Το διαιτολόγιο της εβδομάδας 28 Φεβρουαρίου – 04 Μαρτίου

Θα πραγματοποιηθούν τρεις διανομές, την Παρασκευή 25/02, οπότε θα παραληφθεί το γεύμα της Δευτέρας, τη Δευτέρα 28/02, οπότε θα παραλάβετε τα γεύματα Τρίτης & Τετάρτης και την Τετάρτη 2/03, θα παραληφθούν τα γεύματα της Πέμπτης & Παρασκευής.

Το διαιτολόγιο εδώ

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Ιστορίες από παιδιά για παιδιά που δεν παύουν να ονειρεύονται»

 

ΔΙΚΤΥΟ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

 

Το Δίκτυο Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης playSTREAM στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς διοργανώνει Διαδικτυακή Φιλανθρωπική Εκδήλωση «Ιστορίες με Λάμψη» με σκοπό να στηρίξει και να ενισχύσει το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος – ΛΑΜΨΗ.

 

«Ιστορίες από παιδιά για παιδιά που δεν παύουν να ονειρεύονται»

…………………….

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης θα παρουσιαστούν με ευφάνταστο και ψυχαγωγικό τρόπο  οι ιστορίες των ΚΔΑΠ του δικτύου playSTREAΜ, τις οποίες συνοδεύουν διάσημες φωνές του θεάτρου και της τηλεόρασης όπως του Γρηγόρη Βαλτινού, του Λευτέρη Ελευθερίου, της  Έμης Σίνη,  του Κωνσταντίνου Ασπιώτη, της Παυλίνας Χαρέλα, της Μαρίας Παπαγεωργίου, του Μάρκου Παπαδοκωνσταντάκη, του Γιάννη Σοφολόγη, Θάλεια Γρίβα, Μιχάλης Οικονόμου και θα ακολουθήσει βράβευση με πρωτότυπα βραβεία τόσο στους μαθητές των ΚΔΑΠ όσο και άλλων σχολείων που έλαβαν μέρος στην δράση.

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δέσποινα Αυγερίδου και θα συμμετέχουν ο ιδιοκτήτης της Smarteching Education και του Δικτύου ΚΔΑΠ playSTREAM κος Γιώργος Δόκος, ο κος Καλογιαννίδης Στέφανος μέλος το ΔΣ ΛΑΜΨΗ, τα παιδιά και οι παιδαγωγοί του Δικτύου ΚΔΑΠ playSTREAM, η  υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού κα Φωτεινή Βαρδάκα, η υπεύθυνη δημιουργικού σχεδιασμού κα Μάρθα Μαυρίδου, οι διάσημοι αφηγητές , οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σχολείων.

ΠΟΤΕ:

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, 12.00 – 14.00

ΠΟΥ:

μέσω του καναλιού του Δικτύου playSTREAM στο YouTube

 

Η Β΄ τάξη του σχολείου μας στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων γνώρισε τις τελευταίες εβδομάδες τις έννοιες «εθελοντισμός» και «αλληλεγγύη». Με την συμμετοχή τους στη δράση Ιστορίες με Λάμψη οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι σε παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Οι ιστορίες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της δράσης θα διαβαστούν από μικρά παιδιά που χρόνια παλεύουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας και να ξανακερδίσουν την παιδική τους ηλικία.

Η Τσικνοπέμπτη στο Σχολείο μας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τήρησε την παράδοση του τσικνίσματος προσφέροντας σουβλάκια, λουκάνικα και χυμούς στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό του Σχολείου μας. Η χαρά των μαθητών και των εκπαιδευτικών ήταν μεγάλη. Οι μυρωδιές μας «έσπασαν» τις μύτες και μας «άνοιξαν» την όρεξη.

Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κας Κοντομήτρου και κας Βουτσέλη, χόρεψαν παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς. Στη συνέχεια με τάξη πέρασαν ένας ένας από την «υπαίθρια ταβέρνα» για να πάρουν σε σακουλάκι το σουβλάκι, το λουκάνικο και τον ατομικό τους χυμό. Φυσικά υπήρχε και δεύτερο για τους πολύ πεινασμένους!!

Οι μαθητές ντυμένοι με αποκριάτικες στολές διασκέδασαν παίζοντας, τηρώντας όμως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον covid-19 . Περάσαμε τέλεια!

Μαζί μας τσίκνισαν και ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Σβερώνης Ιωάννης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Ρόγκα Ευαγγελία. Τους ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων για την άρτια και ασφαλή οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης.

Καλές Απόκριες και του χρόνου με υγεία να ανταμώσουμε πάλι!!

Viber 2022 02 24 23 42 55 069 Viber 2022 02 24 23 42 55 213 Viber 2022 02 24 23 42 55 272Viber 2022 02 24 23 42 55 422

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δ΄ Τάξης: “Γνωρίζοντας τους Γίγαντες του τόπου μου”

Στην  2η θεματική ενότητα με θέμα <<φροντίζω το περιβάλλον>> και  υποθεματική ενότητα <<παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά>> η Δ τάξη υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου βουνού του Δήμου Καρπενησίου με τίτλο <<Γνωρίζοντας τους γίγαντες του τόπου μου>>.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Λάππα Βασιλική σε συνεργασία με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό των εργαστηρίων δεξιοτήτων κ. Βουτσέλη Δήμητρα, τις εκπαιδευτικούς της τάξης κ. Χαλκιά Ευαγγελία και κ. Μάστορα Καλλιόπη υλοποιούν το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια στο σχολείο, στο μουσείο βουνού καθώς και εργασίες πεδίου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο δάσος.

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 η Δ’ Τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο

Όλα τα εργαστήρια στο σχολείο και στο Μουσείο καθώς και οι εργασίες πεδίου υλοποιούνται με βάση τα πρωτόκολλα και τους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλλουν οι συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας.

Θερμά συγχαρητήρια στις Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας.

Μπορεί να είναι εικόνα 15 άτομα, παιδί, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

Εγγραφές μαθητών/μαθητριών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023(εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ  με αρ.πρωτ.Φ.6/18474/Δ1/18.2.2022)

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α της παρ. 4 του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α’ 109) , όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25) ,οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α 109), όπως η τροποποιήθηκε με την παρ.2 άρθρου 44 του ν. 4777/2021

 

Α.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

1. Αίτηση εγγραφής  (Μπορείτε να την εκτυπώσετε από εδώ ή να την παραλάβετε από το σχολείο).

2. Πιστοποιητικό γέννησης (αναζητείται από τη Σχολική μονάδα μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016)., δεν απαιτείται η προσκόμισή του από τους γονείς).

 

3. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 7 του Π.Δ 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25).

(Να προσκομιστεί και φωτοτυπία των σελίδων εμβολιασμού του μαθητή. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα φωτοτυπίας το βιβλιάριο θα φωτοτυπηθεί στο Σχολείο).

4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (π.χ. συμβόλαιο, λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας, φορολογική δήλωση κ.ά.).

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Στο σχολείο μας ανήκει η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς : (Δείτε εδώ το χάρτη)

Σχολική Περιφέρεια 1ου Δημοτικού & 1ου Νηπιαγωγείου Καρπενησίου : Εγγράφονται και φοιτούν οι μαθήτριες/τες που διαμένουν εντός των ορίων που ορίζονται βόρεια από τις παρακάτω οδούς:

Αμαζόνων – Γρ. Λαμπράκη – Ζορμπά – Νικ. Στράτου – Ιερομνήμονος – Σπ. Τσιτσάρα – Εθν. Αντιστάσεως – Ζηνοπούλου – Ιατρίδου – Ανώνυμος 22 – Ανώνυμος 21

 

5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (από κρατικό νοσοκομείο ή από ιδιώτη παιδίατρο), σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ μπορείτε να το τυπώσετε και εδώ .

 

[Αν δεν το έχετε μαζί σας, μπορείτε να το παραλάβετε τυπωμένο και στο σχολείο, αλλά θα πρέπει να το προσκομίσετε με υπεύθυνη δήλωσή σας το αργότερο μέχρι και 9 Σεπτεμβρίου 2022].

 

6. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

 

[Εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2022) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» την οποία θα παραλάβουμε εμείς από το 1ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου.  Από άλλο Νηπιαγωγείο πρέπει να προσκομιστεί από τους γονείς)

 

Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.

 

Β.ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

 

α. Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Μπορείτε να την εκτυπώσετε εδώ και να τη φέρετε συμπληρωμένη στο σχολείο.

