2020-04-27 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Απρ 202027

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

 Κέρκυρα, 27 Απριλίου 2020.

ΠΡΟΣ: Γονείς και Κηδεμόνες 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Εκπαιδευτικό Προσωπικό 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη.

Ελπίζω να σας βρίσκει αυτή η ανακοίνωση όλους και όλες καλά με υγεία και κάθε καλό!

Το φετινό Πάσχα εορτάστηκε από όλους μας κάτω από καταστάσεις πρωτόγνωρες για την ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι αυτές οι συνθήκες που οδήγησαν στην αιφνίδια άρση της λειτουργίας των σχολείων στις 11 Μαρτίου 2020, είναι αυτές που μας δοκίμασαν και συνεχίζουν να μας δοκιμάζουν ως άτομα, ως οικογενειάρχες και ως εργαζόμενους.

Από την πρώτη ημέρα διακοπής της λειτουργίας του Σχολείου μας όλο το προσωπικό αυτού, ο Διευθυντής, οι Δασκάλες υπεύθυνες των Τμημάτων, καθώς και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό προσπαθήσαμε να σταθούμε αρωγοί δίπλα σε κάθε οικογένεια καθενός και καθεμιάς από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Ακολουθήσαμε τις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας και ενεργοποιήσαμε όλα τα πρόσφορα επίσημα παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είτε αυτά λέγονται πλατφόρμες εκπαίδευσης και blogs, είτε ψηφιακά εργαλεία εξ αποστάσεως διδασκαλίας και επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών ασύγχρονης και σύγχρονης μεθόδου, επιπροσθέτως των παραδοσιακών μεθόδων επικοινωνίας ,των γνωστών emails και άτυπων ψηφιακών μέσων επικοινωνίας.

Υπό την μέριμνα των εκπαιδευτικών που έχουν οριστεί υπεύθυνες για τα Τμήματα και σε συνεργασία με το σύνολο του προσωπικού του Σχολείου, επιλέχθηκαν τα προσφορότερα εκπαιδευτικά εργαλεία. Έχετε ήδη λάβει εκπαιδευτικό υλικό, συμβουλές, οδηγίες σε έντυπη μορφή, υλικό το οποίο μπορείτε είτε να αναγνώσετε στον επίσημο ιστοχώρο του Σχολείου και στις πλατφόρμες εκπαίδευσης . Έχετε ήδη συμμετάσχει σε τηλεδιασκέψεις που έχουν οργανωθεί από ορισμένες εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό πληροφορικής του Σχολείου ή εμένα προσωπικά.

Λόγω του ότι δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα κρατήσει αυτή η κατάσταση – ακούγονται διάφορα σενάρια επ’ αυτού – θεωρώ ότι είναι πλέον επιτακτικότερη η ανάγκη να οργανώσουμε σε αρτιότερη βάση αυτής της υπάρχουσας την εκπαιδευτική, διδακτική και παιδαγωγική υποστήριξη των παιδιών/μαθητών μας και να εξαντλήσουμε όλες τις προσφερόμενες δυνατότητες. Η αναπλήρωση αυτή είναι χρήσιμο να γίνει υπό συνθήκες ψυχραιμίας και σύνεσης, λαμβάνοντας υπόψη τις εξατομικευμένες εκπαιδευτικές ανάγκες καθενός μαθητή και καθεμιάς μαθήτριας ξεχωριστά και βέβαια σε καμιά περίπτωση υπό συνθήκες άγχους και πίεσης. Η ίδια η κατάσταση που βιώνουμε είναι αρκετά στρεσογόνα και δεν χρειάζεται να την επιβαρύνουμε με άσκοπες και περιττές ενέργειες. Αρκεί να κάνουμε το απλούστερο, το πλέον χρησιμότερο και ωφελιμότερο για τα παιδιά μας χωρίς υπερβολές και δυσθεώρητους στόχους. Βασικός στόχος των εκπαιδευτικών λειτουργών του 1ου Ειδικού σχολείου Κέρκυρας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε εσάς και στα παιδιά σας προσφέροντας ο καθένας μας και όλοι μαζί την μέγιστη δυνατή στήριξη.

Υπενθυμίζω ότι λειτουργεί ο επίσημος ιστοχώρος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/1dimeidk/ όπου μπορείτε να βρείτε το εκπαιδευτικό υλικό κάθε Δασκάλας, όπως και κάθε Ειδικότητας Εκπαιδευτικών (Αγγλικών, Μουσικής, Σχολικού Νοσηλευτή, Ψυχολόγου, Κοινωνικής Λειτουργού ΣΔΕΥ, Λογοθεραπείας, Κοινωνικής Λειτουργού, κ.ά.).

Επιπρόσθετα ορισμένες εκπαιδευτικοί έχουν αναρτήσει υλικό στην εκπαιδευτική πλατφόρμα της ασύγχρονης εκπαίδευσης στη σελίδα https://www.sch.gr/ . Για την πρώτη χρήση αυτής όσοι δεν το έχετε κάνει καλό είναι να λάβετε καθοδήγηση από τις Δασκάλες. Για την είσοδο σε αυτήν θα κάνετε χρήση των κωδικών σύνδεσης που είχαμε βγάλει για όλους τους μαθητές πριν από το Πάσχα.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τηλεδιασκέψεις (με το πρόγραμμα Webex) από ορισμένες Δασκάλες, οι οποίες ήρθαν σε άμεση – online επικοινωνία/συνομιλία με τους μαθητές. Κατά τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερες.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, σας έχω ήδη αναφέρει ότι πρωταρχικός στόχος του Σχολείου μας είναι να είμαστε αρωγοί σε εσάς και στα παιδιά αυτές τις δύσκολες ώρες. Όλοι οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεσή σας με οποιονδήποτε τρόπο θεωρείτε ότι μπορούμε να σας υποστηρίξουμε.

Το τηλέφωνο του 1ου Ειδικού Δημοτικού 2661031755 λειτουργεί καθημερινά και το προσωπικό μου τηλέφωνο 6948778942  είναι στη διάθεσή σας. Ειλικρινά αναμένω την επικοινωνία σας προκειμένου να οργανώσουμε μαζί ακόμη περισσότερους τρόπους στήριξης των μαθητών μας.

Εύχομαι σύντομα αυτή η κρίσιμη κατάσταση να γίνει παρελθόν και η επόμενη μέρα να μας βρει όλους και όλες με υγεία και με το ελάχιστο επαγγελματικό κόστος. Χρόνια πολλά με προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

                                                                                  Ο Διευθυντής

                                                                          Κορωνάκης Αριστόβουλος

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2020-04-27 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων