1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Άρθρα για Οκτώβριος, 2022

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο σχολείο μας ξεκίνησε η λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ), με σκοπό τη γνωστική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη όλων των μαθητών/-τριών ανεξαιρέτως. Μέλη της επιτροπής αποτελούν και η κοινωνική λειτουργός, κ. Βαλαλάκη Στεργιούλα, με μετεκπαίδευση στη Ψυχική Υγεία και η ψυχολόγος και παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης,… (συνέχεια…)

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών το σχολείο μας συμμετείχε με όλες τις τάξεις στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning Let´s celebrate the European Day of Languages! Οι μαθητές/-τριες από Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία (και United Island), Σλοβενία, Πολωνία, Ισπανία, Λιθουανία, Τουρκία, Νορβηγία και Κροατία δημιούργησαν κάρτες, πόστερ, κατασκευές, βιντεάκια, σημαίες, τραγούδια στη γλώσσα τους και στα… (συνέχεια…)

Τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στα πλαίσια του εορτασμού της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που ταυτόχρονα ήταν και Ημέρα Ευρωπαϊκού Σχολικού Αθλητισμού,το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου “Πήγασος”. Στόχος των αθλητικών δράσεων που έλαβαν χώρα στο αθλητικό κέντρο,ήταν η ανάδειξη της ωφέλειας της άσκησης στη σωματική και πνευματική υγεία… (συνέχεια…)

Η 26η Σεπτεμβρίου από το 2001 θεωρείται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση τιμά περισσότερες από 200 ευρωπαϊκές γλώσσες, 24 από τις οποίες είναι επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμβολίζει την ενότητα των ανθρώπων, μέσα από τη διαφορετικότητά τους. Οι δάσκαλοι/ες όλων των τάξεων, του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας,καθώς και οι ειδικότητες… (συνέχεια…)