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Ωρα΄ριο λειτουργίας Ολοήμερου Τμήματος 13:20-16:00. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος (15:00) εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων τους.

Δεκτές γίνονται όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 118139/Δ1/9-9-2020 Υ.Α (Β’ 3838).

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/ες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Λόγω τήρησης μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, παρακαλούμε να τηρηθεί το Υγειονομικό Πρωτόκολλο:

α)Δηλώνουμε την παρουσία μας ως «επισκέπτες» στην πλατφόρμα edupass.gov και έχουμε μαζί μας το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού test.

β)Φοράμε μάσκα

γ)Τηρούμε τις αποστάσεις

 

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου οι εγγραφές θα διενεργούνται καθημερινά στις 08:30 π.μ – 9:40 π.μ και 1:15 μ.μ – 2:00 μ.μ από τον διευθυντή του σχολείου.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

ΣΙΔΕΡΗΣ Β. ΜΟΤΣΙΟΛΑΣ

Το διαιτολόγιο της εβδομάδας 21 -25 Φεβρουαρίου

Θα πραγματοποιηθούν τρεις διανομές, την Παρασκευή 18/02, οπότε θα παραληφθεί το γεύμα της Δευτέρας, τη Δευτέρα 21/02, οπότε θα παραλάβετε τα γεύματα Τρίτης & Τετάρτης και την Τετάρτη 23/02, θα παραληφθούν τα γεύματα της Πέμπτης & Παρασκευής.

Το διαιτολόγιο της εβδομάδας 21 -25 Φεβρουαρίου  Περισσότερα

Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΛΥΣΗ

Μετά την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Άλκη και θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας στο θέμα της οπαδικής βίας (αλλά και της βίας γενικότερα), ζητήσαμε από τους μαθητές της Ε’ , ΣΤ1΄ και ΣΤ2΄ Τάξης να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους για αυτό το γεγονός ζωγραφίζοντας κάτι για τον Άλκη, που η ιστορία του πρέπει να προβληματίσει πολλούς… Είναι υποχρέωση μας να μάθουμε στα παιδιά μας πως

Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΛΥΣΗ!!!  ” ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!! ΜΗΝ ΜΕ ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΛΛΟ”

Δείτε τις ζωγραφιές της Ε΄ Τάξης εδώ:

Δείτε τις ζωγραφιές της ΣΤ1΄ Τάξης εδώ:

Δείτε τις ζωγραφιές της ΣΤ2΄ Τάξης εδώ: Περισσότερα

Ιστορίες με Λάμψη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου στις 15 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου συμμετείχαν με την ιστορία “Χελωνο-νιτζάκια” στη δράση αλληλεγγύης Ιστορίες με ΛΑΜΨΗ του Συλλόγου ΛΑΜΨΗ. Οι μαθητές κλήθηκαν να φανταστούν και να γράψουν μια ιστορία στηριζόμενοι σε 5 λέξεις: νυχτοφύλακας, υποβρύχιο, λογόφερνε, κατακαλόκαιρο, σιδέρωνε.

Ο Σύλλογος ΛΑΜΨΗ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και των οικογενειών τους.

Η Β΄ τάξη στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων γνώρισε τις τελευταίες εβδομάδες τις έννοιες «εθελοντισμός» και «αλληλεγγύη». Με την συμμετοχή τους στη δράση Ιστορίες με Λάμψη οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν απέναντι σε παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Οι ιστορίες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της δράσης θα διαβαστούν από μικρά παιδιά που χρόνια παλεύουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας και να ξανακερδίσουν την παιδική τους ηλικία.

 


book title
Διαβάστε το βιβλίο στο StoryJumper

Το διαιτολόγιο της εβδομάδας 14 – 18 Φεβρουαρίου

Θα πραγματοποιηθούν τρεις διανομές, την Παρασκευή 11/02, οπότε θα παραληφθεί το γεύμα της Δευτέρας, τη Δευτέρα 14/02, οπότε θα παραλάβετε τα γεύματα Τρίτης & Τετάρτης και την Τετάρτη 16/02, θα παραληφθούν τα γεύματα της Πέμπτης & Παρασκευής.

Tο φρούτο της Δευτέρας θα είναι ΜΗΛΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, αντί για ΜΠΑΝΑΝΑ

Το διαιτολόγιο εδώ Περισσότερα