22-09-2021-Εγκύκλιος: Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοïού COVID-19 σε τμήμα σχολικής μονάδας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην σχετική ΚΥΑ, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που έχουν χαρακτηρισθεί ως στενές επαφές με κρούσμα υποχρεούνται να υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test) είτε στις πρωτοβάθμιες δημόσιες δομές είτε σε όλες τις δομές του ΕΟΔΥ, οι οποίες είναι αναρτημένες, κάθε φορά, στην ηλεκτρονική διεύθυνσή του: eody.gov.gr/komy-testing-eody/.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής μονάδας, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι είναι όντως “στενές επαφές” κρούσματος σε τμήμα.

kroysmata-stenes-epafes-rapid-test_22-09-2021

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «αρχή.ΖΩ!

Σας επισυνάπτουμε σχετικό πληροφοριακό υλικό σχετικά με την ΠΑΡΑΤΑΣΗ της δράσης  «αρχή…ΖΩ!» 2021-2022 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έως 01/10/2021 .

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ_ΑΡΧΗ ΖΩ_2021

Υπενθύμιση για τα self test

Αγαπητοί γονείς,

 

σας υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές προσέρχονται σχολείο με αρνητική βεβαίωση self test κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Ως εκ τούτου, αύριο Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση με το αρνητικό αποτέλεσμα για να την επιδείξουν όταν τους ζητηθεί.

 

Από την υποχρέωση διενέργειας και επίδειξης self-test απαλλάσσονται όσοι μαθητές έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, το οποίο θα πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο.

 

Είναι πολύ σημαντικό στις συνθήκες της πανδημίας να γίνονται σχολαστικά τα self test για την ασφάλεια όλων.

 

Επίσης, παρακαλούμε κατά την αποχώρηση των μαθητών και την παραλαβή αυτών, να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 12-17 κατά της νόσου του κορωνοϊού, διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 4 μμ.

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Τα ερωτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από σήμερα, Δευτέρα 20/9, ως και αύριο Τρίτη 21/9 στις 2 μμ, στη φόρμα https://forms.gle/7qVHt6NfTASWHxCw5.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtu.be/KzHniXrJQaQ αλλά και από το λογαριασμό του ΥΠΑΙΘ στο Facebook (σύνδεσμος: https://www.facebook.com/MinEduGR).

Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κυβερνητικών δράσεων ευαισθητοποίησης, επιστημονικής ενημέρωσης και παρότρυνσης των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας 12 ετών και άνω, με στόχο την πληρέστερη θωράκιση της υγείας τους όσο και της δια ζώσης μαθησιακής διαδικασίας, όπως η δημοσίευση λίστας με συχνά ερωτήματα γονέων και απαντήσεις από τους ειδικούς.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, η ηγεσία του Υπουργείου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τα δικά τους ερωτήματα στις ειδικούς και να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ενημέρωση για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

ΠΗΓΗ:ΥΠΑΙΘ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΔΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

 

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με την έναρξη  λειτουργίας της  Επιτροπής  Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) στο σχολείο μας.

Η ΕΔΥ αποτελεί ένα νέο καινοτόμο θεσμό με σκοπό τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των μαθητών σε κάθε σχολική μονάδα γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από τον Διευθυντή του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, την Ψυχολόγο, την Κοινωνική Λειτουργό και τη γραμματέα της επιτροπής.

 Ο στόχος του προσωπικού της ΕΔΥ είναι η ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις, καθώς  και η  υποστήριξη  της σχολικής μονάδας στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που δύνανται να προκύψουν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Ψυχολόγος κ. Πάστρα Ελένη και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Κουπρά Μαρία-Άννα, θα παρευρίσκονται στο σχολείο μας κάθε Τετάρτη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και για την υποβολή αιτήματος υποστήριξης  μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση του σχολείου τηλεφωνικά στο 2237022266 ή ηλεκτρονικά στο 1dimkarpen@sch.gr

 

 

 Με εκτίμηση

 Ο Διευθυντής

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου

Σιδέρης Β. Μοτσιόλας Περισσότερα

Χαιρετισμός προς την εκπαιδευτική κοινότητα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τον Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας Δρ. Χρίστος Β. Μαρκαντώνης

Καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις και δεξιότητες αξιολόγησης της πληροφορίας  – Καλώς ήλθατε στο IonianWebinars-Τμήμα Αρχειονομίας &  Βιβλιοθηκονομίας-Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όλες οι Συντονίστριες και όλοι οι
Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού
Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας θα θέλαμε να καλωσορίσουμε όλα μέλη της
εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, μαθητές, μαθήτριες, γονείς και κηδεμόνες
και να σας ευχηθούμε ολόψυχα υγεία και δύναμη με φώτιση, αισιοδοξία, όραμα,
δημιουργικότητα και πρόοδο.
Και τη φετινή χρονιά καλούμαστε όλοι μας να διαχειριστούμε τις νέες
προκλήσεις και δυσκολίες και να εφαρμόσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τα υγειονομικά
πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ώστε να διασφαλίσουμε τη δια
ζώσης διδασκαλία στις σχολικές τάξεις, στο φυσικό χώρο μαθητών και εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, καλούμαστε να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά και με κάθε πρόσφορο
τρόπο όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, ώστε τα όποια μαθησιακά προβλήματα
που προέκυψαν από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση να ξεπεραστούν με τον πλέον
αποτελεσματικό τρόπο, για μια παραγωγική πορεία όλων των μαθητών και τη φετινή
σχολική χρονιά.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια και την περίοδο της εξ αποστάσεως
εκπαίδευσης, έτσι και τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, όλοι οι Συντονιστές και όλες
οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας, θα
είμαστε δίπλα σας και θα υποστηρίζουμε αποτελεσματικά το δύσκολο και
πολύπλευρο έργο σας, παρέχοντας κάθε δυνατή παιδαγωγική και επιστημονική
στήριξη και βοήθεια σε κάθε δυσκολία και σε κάθε σας πρωτοβουλία και
εκπαιδευτική δράση. Μέσα από συλλογικές, διεπιστημονικές και στοχευμένες
παιδαγωγικές παρεμβάσεις, επιμορφώσεις και καινοτόμες δράσεις, εναρμονίζοντας τη
συλλογικότητα με την ατομικότητα για την επιτυχία του κοινού μας έργου.
Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,
καθημερινό μέλημα όλων μας πρέπει να αποτελεί η παραγωγή ενός ποιοτικού και
αποτελεσματικού εκπαιδευτικού έργου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες
ανάγκες και δυνατότητες όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών των
σχολείων μας, ώστε από κοινού να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην εξάλειψη κάθε
ανισότητας προς όφελος όλων των μαθητών μας.
Καλή σχολική χρονιά!
Υγεία και Δύναμη σε όλες και όλους!
Ο Οργανωτικός Συντονιστής
ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας
Δρ. Χρίστος Β. Μαρκαντώνης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-22 ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κα Ελένη Μπενιάτα η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς -  ilamia

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021-22

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες, αγαπητοί γονείς!

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και μια σχολική χρονιά δημιουργική, με αισιοδοξία και πρόοδο.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να καλωσορίσω τα «πρωτάκια» όλων των βαθμίδων και να διαβεβαιώσω, μαζί και  όλους τους/τις μαθητές/τριές μας ότι σ’ αυτό το πρώτο ξεκίνημα όλη η εκπαιδευτική οικογένεια είμαστε έτοιμοι να τους συνοδεύσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα, αγάπη και επαγγελματισμό στα πολύ σημαντικά χρόνια της σχολικής τους ζωής.

Διανύουμε ήδη το 3ο έτος λειτουργίας των σχολείων μας σε συνθήκες της πανδημίας COVID-19. Παρότι έχουμε μάθει πολλά και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση της, οι ευμετάβλητες συνθήκες και αβεβαιότητες είναι υπαρκτές, η τήρηση των μέτρων προφύλαξης και πρόληψης εξακολουθούν να μας καταπονούν.

Η έναρξη, ωστόσο, κάθε σχολικής χρονιάς δεν παύει να είναι μια ημέρα γιορτής για την εκπαιδευτική κοινότητα, να σηματοδοτεί πάντα μια νέα αρχή, ένα καινούριο ταξίδι με στόχους, όραμα, και όνειρα  για τη νέα γενιά και μαζί να σηματοδοτεί ελπίδα και νέες προσδοκίες  για ολόκληρη την κοινωνία.

Θα ήθελα να σας προτρέψω αυτό το ταξίδι, παρά τις αντιξοότητες, να το δούμε, όχι ως δοκιμασία, που αποδυναμώνει και ακινητοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις και την πίστη μας, αντίθετα, σαν μια πρόκληση και πρόσκληση. Πρόκληση θέλησης, προσπάθειας, αυτοπειθαρχίας, επιμονής και υπομονής, πρόκληση να βγούμε και αυτή τη φορά νικητές. Πρόσκληση για να εκτιμήσουμε όσα μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα και φυσιολογικά, να θαυμάσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης  και των επιτευγμάτων του πολιτισμού μας, αλλά και να αναστοχαστούμε, παράλληλα,  για και τις αδυναμίες και τα όριά τους. Πρόκληση και πρόσκληση για να δούμε τη μεγάλη εικόνα, ποια είναι τα σπουδαία και σημαντικά σε όλα τα επίπεδα, στον κόσμο, την πατρίδα μας, στη ζωή μας και μέσα από αυτή τη διαδικασία να επαναθεωρήσουμε προτεραιότητες και να ορίσουμε νέες, διαφορετικές ίσως επιλογές. Η περσινή χρονιά έδειξε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς με αξιοθαύμαστο τρόπο, με εποικοδομητική συνεργασία και σύμπνοια κράτησαν το σχολείο ανοιχτό, έδωσαν αλλά και πήραν μαθήματα.

Με την ευχή και την ελπίδα  το φετινό ταξίδι να μας οδηγήσει στην κανονικότητα που τόσο έχουμε ανάγκη, σας προσκαλώ όλες και όλους, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, κοινωνικούς φορείς…..σε εγρήγορση και συστράτευση, όλοι και όλες μαζί μπορούμε να το μετατρέψουμε σε μια αξέχαστη εμπειρία γνώσεων, παιδείας, συνεργασίας, ψυχικής και συναισθηματικής ανθεκτικότητας. Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να αποδείξουμε πόσο συναισθανόμαστε και υποστηρίζουμε τους συμμαθητές/τριες, τις οικογένειες και τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί με οποιαδήποτε τρόπο, ιδιαίτερα όσες και όσους έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Β. Εύβοια. Όλοι και όλες, ατομικά και συλλογικά, θα κληθούμε με τη δουλειά μας, τη συμπεριφορά, τις προτάσεις, το παράδειγμά μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε και στα δύσκολα.

Για εμάς τους ενήλικες, από όποια θέση και ιδιότητα κατέχουμε,  θα είναι μια ευκαιρία να προσφέρουμε ένα σπουδαίο μάθημα στα παιδιά μας και την κοινωνία. Για τα παιδιά μια πολύτιμη παρακαταθήκη, ένα σπουδαίο  παράδειγμα και μάθημα ζωής στην πορεία τους προς την ωριμότητα.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με όλες οι διοικητικές, παιδαγωγικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες της, θα είναι πάντα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, εκπαιδευτικού, γονέα, μαθητή, πολίτη.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

 

 

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Δρ Ελένη Μπενιάτα

 

Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού. Τι προβλέπεται για τεστ, κρούσματα, τηλεκπαίδευση και μάσκες και ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση τους.

