Η εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στη Βουλή των Ελλήνων (11/4 – 14/4/2024)

1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου «Ποτίδαιον»

Tην Πέμπτη 11/4/2024  οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με υπεύθυνους συνοδούς το Διευθυντή του Σχολείου Γεώργιο Μάρκου και τους εκπαιδευτικούς Χρήστο Ρακιτζή και Μαρία Σεβδαλή (Π.Σ.) ταξίδεψαν αεροπορικώς για την Αθήνα με την Aegean.. Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν και τέσσερις συνοδοί γονείς.

Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με λεωφορείο μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο Τhe Acropolian Spirit , έγινε η τακτοποίηση στα δωμάτια, δόθηκαν οδηγίες συμπεριφοράς και διαμονής και μετά από γεύμα η 1η ημέρα έκλεισε με έναν περίπατο στο Μοναστηράκι και την Πλατεία Συντάγματος.

Την Παρασκευή 12/4/2024 στις 11.45 επισκεφτήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων. Έγινε μια μικρή διάλεξη για το θεσμό και το πολίτευμα, ξεναγηθήκαμε στην αίθουσα της Ολομέλειας και σε χώρους με σημαντικές εκθέσεις, ιδιαίτερα του 1821, τα παιδιά λόγω της επικαιρότητας και των προσεχών βουλευτικών εκλογών είχαν πολλές ερωτήσεις. Ακολούθησε γεύμα σε γειτονική περιοχή και ακολούθως στις 16.00 – 19.00 επισκεφτήκαμε με τη βοήθεια ξεναγού το Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο με τον Παρθενώνα. Έγινε μια μεγάλη ιστορική αναδρομή στην αρχαία Ελλάδα, τις τέχνες και τη θεματική της κλασσικής εποχής. Η 2η ημέρα έκλεισε στο ξενοδοχείο με δείπνο.

Το Σάββατο 13/4/2024 ξεκινήσαμε με επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο στις 09.30 όπου με οπλίτη – ξεναγό περιηγηθήκαμε το σύνολο των αιθουσών με τα εκθέματα και μάθαμε για τις ιστορικές περιόδους με πολεμικές δράσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Παναθηναϊκό Στάδιο μικρής διάρκειας και σύντομη περιήγηση στους χώρους του. Ακολούθησε στις 13.00 επίσκεψη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Θόλο όπου παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στο Μοναστηράκι και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Κλείσαμε το πρόγραμμα της 3ης ημέρας με μια επίσκεψη στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων με ένα πρόγραμμα λίγο διαφορετικό-ψυχαγωγικό.

Την Κυριακή 14/4/2024 μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο επισκεφτήκαμε στις 10.00  το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και με τη βοήθεια ειδικού συνεργάτη γνωρίσαμε την πανίδα ειδών που δε συναντούμε στην Ελλάδα και κάναμε μια δίωρη περιήγηση στις εγκαταστάσεις του πάρκου.

Στη συνέχεια φύγαμε για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας στις 14.00 με ώρα αναχώρησης 15.55 και άφιξη στην Κάρπαθο στις 17.15.

vouli0011

πμ

attiko zoologiko parko anoikse katopin rantevou