Εορτασμός της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές την Tρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 θα προσέλθουν στις 8:15 χωρίς τσάντες. Δεν θα πραγματοποιηθούν τη μέρα αυτή μαθήματα – δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Τμήμα .

Για το σχολικό έτος 2020-2021 οι εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος και θα έχουν διάρκεια δύο (2) ώρες.

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων στις 09:40 όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν εκτός από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, τον Σημαιοφόρο, τους παραστάτες και τους καταθέτες στεφάνου οι οποίοι συνοδεία του Διευθυντή και των Εκπαιδευτικών θα μεταβούν στο άγαλμα του ήρωα Κατσαντώνη στην περιοχή Νεράιδα για να αποδώσουν τιμές.

Η κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία, θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 καθώς και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.64450 (ΦΕΚ 4484 Β’/11-10-2020) που φέρει τίτλο: «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα στο σύνολο της Επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.»

Η αποχώρηση των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης θα γίνει στις 10:30 από την περιοχή Νεράιδα με ευθύνη των γονέων τους.

Η μαθητική παρέλαση σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δεν θα πραγματοποιηθεί. Ανήμερα της εθνικής εορτής στην δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων η εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων θα γίνει από τους σημαιοφόρους, τους παραστάτες, τον Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Ανακοίνωση για την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ

ΟΤΑ Αχαίας: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της ΑΔΕΔΥ | patrastimes.gr

 

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ, την  Πέμπτη 15-10-2020 το σχολείο θα λειτουργήσει ως εξής:

Τα τμήματα : Α΄ Β΄ Γ΄ ΣΤ2΄ θα σχολάσουν στις 12:25

Η  Δ΄ Τάξη θα σχολάσει στις 11:30

Στο  Ε1΄  θα πραγματοποιηθεί μόνο το μάθημα της Πληροφορικής 12:35-13:15.

Στο  Ε2΄ θα πραγματοποιηθεί μόνο το μάθημα της Πληροφορικής 11:45-12:25.

Στο ΣΤ1΄ θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα της Πληροφορικής, 08:15-09:00 και των Αγγλικών, 10:45-11:30.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Τμήμα

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΣXEΔΙΟ ΜΝΗΜΟΝIΟΥ ΕΝΕΡΓΕIΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο το :

ΣXEΔΙΟ ΜΝΗΜΟΝIΟΥ ΕΝΕΡΓΕIΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

OASP_SXEDIO_MNHMONIOU_ENERGEION_2020-2021 (2)

Ο νέος ψηφιακός χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας

CoVid19.gov.gr

https://covid19.gov.gr/ – Ο νέος ψηφιακός χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας

Εδώ και λίγες ώρες ξεκίνησε η λειτουργία του νέου ψηφιακού χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19. Πρόκειται για έναν διαδραστικό χάρτη που βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/ και περιγράφει αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν ανά περιφερειακή ενότητα.
Πιο αναλυτικά στον χάρτη θα βρούμε τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας χρωματισμένες σε ένα από τα 4 διαφορετικά επίπεδα, όπου κάθε ένα από αυτά αντιστοιχεί σε διαφορετικό βαθμό “επικινδυνότητας” και διαφορετικά μέτρα πρόληψης. Έτσι εύκολα μπορούμε να δούμε σε ποιες περιοχές είναι υποχρεωτική η μάσκα, που επιτρέπονται οι συναυλίες, τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά εστίασης, τι ισχύει για τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους αθλητικούς χώρους, τους χώρους λατρείας και πολλά ακόμη.
Κάνοντας κλικ σε μία περιοχή έχουμε την επιλογή να δούμε αναλυτικά τι μέτρα υπάρχουν αυτή την στιγμή σε ισχύ. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή συχνότερα αν υπάρξει κάτι επείγον.

Βραβείο Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας από το eTwinning στο Σχολείο μας

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι μας απονεμήθηκε η Εθνική ετικέτα ποιότητας e-Twinning για το έργο με τίτλο “Health Education And Learning in action”.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι με αξέχαστες εμπειρίες επικοινωνίας, φιλίας και γνώσης τέλειωσε μετά από πέντε εκπαιδευτικές κινητικότητες και τη συμμετοχή αξιόλογων εκπαιδευτικών και δεκάδων μαθητών από τις συμμετέχουσες χώρες – Βουλγαρία, Λιθουανία, Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία και Πολωνία.

Η πανδημία σφράγισε με απρόσμενο τρόπο τη λήξη  του προγράμματος Erasmus (Health Education And Learning) για όλους τους συμμετέχοντες και το τελευταίο μέρος της εκτέλεσης των εκπαιδευτικών καθηκόντων πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας etwinning στο τελευταίο τρίμηνο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Δύσκολη χρονιά αλλά οι μαθητές μας τα κατάφεραν…

Συγχαρητήρια σε όλους τους εταίρους, μικρούς και μεγάλους.

Συγχαρητήρια στην Εκπαιδευτικό κ. Κοντομήτρου Κωνσταντία.

Ευχαριστούμε eTwinning για ακόμη μια φορά….

Περισσότερα