Επίσκεψη σε έκθεση κοσμήματος του εργαστήριου Τέχνης Χαλκίδας.

IMG 8484

311159229 5428919713887224 4689815673271638569 nΟι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας  ξεναγήθηκαν στην έκθεση κοσμήματος με τον γενικό τίτλο «Κεντώντας το μέταλλο», που διοργάνωσε το Τμήμα Κοσμήματος του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας  στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου «Αριστοτέλης». Πρόκειται για μία έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τις  εκθέτριες να εμπνέονται  από την καθημερινή ζωή των Μικρασιατών προσφύγων, τα κεντήματα, τις φορεσιές ,τις επιστολές αλλά και τις εικόνες που έφεραν μαζί τους.

 

 

IMG 8485 tempImage2U2DRWtempImageWylUc6

 

 

Τα παιδιά ξενάγησαν η εκθέτρια κ. Ευαγγελία Τσουρβάκα και η κ. Μαλαματένια Μπουντρή , δασκάλα τους στο μάθημα των εικαστικών . Βασικές  παιδαγωγικές-εκπαιδευτικές διαστάσεις που αναδείχθηκαν στη διάρκεια της ξενάγησης ήταν ο μετασχηματισμός της παράδοσης σε έμπνευση και προσωπική δημιουργία, η αγάπη και η υπομονή ως αναγκαία συνθήκη στο έργο κάθε καλλιτέχνιδας και κάθε καλλιτέχνη, η φαντασία και η επινοητικότητα στη χρήση αντικειμένων «χωρίς αξία», η μεγάλη αξία του λάθους που μας οδηγεί σε νέους δρόμους, και τέλος, η ομορφιά και η γαλήνη που απλόχερα μας χαρίζει η  τέχνη. Στο τέλος της ξενάγησης τα παιδιά είχαν τον χρόνο να περιδιαβούν ελεύθερα ανάμεσα στα εκθέματα και να σταθούν και να παρατηρήσουν  όποιο επέλεγαν.

 

tempImageMB51LbtempImageqIuI23tempImagenfFhO7IMG 8484

 

Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε την περιοχή γύρω από το Κόκκινο Σπίτι και δίπλα στη θάλασσα κάθε παιδί αποτύπωσε από μνήμης και με τον δικό του τρόπο το κόσμημα που είχε επιλέξει. Οι νέες και νέοι καλλιτέχνες επί τω έργω.

 

tempImagefNSi1xtempImageGjVpQYtempImageUZnEUftempImageaYp6rVtempImagepDxm6wtempImagebxv48ytempImage8bzAFttempImageX2nllztempImageeEmXUStempImage5gXexj

 

Το σχολείο μας, το σχολείο των προσφύγων της Αρτάκης, συγχαίρει και θαυμάζει το έργο των γυναικών Ευαγγελία Δημητρίου, Αμαλία Καλαθέρη, Μαρία Κατσιβέλη, Άννα Κρασαδάκη, Νίκη Λαφαζάνη, Γεωργία Μπιλίρη, Ρούλα Πουλιανίτου, Πόπη Συρρή, Βάλη Τζελέπη, Καίτη Τζελφέ, ΚέρυΤζινιέρη, Ειρήνη Τσιγώνη Χάιδω Τσούμαρη, Ευαγγελία Τσουρβάκα, Δάφνη Χούμπερ, έργο που σαφέστατα υπερβαίνει κατά πολύ τις μέσες προσδοκίες κάθε επισκέπτη, και του δασκάλου τους – σχεδιαστή κοσμημάτων, Άκη Γκούμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *