ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ : ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Το 1ο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου έχει τη χαρά να εκπονεί νέο πρόγραμμα ErasmusKA210 με εταίρους πολιτιστικούς- εκπαιδευτικούς συλλόγους: την Δωδεκανησιακή Μέλισσα από την Ελλάδα, τον VEM από την Ιταλία και το σχολείο istitutoMarinaGaiosaionicaMammola της Κάτω Ιταλίας.To πρόγραμμα εγκρίθηκε από το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Σκοπός του προγράμματος είναι να προωθήσει την πολιτιστική κληρονομιά και να την εντάξει σε ένα συνολικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και μάθησης, τονίζοντας τον επίκαιρο και διαχρονικό χαρακτήρα της.
Στοχεύουμε οι δράσεις του προγράμματος να αποδείξουν στους μαθητές μας πως η πολιτιστική κληρονομιά παραμένει «ζωντανή», μάς συνοδεύει στην καθημερινή μας ζωή και διαμορφώνει την ταυτότητά μας. Όσο μοναδική κι αν είναι αυτή, έχει κοινά χαρακτηριστικά με την πολιτιστική ταυτότητα των λαών όλης της Μεσογείου, αφού οι Έλληνες ως ναυτικός λαός ταξιδέψαμε, εξερευνήσαμε ,ζυμωθήκαμε με άλλους λαούς και τόπους και αφήσαμε το στίγμα μας, όπως κι εκείνοι το δικό τους.Toσχολείο μας ταξιδεύει στον χώρο και τον χρόνο… Προορισμός του η MagnaGraecia!
Oι πρώτες δράσεις είναι γεγονός!
Τα παιδιά συμμετείχαν σε έναν διαγωνισμό logo για την επιλογή λογότυπου του έργου και έφτιαξαν στο εργαστήρι πληροφορικής με την καθοδήγηση των δασκάλων κ. Βαρέλη Χαρούλας και κ. Μουσέλλη Τάσου ένα ψηφιακό poster για την έταιρη χώρα, την Ιταλία.

Τρία από τα λογότυπα, δημιουργίες των μαθητών μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον δημιουργικό τους οίστρο!

1η εικονα

H AΦΙΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ…ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

2 Εικόνα