Με τίτλο: «Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-22 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του Κορωνοιού covid-19 κατά τη λειτουργία τους» το υπουργείο Παιδείας γνωστοποίησε ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ η ΚΥΑ για τα σχολεία και τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης στα οποία τα σημαντικότερα αφορούν:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας

Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό,  καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Ειδικά για τους/τις μαθητές/τριες ηλικίας τεσσάρων (4) ετών και άνω δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της προστατευτικής μάσκας. Η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων
β) στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων
γ) στα μέσα μεταφοράς μαθητών

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του φαγητού και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής/άθλησης. Επειδή δεν θα γίνεται χρήση μάσκας όταν τα παιδιά τρώνε ή πίνουν, κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Η οδηγία αυτή αφορά σε όλες τις περιοχές της Επικράτειας, ανεξάρτητα από την επιδημιολογική κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, σε συνθήκες ηρεμίας των παιδιών στην τάξη και σε χρόνο που οι μαθητές/τριες δεν καλούνται να μιλούν, οι εκπαιδευτικοί μπορούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά για «διάλειμμα μάσκας», ώστε να επέρχεται αποφόρτιση των παιδιών και να ενισχύεται η σωστή χρήση της μάσκας. Αυτό μπορεί να γίνεται τόσο μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και σε εξωτερικούς χώρους καθώς και κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας του σχολείου.

Ενδεικτικά, μπορεί να δίνεται οδηγία για ολιγόλεπτη προσεκτική αφαίρεση της μάσκας μέσα στην τάξη κατά τη διάρκεια ανάγνωσης κειμένου από εκπαιδευτικό ή ατομικής εργασίας από τους μαθητές/τριες, έχοντας ανοικτά τα παράθυρα όσο είναι δυνατόν.

Στο διάλειμμα σε εξωτερικό χώρο μπορεί να γίνεται ολιγόλεπτη αφαίρεση της μάσκας, αφού τα παιδιά τηρήσουν αποστάσεις, παραμένοντας στην ίδια θέση τα λίγα λεπτά που δεν θα φορούν μάσκα.

Οι κυρώσεις από τη μη χρήση της μάσκας

– Σε περίπτωση που μαθητής/τρια δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος/η, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς/κηδεμόνες του.

Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή/τριας ή Προϊσταμένου/ης της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμό- νων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

– Σε περίπτωση που εκπαιδευτικός ή μέλος ΕΕΠ – ΕΒΠ, καθώς και μέλος του λοιπού προσωπικού δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική μονάδα. Αν εισέλθει στη σχολική μονάδα και σε μεταγενέστερο χρόνο ο εκπαιδευτικός ή μέλος ΕΕΠ – ΕΒΠ, καθώς και μέλος του λοιπού προσωπικού δεν συμμορφώνεται με την παραπάνω υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη.

Ο Διευθυντής/ντρια ή Προϊστάμενος/η της σχολικής μονάδας τον/την καλεί να αποχωρήσει και ενημερώνει, χωρίς καμία καθυστέρηση, τον/την αρμόδιο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης ή Περιφερειακό/η Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης προκειμένου να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.

Κυρώσεις για μη επίδειξη αποτελέσματος τεστ

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.

Αναλυτικά ολόκληρο το ΦΕΚ:

FEK(1)



Περισσότερα

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα αποτελέσματα των  Πανελλαδικών | Cretalive ειδήσειςΣας διαβιβάζουμε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να αναγνώσουν το μήνυμα την ημέρα του αγιασμού στους/στις εκπαιδευτικούς, στους/στις μαθητές/τριες και στους γονείς/κηδεμόνες.

Για να δείτε το μήνυμα της Υπουργού πατήστε εδώ.

Ο αγιασμός στο 1ο Δημοτικό σχολείο Καρπενησίου

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9:30 π.μ., στο προαύλιο του σχολείου.

Η προσέλευση στο σχολείο για τους μαθητές θα γίνει από 9:20-9:30 π.μ. υποχρεωτικά με μάσκα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

Οι μαθητές θα εισέρχονται στο σχολείο μόνο με την επίδειξη της βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος self test. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Οι μαθητές της  Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης θα εισέρχονται στο σχολείο  από την κεντρική είσοδο και οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης από την πάνω είσοδο του σχολείου.

Οι γονείς δεν θα εισέρχονται στον χώρο του σχολείου.

Μετά τον Αγιασμό, στις 10:00,  οι μαθητές όλων των τάξεων, θα αποχωρήσουν από το σχολείο.

Δεχθείτε τις θερμότερες ευχές μας για μια καλή και δημιουργική χρονιά.

 

Από τη Διεύθυνση του σχολείου