Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύγχρονη Τέχνη με άποψη: Η Αισθητική του Murakami» οι μαθητές-τριες του Ε1 συμμετείχαν σε δράση με τίτλο «Takashi Murakami: Η Σύγκλιση της Pop Art και της Ιαπωνικής κουλτούρας».
Παρακολούθησαν βίντεο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα για τη ζωή και τις δημιουργίες του καλλιτέχνη ώστε να μπορέσουν να πειραματιστούν στο έργο του μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.
Εξοικειώθηκαν με νέες εικαστικές τεχνικές όπως το κολάζ και τη χρήση έντονων χρωμάτων για τη δημιουργία έργων σε χαρτί και στο διαδραστικό πίνακα.
Παρακολούθησαν την ταινία «Jellyfish» και κατασκεύασαν τον κυρίαρχο χαρακτήρα του Jellyfish με διάφορες τεχνοτροπίες.
Ακολούθησε εξωτερική δράση στην αυλή του σχολείου όπου οι μαθητές-τριες σχεδίασαν και έβαψαν με μαρκαδόρους τις χαρακτηριστικές
«Μαργαρίτες του» πάνω σε λευκά T-shirt. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση μέσα στην τάξη.
Μέσα από συνεργασία και συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες οι μαθητές-τριες του Ε1 κατανόησαν την τέχνη του Murakami και δημιούργησαν τα δικά τους αυθεντικά έργα .
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ PADLET
https://padlet.com/nansykamp/takashi-murakami-s32umtrwq1b9ro23





























