κατά την εγγραφή, οι γονείς θα παραλάβουν από το σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) ή μπορούν να το εκτυπώσουν από τα επισυναπτόμενα αρχεία.



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου