ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Επίδοση Βαθμολογίας Β΄ τριμήνου – Ενημέρωση γονέων

Μαρ 201915

 

Σας ενημερώνουμε ότι η επίδοση Βαθμολογίας Β΄ τριμήνου θα γίνει την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019  και ώρα 13.15΄.

Την ίδια ώρα μπορούν να προσέρχονται και οι γονείς/κηδεμόνες των τάξεων Α’ & Β’, για τις οποίες δεν προβλέπεται βαθμολογική αξιολόγηση των μαθητών, προκειμένου να ενημερωθούν περιγραφικά για την επίδοση των παιδιών τους.

Επίσης την ημέρα αυτή θα διανεμηθεί σε όλους τους γονείς & κηδεμόνες των μαθητριών/τών του σχολείου μας ο «Σχολικός Οδηγός για Γονείς και Κηδεμόνες».

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Μαρ 201913

Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, το σχολείο μας θα συμμετέχει στο Πρόγραμμα της Εκδήλωσης που διοργανώνει το Δασαρχείο Λίμνης, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

 

Αποκριάτικες εκδηλώσεις

Μαρ 20198

Για μια ακόμη χρονιά γιορτάσαμε τις Απόκριες, στο καθιερωμένο πάρτι του σχολείου μας τις δύο τελευταίες ώρες της Παρασκευής 08-03-2019, με κατασκευές (αποκριάτικο καπέλο, αρλεκίνο, παλιάτσο, παιχνίδια (το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού), αποκριάτικους χορούς παραδοσιακούς και μοντέρνους, τραγούδια και δραματοποίηση παραδοσιακών αποκριάτικων τραγουδιών (παντρέψαμε τον κάβουρα, μια γριά μπαμπόγρια, το πιπέρι) με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κάθε τάξης.

Η γιορτή μας έκλεισε με πολύ κέφι, τραγούδια και χορό από μικρούς και μεγάλους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Μαρ 20198

«Πανελλήνια Ημέρα κατά της ενδοσχολικής Βίας και του εκφοβισμού»

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της ενδοσχολικής Βίας και του εκφοβισμού, οι μαθητές της Α’ & Β΄ τάξης διάβασαν τις παιδικές ιστορίες «Τα μπαλόνια της φιλίας» και «Η Μόνα πάει σε καινούριο σχολείο», συζήτησαν για τα αρνητικά που φέρνει η διχόνοια και για τη τσαλακωμένη καρδιά της Μόνας, ζωγράφισαν το αλφαβητάρι της ΦΙΛΙΑΣ και, τέλος, δραματοποίησαν το τραγούδι ΄΄Χέρια σαν κι αυτά΄΄.

Οι μαθητές των ΄Γ και ΄Δ τάξεων με αφορμή την πανελλήνια ήμερα κατά της ενδοσχολικής  βίας και του εκφοβισμού  στις 6 Μαρτίου 2019, αφού παρακολούθησαν εκπαιδευτικές ταινίες και διάβασαν λογοτεχνικά κείμενα  ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το θέμα και ακολούθησε εποικοδομητική  συζήτηση.

                               

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης  αρχικά συζήτησαν για τον σχολικό εκφοβισμό, τις μορφές βίας και τους τρόπους αντιμετώπισης της . Έπειτα στο «Μυστικό κουτί» συμπλήρωσαν ανώνυμα ένα σύντομο ερωτηματολόγιο   με τις εμπειρίες  από το δικό τους σχολικό περιβάλλον,τα αποτελέσματα του οποίου συγκέντρωσαν και παρουσίασαν. (εικόνες 1-2)

