ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Οι μαθητές/τριες της Ε και ΣΤ τάξη την Παρασκευή 29 Μαρτίου επισκέφτηκαν το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, ξεναγήθηκαν σε όλα τα επίπεδα και είχαν μια μοναδική μουσειακή εμπειρία.  Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι στο σύνολό του 25.000 τ.μ. και διαθέτει εκθεσιακούς χώρους με εμβαδόν 14.000 τ.μ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας θαύμασαν από κοντά τα ευρήματα των κλιτύων της Ακρόπολης, τα αντικείμενα από την μυκηναϊκή περίοδο, τα αρχιτεκτονικά μέλη από τα Προπύλαια, τα γλυπτά του θωρακίου και της ζωφόρου του ναού, έργα από την κλασσική εποχή ως την ύστερη αρχαιότητα και τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Ακόμη, περιηγήθηκαν στην αίθουσα του Παρθενώνα, όπου εκτίθενται όλα τα σωζόμενα στην Αθήνα γλυπτά του μνημείου.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου γνώρισαν τα τέσσερα πιο σημαντικά μνημεία της Ακρόπολης (Προπύλαια, Ναός Αθηνάς Νίκης, Παρθενώνας, Ερέχθειο) και με τη βοήθεια μακετών και άλλου εποπτικού υλικού,συνέθεσαν την εικόνα του Ιερού κατά τα κλασικά χρόνια. Παράλληλα, μέσα από την παρατήρηση των εκθεμάτων (αρχιτεκτονικών μελών και γλυπτών) έμαθαν για τη λειτουργία του κάθε κτηρίου, τον ρυθμό, τη διακόσμηση αλλά και τις ιδιαιτερότητές του.

Τέλος ξεναγήθηκαν στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη μεγαλοπρέπεια των μνημείων της Ακρόπολης στο φυσικό τους περιβάλλον.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ 4

ΑΚΡΟΠΟΛΗ 14

 

ΑΚΡΟΠΟΛΗ 8

 

ΑΚΡΟΠΟΛΗ 13

 

ΑΚΡΟΠΟΛΗ 2

 

ΑΚΡΟΠΟΛΗ 10

 

ΑΚΡΟΠΟΛΗ 11

 

ΑΚΡΟΠΟΛΗ 15

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *