ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

Την  Τρίτη 13-02-2024 οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, επισκέφθηκαν το  Σχολείο μας και χάρισαν στα παιδιά από ένα μικρό βιβλίο Freinet με τίτλο “Η ψηφιακή ζωή θέλει ευγένεια κι αυτή…όπως η αληθινή.

2WK2BPPF1SID 2024

Το Νηπιαγωγείο Μαντουδίου ανήκει στην ομάδα των “Storytellers της Οικοσυμμαχίας”, ένα δημιουργικό και δυναμικό δίκτυο  σχολείων, που τη φετινή σχολική χρονιά αξιοποιούν την τεχνική του storytelling για να κινητοποιήσουν τους μαθητές να προβληματιστούν σχετικά με θέματα της σχολικής τους καθημερινότητας και να αναλάβουν κοινωνική και περιβαλλοντική δράση, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να αναπτύξουν δεξιότητες, να μεταδώσουν τα μήνυματά τους, αλλά και να διαδώσουν όσα έμαθαν εμπλέκοντας όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας. Με τη συμμετοχή τους στο μαθητικό διαγωνισμό του Safer Internet 4 Kids οι μικροί μαθητές από την αρχή της σχολικής τους ζωής ενθαρρύνθηκαν να κατανοήσουν την σημασία της ευγένειας, ως αξία και αρετή, σχηματίζοντας μια αλυσίδα μικρών ομάδων για να αφηγηθούν την δική τους ιστορία με τίτλο “Η ψηφιακή ζωή θέλει ευγένεια κι αυτή…όπως η αληθινή”. Τα μέρη της αφήγησης συνδέθηκαν με βάση την τεχνική των μικρών βιβλίων Freinet, τα οποία εύκολα μπορούν να συντροφεύουν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες, αλλά και να προσεγγίσουν ένα ευρύ κοινό!

Περισσότερα εδώ:  https://saferinternet4kids.gr/sid/sid-2024/sid_2024_winners/?fbclid=IwAR3mmn-t1JhKl87m3fxFMXYjOg_bTHBR2ydgyDzlZfEEP5OPqV_XicbSEG0

Ευχαριστούμε τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και τις δασκάλες τους για το δώρο που μας έκαναν και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με όραμα  ένα αειφόρο μέλλον που στηρίζεται στο <<ευ ζην>>!

 

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Μαντουδίου
Το Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου πρωτολειτούργησε γύρω στο 1900 στο υπόγειο του αρχοντικού Βουδούρη.
Γύρω στο 1925 λειτούργησε σε παράγκες γύρω από το κτήριο του Σχολείου που άρχισε να κτίζεται.
Από το 1932 λειτούργησε στο κτήριο το οποίο ολοκληρώθηκε.
Η ακμή του Σχολείου άρχισε από το 1975 και μετά και συνεχώς το μαθητικό δυναμικό του αυξανόταν. Το 1980 ως το 1983 η δύναμή του έφτασε στο απόγειό της (περίπου 360 μαθητές) και ενοικιάζονταν δωμάτια περιμετρικά του Σχολείου.
Το 1984-85 χωρίστηκε σε δύο Σχολεία.
Από το 1993-94 ο αριθμός των μαθητών άρχισε να μειώνεται και το 1998-99 τα δύο Σχολεία συγχωνεύτηκαν


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.