Στη συνέχεια εστιάσαμε σ την αξία της φιλίας και  παρακολούθησαν μια ταινία μικρού μήκους , «Η δοκιμασία» ,βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ένα σακί μαλλιά», απόσπασμα του οποίου διάβασαν από το ανθολόγιο Ε-ΣΤ  τάξης.  Ακολούθησε ένα παιχνίδι  με στόχο την τόνωση της αυτοπεποίθησής τους, της ομαδικότητας και την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων. Κάθε μαθητής γράφει σε μια κάρτα το όνομα του ,με την έναρξη της μουσικής  οι κάρτες περνούν από χέρι σε χέρι. Όταν σταματήσει η μουσική κάθε παιδί πρέπει να γράψει στην κάρτα που του έτυχε , ένα θετικό χαρακτηριστικό που διακρίνει τον φίλο/ συμμαθητή του.(εικόνα 3-4)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Μαρ 20197

 

Επίσκεψη στο ΚΠΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ πραγματοποίησαν στις 04-03-2019, οι μαθητές/τριες της Γ΄& Δ΄ τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια εκπόνησης περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Διαχείριση απορριμμάτων-Ανακύκλωση», συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του προγράμματος

Κλειστά Σχολεία

Φεβ 201924

Αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 , ολα τα σχολεία του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας , θα είναι κλειστά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών με αποφαση Δημάρχου.

Δείτε την απόφαση εδώ

Διαγωνισμοί Φυσικών

Φεβ 201920

Για την καλύτερη προετοιμασία στους διαγωνισμούς που θα πάρετε μέρος, σας έχουμε συγκεντρώσει θέματα και απαντήσεις από προηγούμενους διαγωνισμούς.

Εδώ μπορείτε να βρείτε παλαιότερα θέματα διαγωνισμών Φυσικής «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» από την Α΄φάση

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2014 Ε

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2014 ΣΤ

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2015 Ε

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2015 ΣΤ

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2016 Ε

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2016 ΣΤ

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2017 Ε

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2017 ΣΤ

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2018 Ε

ΘΕΜΑΤΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 2018 ΣΤ

Για περισσότερη μελέτη σε Θέματα της Α΄ ή και της Β΄ φάσης πάτησε εδώ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

 

Απονομή Αριστείων της ΕΜΕ

Φεβ 201920

Το παράρτημα της ΕΜΕ (Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας) Εύβοιας θα απονείμει τα αριστεία στους μαθητές του Νομού που διακρίθηκαν πέρυσι στον 12ο πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών ¨Μικρός Ευκλείδης» των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού την Κυριακή 03 Μαρτίου 2019 στις 11.00 π.μ στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Λεωφόρος Χαϊνά 89 Χαλκίδα.

Από το σχολείο μας αριστείο πήραν:

Τσαγκαροπούλου Μαρία Ε΄τάξη

Πύθουλα Αθανασία ΣΤ΄ τάξη

Θερμά συγχαρητήρια στις επιτυχούσες και καλή πρόοδο!

Καλή επιτυχία στους μαθητές και μαθήτριες του φετινού διαγωνισμού.

Διαγωνισμοί Μαθηματικών

Φεβ 201914

Για την καλύτερη προετοιμασία στους διαγωνισμούς που θα πάρετε μέρος, σας έχουμε συγκεντρώσει θέματα και απαντήσεις από προηγούμενους διαγωνισμούς.

Για να δείτε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Ε΄και Στ΄)

ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» του περιοδικού «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» της Α΄φάσης που θα γίνει στο σχολέιο μας την 01-03-2019,     πατήστε  εδώ Α΄ φάση

 

Για όσες και όσους προχωρήσουν στη Β΄φάση του Διαγωνισμού δείτε    εδώ Β΄φάση

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Φεβ 201912

Αγαπητοί γονείς,                                                                                        σας ενημερώνουμε ότι  ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπ/γών Χαλκίδας έχει οργανώσει για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, την παρακολούθηση Θεατρικής παράστασης με τίτλο « ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» της Ξένιας Καλογεροπούλου από την παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Κηρίνθου.                                                              Στα παιδιά σας δόθηκαν ενημερωτικά σημειώματα & Δηλώσεις συμμετοχής. Παρακαλούμε να επιστραφούν συμπληρωμένες θετικά ή αρνητικά μέχρι την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για το Θεατρικό: ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 

« Παλιότερα άρθρα


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων