ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

   1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (210-9416993)

Σχολικό έτος 2013-2014

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος των Διδασκόντων θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή πρόοδο στα παιδιά σας. Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

Α. ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Το κουδούνι του σχολείου μας χτυπά στις 8.10΄π.μ.Οι μαθητές προσέρχονται μεταξύ 07:55και 08:10. Οι μαθητές του Ολοήμερου φροντίζουν να τακτοποιήσουν το φαγητό τους στην κουζίνα πριν το χτύπημα του κουδουνιού, ώστε στις 8.10΄ να βρίσκονται παραταγμένοι στο χώρο που γίνεται η πρωινή προσευχή. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν παραμένουν στο ισόγειο του κτιρίου. Μετά την είσοδο των μαθητών στις αίθουσες η πόρτα της αυλής κλείνει και οι διδάσκοντες απασχολούνται στις τάξεις τους. Σεβόμαστε τη διδασκαλία και δεν τη  διακόπτουμε. Όσοι μαθητές καθυστερήσουν για οποιοδήποτε λόγο, θα προσέλθουν στο σχολείο κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος ( 9.40΄- 10.00΄ π.μ.)

 

            Β.  ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

            Το ωράριο λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου σύμφωνα με το νέο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για όλες τάξεις είναι το εξής :

  • Πρωινή Ζώνη 7.00΄π.μ.- 8.00΄π.μ.

Την πρωινή ζώνη παρακολουθούν μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα του Ολοήμερου Σχολείου. Η προσέλευση των μαθητών γίνεται από τις 7.00΄ π.μ.  έως τις 7.15΄π.μ.. Οι πόρτες του σχολείου κλειδώνουν και ανοίγουν στις 7.55΄ για την υποδοχή των μαθητών.

  • Πρώτο δίωρο 8.10΄ π. μ. έως 09:40 (διάλειμμα 20 λεπτά)
  • Δεύτερο δίωρο 10:00 π. μ. έως 11:30 (διάλειμμα 15 λεπτά)
  • Πέμπτη ώρα 11:45 π. μ. έως 12:25 (διάλειμμα 10 λεπτά)
  • Έκτη ώρα 12:35 μ. μ. έως 13:15 (διάλειμμα 5 λεπτά)
  • Έβδομη ώρα 13:20 μ. μ. έως 14:00 (λήξη μαθημάτων πρωινής ζώνης)
  • Σίτιση μαθητών ολοημέρου (14:00 έως 14:40) (διάλειμμα 10 λεπτά)
  • όγδοη ώρα 14.50΄-15.30΄. (διάλειμμα 10 λεπτά-πρώτη αποχώρηση )
  • ένατη ώρα 15.40΄- 16.15΄. (αποχώρηση μαθητών)

Φέτος δίνεται η δυνατότητα να αποχωρούν οι μαθητές στις 15.30΄ ή στις 16.15΄ σύμφωνα πάντοτε με την αρχική  δήλωση συμμετοχής που προσκόμισαν οι γονείς τον μήνα Ιούνιο του προηγούμενου σχολικού έτους. Παρακαλούνται οι αγαπητοί γονείς να προσέρχονται έγκαιρα για την παραλαβή των παιδιών τους.

Γ. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Επειδή πρωτίστως προέχει η ασφάλεια των παιδιών, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν στους   ορόφους. Οι γονείς θα πρέπει να προσέρχονται στην είσοδο του σχολείου έγκαιρα για να παραλάβουν τα παιδιά τους. Σε περίπτωση βροχής μόνο οι γονείς της Α τάξης παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από την κεντρική είσοδο του σχολικού κτιρίου. Οι μαθητές που ασθενούν κατά τη διάρκεια του μαθήματος οδηγούνται στο σπίτι τους συνοδεία του γονέα, ή του κηδεμόνα τους. Όλοι οφείλουν να ειδοποιούν το δάσκαλο της τάξης ή το διευθυντή του σχολείου σε περίπτωση ασθένειας και απουσίας του παιδιού τους από το σχολείο.

Δ. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι δάσκαλοι των τάξεων ειδοποιούν έγκαιρα τους γονείς για τις Παιδαγωγικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν για να τους ενημερώσουν για την πρόοδο των παιδιών τους.

Οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε θα πρέπει να το αναφέρετε και να το συζητήσετε πρώτα στο δάσκαλο ή τη δασκάλα του παιδιού σας και εκείνοι θα επιληφθούν του θέματος.

*Σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται γονέας σε μαθητή του σχολείου προκειμένου να λύσει μια διαφορά που προέκυψε μεταξύ των μαθητών ή να  επιπλήξει άλλο μαθητή για κάτι που συνέβη.  

Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές  στο χώρο του σχολείου.

Μην επιτρέπετε στους μαθητές να φέρνουν στο σχολείο ηλεκτρονικά παιχνίδια μεγάλης αξίας (π.χ. game boy), υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας ή κλοπής για την οποία το σχολείο δε φέρει ευθύνη.

Ας  βοηθήσουμε όλοι, γονείς και δάσκαλοι, τα παιδιά μας να κατανοήσουν τους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί το σχολείο. Είναι και αυτό ένα μάθημα για τη σωστή προσαρμογή του παιδιού στη σχολική και κοινωνική ζωή.

 

Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του

1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου

Στο εξής οι ανακοινώσεις του σχολείου μας θα βρίσκονται και στο https://blogs.sch.gr/1dimmos/